Orange: Samsung Galaxy Note 4, Galaxy Alpha a ďalších 7 noviniek v ponuke

V ponuke dotovaných zariadení Orangeu sa od zajtra objaví množstvo noviniek. Nechýbajú nadupané modely, ani lacné zariadenia. Pribudne aj windowsfón a vodeodolný tablet nového radu Sony Xperia Z3.

Samsung Galaxy Note 4 má po bokoch kovový rám inšpirovaný modelom Galaxy Alpha a vzhľadom na rozmery sa pocitovo zdá hmotnosť 176 gramov oveľa nižšia. Novinka má krásny 5,7-palcový Super AMOLED displej s jemným QHD rozlíšením 1 440 x 2 560 bodov. Verzia predávaná na Slovensku dostala 2,7 GHz štvorjadrový procesor, 3 GB RAM, 32 GB vnútorný priestor a OS Android 4.4 KitKat.

V kombinácii s vylepšeným perom S Pen môžete aplikácie minimalizovať, meniť veľkosť okna alebo ho posúvať na vami vybrané miesto. Nová funkcia Smart Select umožní vybrať si akúkoľvek časť (alebo časti) displeja a zdieľať ju cez e-mail, sociálne siete či iné kanály. Ďalšou funkciou je Snap Note, pomocou ktorej zhotovíte snímku písaného textu a smartfón z nej automaticky pripraví poznámku.

Zadná kamera má 16-megapixelový snímač, automatické zaostrovanie, LED blesk a optickú stabilizáciu. Tá predchodcovi chýbala. Zaujímavosťou je spúšť fotoaparátu na čítačke tepu pod objektívom. Predná kamera si polepšila na dvojnásobok pôvodnej hodnoty a ponúkne 4-megapixelové rozlíšenie. Výhodou má byť Wide Selfie, 120° panoramatický snímok.

Kapacita batérie narástla len minimálne, má 3 220 mAh, no Samsung sľubuje, aj napriek vyššiemu rozlíšeniu obrazovky, lepšiu výdrž na jedno nabitie.Vo výbave nechýba podpora rýchle dátovej siete HSPA+, LTE, GPS, Glonass, Wi-Fi, Bluetooth 4.1, NFC, microUSB s funkciou MHL na pripojenie externých zariadení, 3,5 mm jack, infraport, snímač tepu srdca, ani snímač odtlačku prstov.

ikona

Samsung Galaxy Note 4 - veľa krokov vpred, ani jeden vzadRecenzia špičkového tabletofónu s 5,7'' QHD displejom, nekompromisným výkonom, výborným 16 Mpix fotoaparátom s optickou stabilizáciou a vylepšeným perom S Pen.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Samsung Galaxy Note 4 je v Orangei dostupný od 330 eur. Plná cena zariadenia je u operátora stanovená na 750 eur.

Samsung Galaxy Alpha sa snaží od svojich súrodencov radu Galaxy odlíšiť elegantným dizajnom s kovovými prvkami. Novinka sa nemusí hanbiť ani za hardvérovú výbavu. Ponúka osemjadrový procesor, kde štyri jadrá sú taktované na 1,3 GHz a zvyšné štyri na 1,8 GHz, 2 GB operačnej pamäte RAM, 32 GB vnútorný priestor a najnovší Android 4.4.4 KitKat. Z papierovej hodnoty vnútorného úložiska ostáva pre používateľa dostupných približne 26 GB. Slot na pamäťové karty by ste hľadali márne. Zadný kryt je síce odnímateľný, no nájdeme tu iba 1 860 mAh batériu a slot na nanoSIM kartu.

Super AMOLED displej s 4,7-palcovou uhlopriečkou má HD rozlíšenie 720 x 1 280 bodov, čo je pri tejto veľkosti obrazovky dostačujúce. Pod displejom nechýba známe hardvérové tlačidlo s čítačkou odtlačkov prstov. Vedľa 12-megapixelového objektívu s automatickým zaostrovaním a prisvetľovacou diódou je umiestnený snímač tepu srdca. Videá zhotovíte v UHD rozlíšení (3 840 x 2 160 b.) rýchlosťou 30 snímok za sekundu. Na video chat alebo dnes tak populárne selfie využijete prednú 2,1 Mpix kameru.

Medzi zvyšnými špecifikáciami nájdeme podporu rýchlej dátovej siete HSPA+, LTE, Wi-Fi, GPS, Glonass, Bluetooth 4.0, DLNA i NFC. FM rádia sme sa opäť nedočkali.

ikona

Recenzia: Samsung Galaxy Alpha - príjemný dizajn aj parametre, nepríjemná cenovkaRecenzia štýlového androidu s kovovým rámom a tenkou konštrukciou, 4,7'' HD displejom, 12 Mpix fotoaparátom, čítačkou odtlačkov prstov a snímačom tepu srdca.

Samsung Galaxy Alpha je v Orangei dostupný od 175 eur. Plná cena zariadenia je u operátora stanovená na 595 eur.

Samsung Galaxy Ace 4 je pokračovateľom úspešného radu Galaxy Ace. Vo vnútri pracuje štvorjadrový procesor taktovaný na 1,2 GHz, 1 GB operačná pamäť RAM a 4 GB vnútorný priestor, kde pre používateľa ostáva dostupných niečo vyše 1 GB, takže slot na microSD kartu do veľkosti 64 GB je nutnosťou. Operačný systém beží vo verzii 4.4 KitKat.

Super AMOLED displej dostal 4,3-palcovú uhlopriečku a rozlíšenie 480 x 800 bodov. Fotografie a HD videá zhotovíte päťmegapixelovým fotoaparátom s automatickým zaostrovaním a prisvetľovacou diódou, na video chat alebo autoportrét poslúži predná 1,3 Mpix kamera.

Vo výbave nájdeme podporu rýchlej dátovej siete HSPA+, LTE, Wi-Fi, GPS, Bluetooth 4.0, NFC a 3,5 mm jack. Batéria s kapacitou 1 900 mAh ponúka do 11 hodín hovoru alebo 9 hodín surfovania po internete.

Samsung Galaxy Ace 4 je v Orangei dostupný od jedného eura. Plná cena zariadenia je u operátora stanovená na 200 eur.

Nokia Lumia 830 má päťpalcovú uhlopriečku s HD rozlíšením 720 x 1 280 bodov. Novinka láka hlavne na fotografické funkcie desaťmegapixelového fotoaparátu, technoloógiu PureView a optickú stabilizáciu obrazu.

Dizajnom sa nelíši od produktového radu Lumia. Konštrukcia však nie je jednoliata (unibody), ale má odnímateľný zadný kryt s vyberateľnou batériou, pod ktorým sa ukrývajú aj sloty na nanoSIM a microSD kartu s kapacitou do 128 GB. Vo vnútri pracuje štvorjadrový procesor Qualcomm Snapdragon 400 s taktom 1,2 GHz, 1 GB operačná pamäť RAM a 16 GB vnútorný úložný priestor.

Operačný systém Windows Phone beží v novej verzii 8.1. Fotografie a Full HD videá zhotovíte 10-megapixekovým fotoaparátom s automatickým zaostrovaním a prisvetľovacou diódou. Pýši sa optikou Carl Zeiss, technológiou PureView a optickou stabilizáciou obrazu. Predná kamera ponúkne len 1 Mpix rozlíšenie a HD video. Medzi špecifikáciami výrobca uvádza podporu rýchlej dátovej siete HSPA+, LTE, Wi-Fi, Bluetooth 4.0, GPS, Glonass, DLNA, 3,5 mm jack, FM rádio i NFC. Batériu s kapacitou 2 200 mAh nabijete aj bezdrôtovou nabíjačkou so štandardom Qi.

ikona

Základné info: Nokia Lumia 830Smartfón strednej trriedy s 5'' HD dispplejom, štvorjadrovým procesorom a OS Windows Phone 8.1 láka na pokročilé fotografické funkcie 10 Mpix fotoaparátu s optickou stabilizáciou obrazu a technológiou PureView. Batériu s 2 200 mAh kapacitou nabijete aj bezdrôtovo.

Nokia Lumia 830 je v Orangei dostupná od jedného eura. Plná cena zariadenia je u operátora stanovená na 400 eur.

LG F60 je cenovo dostupný model radu LG F. Novinka láka na operačný systém Android s grafickou nadstavbou výobcu so softvérovými vychytávkami, ktoré poznáme z vlajkovej lode G3, podporu LTE sietí a priaznivú cenovku. Výbavou neohúri, bežnému používateľovi však môže stačiť.

V LG F60 pracuje štvrojadrový procesor s taktom 1,2 GHz a 1 GB operačná pamäť RAM. Daňou za nízku cenu je malý, len 4 GB vnútorný priestor, kde pre používateľa ostáva dostupných iba 1,23 GB. Nechýba slot na microSD kartu do veľkosti 32 GB. IPS displej s 4,5-palcovou uhlopriečkou dostal WVGA rozlíšenie (480 x 800 b.) a je pokrytý odolným sklíčkom Gorilla Glass.

Vpredu sa nachádza 1,3 Mpix kamera, vzadu päťmegapixelový snímač s automatickým zaostrovaním a prisvetľovacou diódou. Videá zhotovíte vo Full HD kvalite. Medzi špecifikáciami je uvedená podpora rýchlej dátovej siete HSPA+, LTE, Wi-Fi, GPS, Glonass, Bluetooth 4.0 i FM rádio. O výdrž sa stará 2 100 mAh batéria.

ikona

Základné info: LG F60 (D390n)Lacný android s 4,5'' WVGA displejom, štvorjadrovým procesorom, podporou LTE, 5 Mpix fotoaparátom s LED bleskom a AF, štandardnou výbavou a 2 100 mAh batériou.

LG F60 je v Orangei dostupné od jedného eura. Plná cena zariadenia je u operátora stanovená na 160 eur.

Huawei ascend G620s láka na 5'' HD displej, podporu LTE, NFC a primeranú cenu. Výkon zabezpečí štvorjadrový procesor s taktom 1,2 GHz, operačná pamäť RAM dostala kapacitu 1 GB a vnútorný úložný priestor 8 GB. Z papierovej hodnoty vám ostane reálne dostupných približne polovica. Operačný systém Android 4.4. KitKat je doplnený o známe používateľské prostredie výrobcu Emotion UI 2.3. Prednú stranu vypĺňa 5-palcový IPS displej s HD rozlíšením 720 x 1 280 bodov.

Na fotografovanie a nahrávanie Full HD videí nájdete 8-megapixelový fotoaparát s automatickým zaostrovaním a prisvetľovacou diódou, na video chat alebo autoportréty poslúži predná kamera s 2 Mpix rozlíšením, tá ponúkne videá v HD kvalite. Medzi špecifikáciami sa uvádza podpora rýchlej dátovej siete HSPA+ s prenosovou rýchlosťou do 42 Mbps, LTE, Wi-Fi, GPS, Glonass, Bluetooth 4.0, NFC, 3,5 mm jack a nechýba ani FM rádio.

ikona

Základné info: Huawei Ascend G620sCenovo dostupný smartfón strednej triedy s 5'' HD displejom, štvorjadrovým procesorom, OS Android 4.4 KitKat, 8 Mpix fotoaparátom, LTE, NFC a 2 000 mAh batériou.

Huawei Ascend G620s je v Orangei dostupný od jedného eura. Plná cena zariadenia je u operátora stanovená na 210 eur.

Huawei Ascend Mate 7 sa pýši 6’’ obrazovkou s Full HD rozlíšením a 2,9 mm tenkým rámčekom okolo displeja. Výkon má na starosti chipset od Huawei, konkrétne výkonný, osemjadrový procesor Hisilicon Kirin 925, ktorý používa inteligentné prepínanie medzi jadrami podľa požadovaného výkonu. Medzi hardvérovú výbavu patrí aj 2 GB operačná pamäť RAM a 16 GB vnútorný úložný priestor s možnosťou rozšírenia pamäťovými kartami. Operačný systém Android 4.4 dopĺňa známe používateľské prostredie Emotion UI 3.0 s množstvom softvérových vylepšení.

Novinkou je snímač odtlačkov prstov umiestnený na zadnej strane.Na fotografovanie a nahrávanie Full HD videí vám poslúži 13-megapixelový fotoaparát s automatickým zaostrovaním a prisvetľovacou diódou, na video chat využijete prednú 5 Mpix kameru. Videá zvládne nahrávať v rovnakom rozlíšení ako zadný fotoaparát, teda Full HD (1 920 x 1 080 b., 30 fps). Na internet sa pripojíte nielen cez Wi-Fi alebo 3G, ale aj LTE siete. Vo výbave nechýba Bluetooth, DLNA, GPS, Glonass, 3,5 mm audio jack a pravdepodobne ani FM rádio. Batéria sa pýši kapacitou 4 100 mAh a využiť môžete rôzne šetriace režimy.

ikona

Základné info: Huawei Ascend mate 7Šesťpalcový tabletofón s Full HD displejom, tenkým, kovovým telom, osemjadrovým procesorom, OS Android 4.4 KitKat s nadstavbou Emotion 3.0 UI, 13 Mpix fotoaparátom, čítačkou odtlačkov prstov a 4 100 mAh batériou. (doplnené živé fotografie)

Huawei Ascend Mate 7 je v Orangei dostupný od 40 eur. Plná cena zariadenia je u operátora stanovená na 460 eur.

Sony Xperia Z3 Tablet Compact má osempalcový displej s Full HD rozlíšením a je odolný proti vode a prachu. Neublíži mu ani 30-minútový pobyt v sladkej vode v maximálnej hĺbke 1,5 metra. Pýši sa aj podporou LTE siete, prednými stereo reproduktormi a certifikáciou PlayStation.

Tablet je vybavený výkonným, štvorjadrovým procesorom Qualcomm Snapdragon 801 s taktom 2,5 GHz, 3 GB operačnou pamäťou RAM a 16 GB vnútorným priestorom, rozšíriteľným microSD kartami do veľkosti 128 GB. Operačný systém Android beží v najnovšej verzii 4.4 KitKat.

Na fotografovanie a nahrávanie Full HD videí vám poslúži zadný 8-megapixelový fotoaparát s automatickým zaostrovaním, ale bez prisvetľovacej diódy. Na video chat nájdete prednú 2,2 Mpix kameru. Vo výbave nájdeme všetko potrebné: Wi-Fi, GPS, Glonass, Bluetooth, 3,5 mm jack, NFC, DLNA, microUSB konektor s podporou MHL na pripojenie externých zariadení, pravdepodobne i FM rádio a 3G verzii nechýba ani podpora HSPA+ či LTE.

ikona

Základné info: Sony Xperia Z3 tablet CompactOsempalcový vode a prachu odolný tablet s Full HD rozlíšením, štvorjadrovým procesorom, OS Android 4.4 KitKat, plnou dátovou výbavou, 8 Mpix fotoaparátom, podporou LTE, NFC a 4 500 mAh batériou. (doplnené živé fotografie)

Sony Xperia Z3 tablet Compact je v Orangei dostupný od 35 eur. Plná cena zariadenia je u operátora stanovená na 455 eur.

V akciovej ponuke Orangeu pribudne od zajtra aj ďalší brandovaný android Orange Roya, o ktorom zatiaľ nemáme bližšie informácie. Keď ich získame, pripravíme o ňom samostatný článok. Apple iPhone 5C bude dostupný v 8 GB verzii za plnú cenu 400 eur.

Zdroj: operátor

Diskusia k článku:

Začať diskusiu