SLSP spustila službu Platby na mobil. Konkurenciu pre Viamo

Klienti Slovenskej sporiteľne majú novú možnosť ako poslať svojim známym peniaze bez toho, aby vedeli ich číslo účtu. Podobne ako pri službe Viamo stačí vedieť telefónne číslo príjemcu.

Slovenská sporiteľňa (SLSP) už dlhší čas ponúka pre zariadenia s operačným systémom Android a iOS mobilnú aplikáciu Účty na kontrolovanie stavu účtov a posielanie peňazí cez internet. Teraz spustila novú funkcionalitu Platby na mobil. Rovnakú možnosť ponúka už rok a pol služba Viamo, v ktorej sú zapojené tri banky: Tatra banka, VÚB a Zuno. SLSP prišla s vlastnou aplikáciou.

ikona

Android a iOS TIP: Viamo - posielajte peniaze cez mobilPotrebujete sa vyrovnať s priateľom, ktorý za vás zaplatil účet alebo chce niekto z rodiny platiť kartou, na ktorej aktuálne nemá dostatok finančných prostriedkov? Všetko môže jednoducho vyriešiť nová aplikácia.

Služba umožňuje posielať a prijímať peniaze na účet bez toho, aby ste vedeli číslo účtu príjemcu. Stačí poznať jeho telefónne číslo. Odoslanie platby prebieha pomocou SMS správy. V kontaktoch si vyberiete príjemcu, zadáte sumu a odošlete.

obr: slsp.sk

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Keď ste príjemca vy, pri prijímaní platby obdržíte informačnú SMS-ku, v ktorej bude meno odosielateľa, výška platby a textová poznámku k platbe. Na to, aby bola platba úspešne zrealizovaná musí mť príjemca účet v ktorejkoľvek banke na Slovensku a používať slovenského mobilného operátora.

obr: slsp.sk

Ak Vám prišla Platba na mobil v podobe SMS správy prvýkrát, stačí ak na ňu odpoviete v tvare “MOP cislovashouctu/kodbanky". Peniaze budú automaticky poukázané na účet, ktorý ste zadali v SMS. V prípade, že Vám neprišla SMS s informáciou o prijatí platby na mobil a chcete si službu aktivovať, musíte sa zaregistrovať. Platí, že k jednému telefónnemu číslu je možné priradiť len jeden účet.

Pre aktivovanie služby Platba na mobil stačí poslať SMS v tvare "MOP cislovashouctu/kodbanky" na telefónne číslo podľa toho, ktorého mobilného operátora využívate:

- O2: 62301

- Orange: 175

- Telekom: 175

obr: slsp.sk

Služba Platba na mobil je určená len pre klientov banky, kto nie je klientom, môže peniaze len prijímať, nie posielať. Na platby do výšky 20 eur nie je potrebné zadávať bezpečnostný kód podobne, ako je tomu pri bezkontaktných platbách. Denný limit na platby, ktoré nepotrebujú podpis je 60 EUR.

Linky na stiahnutie aplikácií:

- App Store

- Google Play

Nevýhodou oproti konkurenčnému Viamu je spoplatňovanie odoslaných SMS správ, ktoré sú súčasťou služby. Pri Viamo nič nevyše neplatíte. Či sa v budúcnosti SLSP zapojí do stále populárnejšej služby Viamo, nie je zatiaľ známe.

Zdroj: easybanking.sk

Diskusia k článku:

rtg 21.11.2014 - 16:16

nepride mi to zrovna najpraktickejsie navyse beruc do uvahy, ze ak ma niekto viac telefonnych cisiel, mozem akurat tak polemizovat, ktore ma priradene k uctu

Daniel21.11.2014 - 18:35 Trvalý odkaz

mám m-bank a peniaze môžem už dávno posielať cez SMS či dokonca facebook

Celá diskusia 2 príspevky