Rýchlejšia nabíjačka pre HTC One (M8) a Desire Eye je hotová

HTC konečne dokončilo vývoj svojho Quick Charge 2.0 nabíjacieho adaptéra, ktorý umožní až o 40 % rýchlejšie nabíjanie pri kompatibilných modeloch. Zákazníci túžiaci po rýchlejšom prísune energie do svojich smartfónov doteraz museli používať nabíjačky od iných výrobcov.

Súčasné modely HTC One (M8), plastový One (E8) a Desire Eye s dvomi 13-megapixelovými fotoaparátmi disponujú technológiou Qualcomm Quick Charge 2.0. Tá je ukrytá v novších procesoroch Snapdragon zo série 800, 600 a 400, vďaka čomu umožňuje až o 40 % rýchlejšie nabíjanie batérie v smartfóne.

Majitelia týchto modelov od HTC si ju ale hneď po vybalení svojich zariadení z krabice zatiaľ užívať nemohli. Potrebný čip sa síce v ich telefónoch nachádza, výrobca však až doteraz nedisponoval druhým koncom skladačky - správnym napájacím adaptérom, alebo ak chcete "nabíjačkou".

Riešením bola jedine kúpa kompatibilnej Quick Charge 2.0 nabíjačky od iných výrobcov. HTC však konečne ukončilo vývoj vlastného adaptéra, ktorý sa už objavil aj medzi príslušenstvom na americkej verzii webu HTC.com. Zatiaľ nie je známa ani jeho cena, no do predaja by sa mal dostať už v priebehu nasledujúcich dní.

Originálne príslušenstvo s logom taiwanského výrobcu by mohlo presvedčiť aj tých zákazníkov, ktorí sa doteraz používania (hoci aj rýchlejšej) nabíjačky s iným pôvodom báli. Zároveň dúfame, že verzia s európskou koncovkou bude dostupná čo najskôr aj u nás. A možno nás HTC prekvapí a nový adaptér začne od určitej série baliť aj k súčasným One (M8), (E8) a Desire Eye. V prípade úplne prvého Desire mali dokonca prvé modely AMOLED a neskoršie SLCD displej, výmena príslušenstva je oproti tomu len zanedbateľnou zmenou.

Tak či tak, Quick Charge 2.0 adaptér od HTC by sa mal rýchlo stať štandardnou výbavou aspoň pri nadchádzajúcich modeloch výrobcu. Rýchle nabíjanie totiž ponúka už aj Motorola (napr. Moto X a Nexus 6), Samsung Note 4 či ďalší.

ikona

Quick Charge 2.0: HTC One (M8) a Sony Xperiu Z2 nabijete rýchlejšieTechnológiou, ktorá by mala umožňovať až o 40 % rýchlejšie nabíjanie, disponujú nové čipsety od Qualcommu. Vhodné nabíjačky však doposiaľ chýbali aj v predajných baleniach smartfónov, ktoré ich majú. Situácia sa zmení až teraz.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení.

Zdroj: ubergizmo.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu