Briti už používajú mobilné telefóny častejšie než počítače

Podľa prieskumu, do ktorého sa zapojilo až 2 000 Britov, na svojom mobile vykonáme v priemere až 221 úloh za deň. Na displej telefónu tak pozeráme 3 hodiny a 16 minút z celkových 24 hodín.

Spoločnosť Tecmark spracovala prieskum, do ktorého začlenila 2 000 britských používateľov smartfónov. Jeho výsledok jasne hovorí, že priemerný používateľ počas celého dňa na svojom mobile vykoná až 221 úloh. Na klasickom desktope či notebooku je to iba 140.

Väčšina Britov svoj telefón zapne ešte z postele, v priemere presne o 7:31 ráno. Podľa Tecmarku okamžite zamieri na sociálne siete či do svojej e-mailovej schránky. Následne sa používajú najmä bankové aplikácie a softvér s odchodmi metra, vlakov či MHD.

Naopak, posledná kontrola malého displeja prebieha v priemere o 23:21. Prekvapivé sú najmä čísla v porovnaní s klasickými počítačmi. Používatelia v prieskume (55,2 % mužov a 44,8 % žien) na mobiloch používajú častejšie nie len Facebook či Twitter (v porovnaní je to presne 11 prístupov za deň z PC a 14 z mobilu) ale aj, hoci len tesne, tiež častejšie surfujú na internete.

Výsledky možno pravdepodobne pripísať aj tomu, že väčšinu dňa strávime na cestách či mimo pracovne alebo kancelárie. Ku všetkým službám teda logicky pristupujeme z mobilu, kedže počítač či notebook vedľa seba práve vtedy nemáme. Hrozivý však môže byť najmä čas, ktorý za celý deň po zrátaní všetkých aktivít strávime pozeraním sa na displej smartfónu. Podľa prieskumu Tecmarku sú to vo Veľkej Británii až 3 hodiny a 16 minút každý deň.

ikona

Najpoužívanejšou aplikáciou na smartfónoch je Google MapsPrieskum GlobalWebIndex zisťoval správanie používateľov smartfónov na viacerých globálnych trhoch, nezávisle od použitého operačného systému. Prím hrajú sociálne siete a komunikačné aplikácie.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení.

Zdroj: Tecmark.co.uk

Diskusia k článku:

Začať diskusiu