Niektoré modely Op3n Dott zatiaľ nemusia obsahovať slovenčinu

Op3n Dott, jeden z najnovších modelov na našom trhu, nás pri testovaní výrazne prekvapil. Vyčítať sme mu mohli len drobnosti a podľa nás sa stále jedná o jeden z najlepších smartfónov do sto eur, aké momentálne môžete získať. Teraz sa nám však do rúk dostal aj kus z klasického predaja (bežným spôsobom kúpený v trnavskom Tescu).

Ten, na rozdiel od nami testovaného zariadenia, ale prekvapivo nemožno prepnúť do slovenského jazyka. Jeho operačný systém si tak bude musieť vystačiť s češtinou, angličtinou alebo niektorým z ďalších jazykov. Oba modely bežali na Androide 4.4.2 a neponúkali žiadnu ďalšiu OTA aktualizáciu, líšili sa len číslom zostavenia (build). Nami testovaný kus bol označený ako SLFQPLUS13B-S22A_MEDION_L13EN_210_141028, verzia (len) s češtinou z voľného predaja ako SLFQPLUS13B-S22A_MEDION_L12EN_218_140922.

Podľa týchto čísel ide o staršie zostavenie, snáď teda bude novšia verzia so slovenčinou uvoľnená prostredníctovom OTA aktualizácie pre všetkých už čoskoro. Zatiaľ sa tak však nestalo a je pravdepodobné, že na pultoch nájdete aj ďalšie modely, ktorý náš jazyk zatiaľ neobsahujú. Je to pritom o to zvláštnejšie, že výrobcovia rôzne jazyky do systému pridávať obvykle nemusia, kedže ich obsahuje už základný zdrojový kód voľne dostupný pre vývojárov zo stránok Googlu.

ikona

Recenzia: Op3n Dott (P4502) - smartfónové prekvapenie z TescaRecenzia dobrého dual SIM androidu s 4,5'' displejom, 1 GB RAM, svižným systémom, 5 Mpix fotoaparátom a 1 700 mAh batériou, ktorého cenovka podliezla hranicu sto eur.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu