Android TIP: Messenger nahradí aplikáciu pre SMS správy

V operačnom systéme Android 5.0 Lollipop sa objavila nová aplikácia pre prácu s SMS a MMS správami. Hoci názov Messenger môže užívateľov mýliť, tento vaše dátové pripojenie využívať nebude. Vďaka Google Play si ho môžete nainštalovať aj na OS s číslom verzie 4.1 a vyšším.

Google predstavil novú aplikáciu Messenger. Netreba si ju však mýliť z Messengerom od Facebooku, tento má slúžiť výhradne na posielanie SMS a MMS správ. Svoje miesto by si mal nájsť v operačnom systéme Android 5.0 Lollipop, no stiahnuť si ju môžete, aj ak na vašom smartfóne beží verzia 4.1 a vyššia.

Používateľa teda privítajú dve karty - posledné, respektíve najčastejšie kontakty a ich celý zoznam zhodný s telefónnym zoznamom vo vašom zariadení. Aplikácia neponúka veľa nastavení, nechýba však možnosť stlmiť upozornenia na správy od konkrétneho kontaktu či personalizácia zvuku príchodzej správy pre každú konverzáciu zvlášť.

Posielať môžete aj fotografie, obrázky a krátke zvukové odkazy, no treba mať na pamäti, že odídu ako MMS, nie prostredníctvom dátového pripojenia či Wi-Fi. V závislosti od vášho paušálu vám tak operátor môže účtovať ďalšie poplatky.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení.

Nový Messenger zároveň rozprúdil diskusiu o duplicitných aplikáciách, ktoré Google vo svojom obchode a našich smartfónoch má. Nie je to totiž tak dávno, čo integrácia SMS správ pribudla aj do dovtedy čiste internetového komunikátora Hangouts. V súčasnosti teda vaše SMS-ky môžete spravovať cez Hangouts, natívnu aplikáciu Správy (ktorá navyše na smartfónoch od rôznych výrobcov môže vyzerať vždy inak) a teraz už aj cez Messenger. Podobne zdvojená je aj Galéria a Fotky spojené s Google+.

Messenger aspoň prináša jednotný Material Design, v budúcnosti sa tak zrejme vo všetkých nových androidoch stane natívnou aplikáciou. A priznajme si tiež, že svoje správy do Hangouts integroval asi len málokto z nás. Tento krok bol tak od Googlu zrejme krokom vedľa. O pár týždňov tiež zistíme, či s názvom novej aplikácie nebude mať problém tím okolo Marka Zuckerberga.

Linky na stiahnutie:

Android

Diskusia k článku:

Začať diskusiu