Ericsson: v roku 2020 bude mať mobil deväť z desiatich ľudí

Najnovšie vydanie štúdie Ericsson Mobility Report, ukazuje, že rozširovanie mobilných technológií pokračuje rýchlym tempom. Predpokladá sa, že počet majiteľov smartfónov prekročí celosvetovo 6,1 miliardy.

Ericsson Mobility Report je komplexnou aktualizáciou mobilných trendov, ktorá využíva analýzy veľkých objemov dát v existujúcich mobilných sieťach. Ericsson ju vydáva dvakrát ročne.

Podľa tej poslednej sa predpokladá, že 90 % svetovej populácie staršej než šesť rokov bude mať v roku 2020 mobilný telefón. Štúdia odhaduje, že počet používateľov smartfónov v roku 2020 dosiahne 6,1 miliardy.

”Padajúce ceny mobilných telefónov, ich stále širšie využitie a neustále sa zlepšujúce pokrytie mobilným signálom – to všetko sú faktory, ktoré robia z mobilných technológií globálny fenomén. Ten bude čoskoro dostupný pre drvivú väčšinu svetovej populácie, bez ohľadu na vek a región,” hovorí Rima Qureshi, senior viceprezident a hlavný stratég Ericssonu. ”Ericsson Mobility Report ukazuje, že v roku 2020 bude svet prepojený tak, ako ešte nikdy doteraz,” dodáva Qureshi.

obr:ericsson.com

Rozšírenie smartfónov: 800 miliónov nových zákazníkov v roku 2014

Rast využitia smartfónov pokračuje, keď 65% až 70 % predaných telefónov v treťom štvrťroku tohto roku tvorili práve smartfóny. Len pre porovnanie, v rovnakom kvartáli 2013 bol tento podiel 55 %.

Ako vyplýva z Mobility Reportu, navzdory rastúcemu podielu smartfónov na celkovom predaji, je tu stále veľký priestor na rast celého sektoru. “Múdre” telefóny na celom svete teraz využíva 37 % zákazníkov mobilných operátorov. To znamená, že mnohí z nich zatiaľ nevymenili svoj starý, “hlúpy” telefón za nový.

Ericsson Mobility Report odhaduje, že v ďalších rokoch vzrastie počet zákazníkov mobilných operátorov so smartfónmi z dnešných 2,7 miliárd na 6,1 miliárd v roku 2020.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu