Samsung plánuje znížiť počet modelov smartfónov o 25 % až 30 %

Investori neboli z posledných štvrťročných správ o hospodárskych výsledkoch zrejme nadšení. Zisk je stále menší a čínska konkurencia väčšia. Samsung preto mení taktiku a chce objemné portfólio telefónov zredukovať.

Známy server The Wall Street Journal priniesol prekvapivú informáciu. Podľa riaditeľa vzťahov s investormi Roberta Yi chce najväčší svetový dodávateľ mobilných telefónov zredukovať v budúcom roku svoju ponuku smartfónov o viac než štvrtinu. Jeho slová v utorok potvrdil hovorca firmy. Bližšie podrobnosti o počte mobilov však nezverejnil.

Je pravda, že Samsung už dlhší čas chrlí jeden model za druhým, a rozlíšiť od seba množstvo prístrojov dá zabrať aj tomu najväčšiemu fanúšikovi značky. Medzi niektorými modelmi s rovnakým vzhľadom nájdeme len minimálne hardvérové odlišnosti.

Výrobca zrejme zistil, že tadiaľ cesta k úspecu nepovedie a reaguje aj na silnú čínsku konkurenciu (Xiaomi, Huawei), ktorá robí vrásky na čele nejednej známej značke.

Ani hospodárske výsledky už nie sú také oslnivé ako kedysi a týmto krokom chce Samsung znížiť svoje náklady a lepšie konkurovať lacnejším zariadeniam. Uvidíme, či mu táto stratégia pomôže zlepšiť zmenšujúci sa trhový podiel.

Zdroj: online.wsj.com

Diskusia k článku:

jarpo 19.11.2014 - 08:11

Veru najvyšší čas čo zredukovať ...

Celá diskusia 1 príspevok