The Verge: 12 prevratných funkcií nového OS Android Lollipop

Svetoznámy server The Verge priniesol zoznam dvanástich nových funkcií, ktoré sa redaktorom najviac páčia.

Tap and Go - jeden klik + NFC a vaše nastavenia z jedného smartfónu s Android Lollipop do druhého sa prenesú cez Bluetooth.

Ok Google - smartfón odteraz reaguje na hlasový povel "oukej gúgl" aj v zhasnutom stave.

Prebudenie poklepaním - ale len na kompatibilných zariadeniach (pričom napríklad niektoré LG androidy túto funkciu podporujú už dávno).

Ambientný displej - notifikácie aj na zhasnutej OLED obrazovke, ako to poznáme z Nokií.

Odblokovanie tvárou - sa spustí na pozadí už pri rozsvietení mobilu a záleží len na vás, či si len pozriete notifikácie na odblokovacej obrazovke, alebo tiež následne odblokujete mobil, ktorý už medzitým vašu tvár rozpoznal.

Upozornenia na odomykacej obrazovke - sa podobajú tým v hornej lište, takže na správu môžete rovno odpovedať.

Časovaný režim nevyrušovať - Priority Mode sa podobá na režim Nerušiť v iPhone, no konečne ponúka aj čsovaný tichý režim. Hurá!

Hosťovský režim - novinkou je režim podobný inkognito otvorenému oknu vo vašom internetovom prehliadači. Skrátka čisté zariadenie, na ktorom si môže pozrieť e-maily či zavolať.

Napevno otvorená jediná aplikácia - Známemu či dieťaťu môžete dať do ruky mobil s otvorenou aplikáciou, ktorú nezatvorí bez zadania hesla. Túto možnosť nájdete v ponuke posledných aplikácií.

Vylepšené skratky a rýchle nastavenia v hornej lište - týka sa najmä čistého Androidu.

Vylepšená ponuka naposledy spustených aplikácií - s novým názvom Prehľad, ktorá ponúka aj karty v rámci jednej aplikácie (e-mail + písanie správy)

Nová grafika "materiálny dizajn" s množstvom vylepšení.

ikona

Google I/O: Nový Android, platforma pre rozvojové trhy, TV, autá a fitnessOtváracia prednáška najväčšej tohtoročnej vývojárskej konferencie Googlu sa niesla najmä v znamení noviniek v operačnom systéme Android. Na jeseň príde jeho nová verzia, no uvidíme ho aj v lacných mobiloch pod 100 dolárov, v automobiloch a nových televízoroch.

Diskusia k článku:

Braňo Klučka 29.10.2014 - 17:42

Konečne zmysluplné ”vychytávky”.

sysell29.10.2014 - 22:05 Trvalý odkaz

Neviem co je na tom prevratne, asi nic, vela veci je uz davno na inych telefonoch a prakticky ziadna uzasna nova funkcia tam nie je.

Celá diskusia 2 príspevky