Romoss eUSB sofun 4 - záložný zdroj, ktorý nabije aj notebook

Recenzia externého akumulátora s vysokou kapacitou, ktorý poslúži nielen ako externý zdroj pre váš telefón, ale v prípade núdze ním nabijete aj notebook.

Záložné zdroje máme v redakcii radi. Snáď tak, ako každý, kto svoj smartfón používa skutočne naplno a papierová výdrž mu skoro nikdy nestačí. Na trhu je množstvo rôznych riešení, no len máloktoré dokáže to, čo Romoss eUSB sofun 4.

Základné parametre:

Udávaná kapacita: 10 400 mAh, vstup 5 V / 2,1 A, výstup 10-20 V / 2,37 A max., 5 V / 2,1 A max. (45 W max.), nabíjanie 6,5 hod. (pri 2,1 A), hmotnosť 262 gramov, rozmery 138 x 62 x 22 milimetrov.

Obsah balenia: záložný zdroj, eUSB kábel do PC, microUSB-USB kábel, 6 redukcií pre notebook, dokumenty.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Že je niečo inak, naznačí už udávaná 10 400 mAh kapacita akumulátora. Ak použijete 2,1 A nabíjačku, "do plna" ho cez microUSB vstup budete nabíjať približne šesť a pol hodiny. Z druhej strany sa však nachádza netradičný e-USB port, ktorý okrem mobilov s microUSB vstupom či iPhonov a iPadov s Lightning konektorom nabije aj vydrží poháňať aj akýkoľvek notebook s výkonom do 45 wattov!

Skutočne, s Romoss eUSB sofun 4 nabijete aj štandardný prenosný počítač používaný pri plnej záťaži, jediným obmedzením bude tá správna koncovka - v balení sú konektory pre Acer, Asus, HP, Lenovo, Dell, Sony, Fujitsu a ďaľšie. Samozrejme, reálne použiteľná kapacita je o niečo menšia. Hoci výrobca tvrdí, že by ste z jeho záložného zdroja mali dostať približne 90 %, my sme namerali približne 6 500 mAh. Priemerný smartfón s 2 000 mAh batériou by ste tak mali byť schopný nabiť asi trikrát, iPhone 5S približne štyrikrát.

Pri notebookoch samozrejme s plným nabitím nepočítajte vôbec, ale v prípade núdze, pri dopisovaní dôležitých textov či záchrane zabudnutých údajov z harddisku na USB kľúč, sa to vždy hodí. Náš redakčný Zenbook takto získal asi 60 % kapacity batérie.

Po stlačení bočného tlačidla nechýba indikácia nabitia záložného zdroja prostredníctvom LED diód, dlhé stlačenie aktivuje svetlo, ktorým si pomôžete napríklad pri stanovačke v prírode. Šikovné.

Kedže zabudovaná 10 400 mAh batéria sa môže nabíjať šialene dlho, určite príde vhod funkcia podporujúca takzvané synchronizované nabíjanie. Z adaptéra v elektrickej zásuvke zapojíte microUSB kábel do Romossu eUSB sofun 4 a k jeho e-USB portu pripojíte rovno smartfón. Nabíjať tak budete aj záložný zdroj, aj mobil zároveň.

Celoplastový externý zdroj s hmotnosťou 262 gramov sa na našom trhu predáva za približne 55 eur. Jeho štvorčlánkové lítium-iónové batérie dodáva Samsung a vydržať by mali viac než 500 cyklov.

Orientačná cena: 54 € (powerguy.sk)

Na jeden záber: Romoss eUSB sofun 4 - 10400 mAh

Záver:

Romoss eUSB sofun 4 je zaujímavé zariadenie, ktoré vám na cestách poslúži pre viaceré zariadenia. Nabijete ním doplna smartfón a pomocou dodávaného eUSB kábla čiastočne aj notebook. Šikovné LED svietidlo zas pomôže pri orientácii v tme. Pred kúpou sa však presvedčte, či sa v balení nachádza koncovka určená pre váš notebook. Prípadne si ju budete musieť zadovážiť.

Diskusia k článku:

Marek 01.11.2014 - 19:53

pekná srandička, toto by sa mi hodilo k môjmu iPhone 6 keď budem niekde na stanovačke :-)

Daor3203.11.2014 - 20:28 Trvalý odkaz

Aliexpress... max. 20,-EUR... tych 54,- je snad vtip :-)

06.11.2014 - 00:30 Trvalý odkaz

Toto som chcel napísať. Dnes mi z Ali prišiel Philips s 20 000 mAh za smiešnych 12,41 €.
Spracovanie super a dosť rýchlo nabíja. Naši tiežobchodníci si z nás robia prču.

Celá diskusia 3 príspevky