Lenovo Yoga Tablet 2 a Yoga Tablet 2 Pro na Slovensku

Na Slovensku sa predáva nová generácia osem- a desaťpalcových tabletov Yoga s inovatívnou konštrukciou a dvomi verziami operačných systémov - Android a Windows 8.1. Modely s Androidom sú už dostupné, s Windows 8.1 prídu už čoskoro.

V októbri predstavilo Lenovo svoje najnovšie prírastky do rodiny tabletov Yoga. Z množstva modelov si vyberie naozaj každý. Nájdeme tu tri veľkosti uhlopriečok - 8’’, 10’’ a 13,3’’ a na výber je z dvoch verzií operačných systémov - Windows 8.1 a Android 4.4 KitKat. Aká platforma na tom ktorom tablete beží zistíte jednoducho aj bez zapnutia obrazovky. Androidy sú dostupné v striebornej farbe, Windows beží na čiernych tabletoch.

Lenovo Yoga Tablet 2 ponúka dve veľkosti obrazoviek - 8’’ a 10’’, zvyšná hadvérová výbava je u obidvoch modeloch takmer rovnaká. IPS displej dostal Full HD rozlíšenie 1 920 x 1 080 bodov, výkon má na starosti štvorjadrový procesor Intel Atom Z73745 a 2 GB operačná pamäť RAM. Vnútorný 32 GB priestor je rozšíriteľný microSD kartami do veľkosti 64 GB. Nechýba 8 Mpix fotoaparát, 1,6 Mpix predná kamera, Wi-Fi, Bluetooth, GPS, microHDMI konektor, microUSB s funkciou OTG a na výber bude aj verzia so slotom na SIM kartu. V tom prípade si tablet poradí aj s LTE technológiou.

ikona

Základné info: Lenovo Yoga Tablet 2Druhá generácia tabletu s inovatívnou konštrukciou s integrovaným 4-polohovým stojanom, 8'' Full HD displejom, OS Android 4.4 KitKat alebo Windows 8.1, slotom na SIM kartu, 8 Mpix fotoaparátom a 6 400 mAh batériou.

Tablety radu Yoga lákajú na inovatívnu a flexibilnú konštrukciu, ktorú si môžete prispôsobiť aktuálnym potrebám a tablet využívať v rôznych režimoch: držanie, naklonenie, stojan a po novom aj zavesenie.

"S druhou generáciou našich Yoga Tabletov majú užívatelia slobodu a voľnosť robiť viac - mať voľné ruky a tablet zavesiť na stenu s novým režimom Zavesenie, vychutnať si dosiaľ nevídaný zvuk na tablete so skvelými audio funkciami a tiež si môžu vybrať operačný systém, ktorý je pre nich ten pravý - Android alebo Windows," povedal Jeff Meredith, viceprezident pre marketing, Lenovo Mobile Business Group.

"A tiež pre tých , čo túžia po multimédiách na väčšom displeji sme vytvorili nový 13 palcový model Yoga Tablet 2 Pro. Takže keď sa to tak vezme, tablety vám prinášajú viac režimov, vyšší výkon a viac možností."

Lenovo Yoga Tablet 2 Pro zaujme používateľov, ktorým bežné veľkosti tabletov už nestačia. Tešiť sa môžete na 13,3-palcovú obrazovku s QHD rozlíšením 2 560 x 1 440 bodov a zabudovaný projektor. Prezeranie filmov premietaných na stenu tak dostane iný rozmer. Zdokonalený audio systém tohto tabletu poskytuje 8 wattov zvuku, so štvornásobným výkonom reproduktorov v porovnaní s priemerným tabletom. Jeho duálne veľkokomorové reproduktory v prednej časti zabezpečujú dynamické audio a subwoofer v zadnej časti zvuk zdokonalí pridaním hlbokých basov, zatiaľ čo Dolby Audio a Wolfson Master HiFi sa postarajú o viackanálový zážitok zo zvuku.

ikona

Základné info: Lenovo Yoga Tablet 2 ProDruhá generácia tabletu bude dostupná nielen s Androidom, ale aj plnohodnotným Windows 8.1. Najväčší model dostal 13,3'' displej s QHD rozlíšením, procesor Intel Atom, podporu LTE a Android verzia má i vstavaný projektor.

Samozrejmosťou je viacrežimové používanie. V režime Naklonenia je tablet mierne podoprený, čo oceníte pri písaní, hraní hier alebo prezeraní internetu. V režime Stojan je tablet takmer vo vzpriamenej polohe a vy môžete pohodlne sledovať film alebo viesť videohovor, napríklad cez službu Skype. Novinkou je režim Zavesenie. Hardvérové špecifikácie (okrem displeja) sú rovnaké ako u modelu Yoga Tablet 2.

“Našou víziou pre Yoga Tablet 2 Pro bolo vytvoriť najlepší tablet na trhu,” povedal Ashton Kutcher, produktový inžinier spoločnosti Lenovo. “A aby sme to dosiahli, museli sme sa skutočne pozrieť na to, ako ľudia tablety využívajú a čo potrebujú pre lepší zážitok z ich používania. Yoga Tablet 2 Pro má ten najlepší zvuk, skutočne brilantný fotoaparát a displej, nový režim, projektor a špičkový procesor, takže veríme, že sme vytvorili najlepší dostupný tablet. Nemôžem sa dočkať, kým ho ľudia vyskúšajú.”

Tablety s operačným systémom Android sú už v predaji a ich odporúčané ceny sú nasledovné:

- Lenovo Yoga Tablet 2 8’’ od 239 eur

- Lenovo Yoga Tablet 2 10’’ od 289 eur

- Lenovo Yoga Tablet 2 Pro od 509 eur

Modely Yoga Tablet 2 s OS Windows 8.1 by mali byť dostupné koncom novembra cez autorizovaných obchodných partnerov spoločnosti Lenovo. Súčasťou balenia bude aj Bluetooth hardvérová klávesnica, ktorá zároveň poslúži aj ako ochranný kryt displeja.

Diskusia k článku:

miv 20.11.2014 - 16:22

uz prisli aj s W8.1 ...

Celá diskusia 1 príspevok