Samsung Galaxy Note 4 - veľa krokov vpred, ani jeden vzad

Recenzia špičkového tabletofónu s 5,7'' QHD displejom, nekompromisným výkonom, výborným 16 Mpix fotoaparátom s optickou stabilizáciou a vylepšeným perom S Pen.

Prvý Samsung Galaxy Note bol na svoju dobu odvážnym počinom tohto výrobcu. Čas však ukázal, že nejde len o výstrelok, a takto prerastený smartfón má svoje opodstatnenie a využitie. Presnejšie výborná symbióza veľkého displeja a dotykového pera, ktoré hravo zastúpi to klasické. Na modelový rad Galaxy Note existujú dva názory. Buď ich považujete za zbytočne prerastené a neskladné smartfóny alebo viete oceniť a využiť potenciál veľkého displeja a dotykového pera. O mne je známe, že patrím do tej druhej skupiny.

ikona

Základné info: Samsung Galaxy Note 4 (SM-N910F)Nový tabletofón radu Galaxy Note prichádza s 5,7'' QHD displejom (1 440 x 2 560 b.), výkonnejším procesorom, 3 GB RAM, 16 Mpix fotoaparátom s optickou stabilizáciou, kompletnou dátovou výbavou, vylepšeným dotykovým perom S Pen a 3 220 mAh batériou. (doplnené živé fotografie + VIDEO)

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Lepšie raz vidieť než stokrát počuť. Presne to platí o vynovenej konštrukcii, na ktorej už konečne nájdeme aj kov. Galaxy Note 4 sa inšpiroval nedávno predstaveným modelom Galaxy Alpha a prichádza s dizajnovo rovnakými kovovými bokmi. Elegantný pracovný nástroj tak konečne dostal vzhľad, ktorý si zaslúži. Prítomnosť kovu výrazne pridala na serióznosti a prestíži tohto smartfónu. Platí to aj pri porovnaní s predošlými modelmi, na ktorých sa mi ten plastový lem príliš nepozdáva. Najmä jeho životnosť. Kovový lem obopínajúci celý telefón má zbrúsené hrany, vďaka čomu je držanie a ovládanie v ruke pohodlné. Dizajnovo sa Samsung Galaxy Note 4 veľmi vydaril, a je to podľa mňa jeden z najkrajších high-endov.

Pri súčasnom trende zväčšovania smartfónov nás rozmery tohto modelu nešokujú tak, ako to bolo pri predstavení prvého Galaxy Note. Päťpalcový smartfón alebo tabletofón s perom a 5,7-palcovou uhlopriečkou? Ja som za druhú možnosť. Ak chcem skladný smartfón, tak siaham pod hranicu piatich palcov. Displej v porovnaní s predchodcom nenarástol, no konštrukcia trochu áno. Presnejšie o tri milimetre na výšku, milimeter do šírky a milimeter do hrúbky. Prítomnosť kovu sa odzrkadlila na hmotnosti a v porovnaní s predchodcom nám Galaxy Note 4 pribral o deväť gramov. Hmotnosť 177 gramov je však pri daných rozmeroch a použitiu kovu úplne v poriadku.

V porovnaní s predchodcom sa nám Note 4 trochu zväčšil, no tlačidlo napájania v pravej stene a tlačidlo hlasitosti sú umiestnené trochu nižšie. Stávajú sa tak lepšie dostupnými a pri držaní v jednej ruke ich stláčam aj bez výrazného prehmatávania. Akurát pri pokuse zvýšenia hlasitosti počas hovoru treba rátať s menším prehmatom. Tlačidlá sú taktiež z kovu a výborne zapadajú do vzhľadu smartfónu. Z tela dostatočne vyčnievajú a vďaka tenkému profilu ich pohodlne nahmatáte aj poslepiačky.

Hore nájdeme 3,5 mm audio konektor a nezabudlo sa ani na infračervený port na ovládanie domácej techniky. Všetko potrebné si nastavíte v aplikácii WatchON alebo Smart Remote. MicroUSB konektor vo verzii 3.0 sa ohrial iba v treťom Galaxy Note a štvorka prichádza opäť s klasikou. Ruku na srdce, koľkí z majiteľov Galaxy Note 3 využili služby tohto nie najkrajšieho konektora? Mne sa v tej doplňujúcej časti akurát uskladňoval prach. Okrem nabíjania a prepojenia s PC ho využijete aj na pripojenie externých zariadení cez USB OTG.

Obsah zadnej steny sa nám trochu zmenil. Pod objektívom fotoaparátu pribudol senzor snímania tepu a najnovšie sa tu nachádza aj hlasný reproduktor. Predchodca ho má v spodnej stene. Mriežka reproduktora z tela mierne vystupuje, a dáva tak priestor na šírenie zvuku. Reproduktor hrá hlasno, v porovnaní s predchodcom o čosi hlasnejšie. Pri vyššej hlasitosti sa už ale dostaví rezonovanie v zadnej časti. Odstránenie zadného krytu je veľmi jednoduché a rýchle. Pod krytom na nás čaká vyberateľná batéria s integrovanou anténou NFC a sloty na microSD a microSIM karty.

Generačná evolúcia už tradične nevynechala ani displej. Samsung opäť siahol po Super AMOLED displeji, no namiesto Full HD tu máme už Quad HD rozlíšenie s 1 440 x 2 560 bodmi. Vedľa Galaxy Note 4 mám položenú dvojku, trojku a porovnávam. Skok z HD na Full HD je asi najviditeľnejší, veľký rozdiel medzi rozlíšením na Galaxy Note 3 a Note 4 nevidím. Evolúcia a marketing však nepustia, a tak je použitie Quad HD viac-menej nutné. Aj keď podľa mňa zbytočné. Jemné rozlíšenie dá zabrať najmä batérii.

Od Super AMOLED displeja môžete očakávať verné zobrazenie čiernej a výborné pozorovacie uhly. Evolučné kroky vpred si všímam aj pri zobrazení našej webovej stránky. Rozdiel medzi podaním bielej na Samsungu Galaxy Note 2 a Galaxy Note 4 je výrazný. Aj keď stále nie ideálny.

Pri pohľade zboku na displej novinky si však všímam, že biela farba chytá modrý nádych. Na predchodcovi nič také nevidím. Ak vám náhodou nesadnú farby, stačí len zavítať do nastavení a zmeniť režim obrazovky. Mne sa celkom pozdáva režim AMOLED fotografia. Jas displeja už tradične zverujem do rúk automatickej regulácie. V tomto prípade som sa s ňou musel trochu pohrať. Na Galaxy Note 2 a 3 mám vo výsuvnej lište zaškrtnutú automatickú reguláciu na stupni +5. Na Galaxy Note 4 je to už veľa a používal som hodnotu 0.

V nastaveniach zobrazenia nesmie chýbať režim inteligentného zapnutia obrazovky, ktorý sleduje vašu tvár a displej nezhasne dovtedy, kým sa naň budete pozerať. Vítanou funkciou je aj režim zvýšenej citlivosti displeja. Ten umožní displej ovládať aj v rukaviciach. Napriek tomu by som asi v zime siahol radšej po pere. Ovládanie je tak o čosi presnejšie. Celú prednú stenu pokrýva odolné sklo 2.5D. Displej chránilo poctivo a aj po niekoľkých dňoch používania je bez škrabanca. Sklo sa smerom k okrajom zariadenia zaobľuje a palec vám z displeja len tak skĺzne. A veľkú pochvalu si zaslúži aj jeho povrch, ktorý nezachytáva odtlačky.

Notifikačná dióda umiestnená v ľavom hornom rohu prednej steny sa v porovnaní s tou v Galaxy Note 3 trochu zväčšila. Rozmermi však stále kraľuje tá v Galaxy Note 2. Dióda svieti viacerými farbami a jej upozornenie som si všimol aj pri pohľade pod uhlom. A nad displejom ešte chvíľu zostaneme. Veľmi príjemným prekvapením je kvalita a hlasitosť slúchadlá. Je mimoriadne hlasné a vo väčšine prípadov som telefonoval s hlasitosťou nastavenou na polovicu. Maximum sa mi osvedčilo v hlučných podmienkach. A poďme aj k pravému rohu. Tu na nás čaká nadpriemerný predný fotoaparát s rozlíšením 3,7 Mpix. Pri dobrých svetelných podmienkach zhotovuje veľmi pekné snímky a nesklame ani videom. To je možné nahrávať až v rozlíšení displeja (2 560 x 1 440 b.).

Stredné hardvérové tlačidlo prichádza s integrovanou čítačkou odtlačkov prstov. Princíp je rovnaký ako u modelov Galaxy S5 a Galaxy Alpha. Po tlačidle musíte prejsť, priloženie nestačí. Pri pridávaní odtlačkov, maximálne tri, si tak treba dávať pozor na to, pod akým uhlom prstom ťaháte. Pomocou odtlačku môžete odblokovať telefón, prihlásiť sa na podporované webové lokality alebo ho použiť ako autentifikáciu pri prihlasovaní sa do konta Samsung. Počas testovania modelov Galaxy S5 a Galaxy Alpha bolo rozpoznanie trochu omeškané a telefón na odtlačok zareagoval až po jednej dvoch sekundách. Na Galaxy Note 4 je rozpoznanie viac vyladené a v drvivej väčšine bolo rozpoznanie okamžité.

Kúpiť si najnovší model Galaxy Note znamená kúpiť si hardvérovo najvybavenejší model od Samsungu. Ak nemáte v pláne meniť telefón každý polrok, tak investícia do tohto zariadenia má určite svoje opodstatnenie. Napríklad aj taký dvojročný Galaxy Note 2 má v dnešnej dobe ešte čo povedať. V útrobách novinky nájdeme výkonný chipset Snapdragon 805 od Qualcommu. Ten pozostáva zo štvorjadrového procesora taktovaného na 2,65 GHz a najnovšieho grafického procesora Adreno 420. Výkonu je tu na rozdávanie a ani hranie tých najnáročnejších hier nerobí tomuto stroju žiaden problém. Veľké telo vie dobre skrotiť množstvo výkonu a výrazne sa neprehrieva. Pri inštalovaní aplikácií a hier sa môžete spoľahnúť na dostatočne veľký interný priestor. Aj keď je pravdou, že z 32 GB je reálne dostupných približne 24 GB. Systém si uchmatol až 7,34 GB.

Operačný systém Android vo verzii 4.4.4 dopĺňa známa nadstavba TouchWiz od výrobcu. Počas celej doby testovania bolo prostredie stabilné a svižné. O prítomnosti špičkového hardvéru svedčia aj tri gigabajty RAM pamäte. K dispozícii je 2,72 GB a voľný priestor závisí od počtu spustených aplikácií. TouchWiz určite nepatrí medzi jednoduché nadstavby a svedčia o tom aj hodnoty využívania RAM. Hneď po štarte je využitých 1,09 GB a behom pár sekúnd sme už na hodnote 1,50 – 1,52 GB. A to som ešte neotvoril žiadnu aplikáciu. S pribúdajúcimi aplikáciami ubúdajú megabajty. Voľných som mal zvyčajne 400 – 500 MB. Pri pohľade na zoznam spustených aplikácií ma niektoré hodnoty prekvapili. Napríklad taký Facebook sa vôbec nehanbí a po pár minútach používania si bez problémov obsadí 250 – 300 MB. Podobné hodnoty dosahoval aj Chrome, najmä ak som mal spustených viac okien naraz.

Opísať všetky funkcie a vymoženosti prostredia TouchWiz by bolo nadlhšie a väčšinu z nich už aj tak dobre poznáte. Namiesto toho sa radšej pozrime na to najdôležitejšie. Ja som to rozdelil do troch kategórií – prispôsobenie prostredia na ovládanie jednou rukou, multitasking a využitie dotykového pera S Pen.

V určitých situáciách ma človek voľnú iba jednu ruku a prehmatávanie je dosť riskantné. Vtedy určite oceníte funkcie na ovládanie jednou rukou. A máme tu hneď tri vylepšenia. Rýchlym ťahom od okraja displeja do stredu a naspäť sa celé prostredie zmenší a vy si ho môžete presunúť bližšie k okraju obrazovky. Súčasťou tohto zmenšeného okna je aj trojica tlačidiel spod displeja a tlačidlá hlasitosti. K všetkému sa tak dostanete bez zbytočného prehmatávania. Asi to nebudete používať každý deň, no za ten krátky čas som túto funkciu párkrát využil.

Režim vstup jednou rukou už poznáte zo starších modelov tejto značky a inšpirovala sa ním aj konkurencia. Bližšie k okraju obrazovky si tak môžete umiestniť číselník, kalkulačku, klávesnicu alebo odblokovanie obrazovky.

Poslednú funkciu z tejto partie som nepoužíval, no nedá mi nespomenúť ju. Pod názvom Bočný panel sa skrýva plávajúca lišta troch tlačidiel spod displeja, ktorú si môžete pripnúť k pravému alebo ľavému rohu obrazovky. Ťuknutím na vyčnievajúcu časť sa ponuka rozbalí, klik mimo ju automaticky skryje.

Veľký displej s jemným rozlíšením má tie najlepšie predpoklady na pohodlné využívanie multitaskingu. Dlhším podržaním šípky späť sa objaví zoznam aplikácií podporujúcich režim viac okien. Do hornej polovice si pripínam YouTube so spusteným videom a v dolnej časti sa venujem správam cez Hangouts. Lenže pri písaní správy sa mi vysúva klávesnica a okno YouTube mám zrazu zakryté. Vtedy odporúčam zavítať do nastavení klávesnice a aktivovať plávajúce zobrazenie, ktoré si môžete umiestniť do ľubovoľnej časti obrazovky. Napríklad aj do stredu. Stále tak vidím na video a taktiež posledné správy Hangouts v spodnej časti obrazovky. Režim viac okien môžete najnovšie aktivovať aj zo zoznamu nedávno spustených aplikácií.

Diagonálnym potiahnutím prsta z pravého alebo ľavého rohu displeja môžem niektoré aplikácie zmenšiť a okno s aplikáciou umiestniť hocikde na displeji. V prípade, že niektorú z takto zobrazených aplikácií nechcem v danom momente využívať, jediným klikom ju zmenším do malého kruhu pripomínajúceho notifikácie z aplikácie Facebook Messenger.

Dotykové pero S Pen som využíval pomerne často. V jednej ruke držím veľkú placku a jej displej ovládam perom uchyteným v tej druhej. Na takýto štýl používania som si zvykol už na modeli Galaxy Note 2. Ovládanie pomocou pera je pohodlnejšie aj v prípadoch, ak mám telefón položený na stole alebo pohodený na vankúši.

Vytiahnutím pera sa telefón automaticky odblokuje a na obrazovke už vidím základnú ponuku funkcií. V porovnaní s predchodcom tu nastali nejaké zmeny. Z ponuky sa vytratilo rýchle spustenie S Finder, ozdobné albumy a okno pera. Nič, čo by mi nejako extra chýbalo. Akčná pripomienka a písanie na obrazovku ostali. K ním pribudla funkcia inteligentný výber, pomocou ktorej môžete zoskupovať viacero výstrižkov a celú zbierku zdieľať niektorým z kanálov, a obrázkový klip. Ten slúži na vytváranie výstrižkov rôznych nepravidelných tvarov.

Okrem spomínaných funkcií vám dotykové pero S Pen uľahčí prácu aj pri iných činnostiach. A častokrát sa displeja nemusíte ani dotknúť. Bezdotykové zobrazenie využijete napríklad pri prezeraní obrázkov v galérii, kde sa pomocou pera zobrazí väčší náhľad aj bez potreby obrázok otvárať alebo aj pri prezeraní rôznych správ. Môže sa to zdať ako zbytočná vec, ale v určitých situáciách sa fakt hodí. Výhody bezdotykového ovládania využívam najčastejšie pri prezeraní webových stránok s rozklikávacím menu. Stačí pár pohybov nad displejom a v danej podkategórii som hneď a bez zbytočného načítavania ďalších stránok.

Spriaznenou dušou dotykového pera S Pen je aplikácia S Note. Tá ponúka viacero zaujímavých funkcií. Či už rozpoznávanie geometrických útvarov, rozpoznávanie matematických vzorcov alebo vytváranie grafov. Tie grafy sú fakt súper a svoju cieľovku si určite nájdu. Vyskladať graf na poslednú chvíľu v aute smerujúcom na dôležitú poradu? S aplikáciou S Note žiaden problém. Novou a pomerne zaujímavou funkciou je fotografická poznámka. Tú ocenia zasa študenti. Nechce sa vám prepisovať alebo prekresľovať obsah na tabuli? Tak si ho odfoťte. Aplikácia nasnímaný obsah rozozná a uloží na list poznámky. Nejde však o statické vloženie obrázku do poznámky. Nasnímaný obsah môžete upravovať alebo mazať. A ako sa mi s perom pracovalo? Výborne. Na tak jemnom displeji vyzerajú poznámky veľmi dobre. Citlivosť pera je vyborná a problém mu nerobí ani písanie pod väčším uhlom. Taktiež si veľmi chválim to, že po displeji stačí perom kĺzať, nemusím naň tlačiť. Na modeloch Galaxy Note 3 a Note 3 Neo mi pero iba na kĺzanie nereagovalo. Možno chyba pier testovacích kusov.

Ďalšou súčiastkou vycibrenou do detailov je fotoaparát. Ten má rozlíšenie 16 megapixlov a pokojne sa môže zaradiť medzi to najlepšie na trhu. Samsung vie ako na fotoaparáty, pritom ich nepotrebuje označovať žiadnymi špeci prívlastkami, a ten v Galaxy Note 4 je jeho majstrovským dielom. Počas dňa zhotovíte krásne fotografie s verne zachytenými farbami a množstvom detailov. Zahanbiť sa nenechá ani v noci. Po západe slnka som zobral na prechádzku modely Note 2, Note 3 a Note 4. Porovnával som najmä snímanie fotografií bez svetla. Rozdiel medzi Note 2 a Note 4 je markantný a vylepšenia si všímam aj medzi Note 3 a Note 4. Výraznú úlohu v tom zohráva optická stabilizácia obrazu, ktorá zažíva v Galaxy Note 4 premiéru.

Veľmi dobre výsledky podával fotoaparát aj pri snímaní blízkych predmetov pomocou blesku. Tu som ho zasa postavil vedľa novinky Lenovo Vibe Z2 Pro. Snímky z Galaxy Note 4 boli o triedu lepšie. Samsung lepšie odmeral a nadávkoval porciu blesku. Snímky z Lenova boli buď mierne rozmazané alebo prepálené.

Zahanbiť sa nedá ani nahrávanie videa. Samozrejme, že aj v 4K rozlíšení. Aj tu Galaxy Note 4 potvrdzuje svoje postavenie a zhotovuje videa nadpriemernej kvality. Z mnou najčastejšie využívaných funkcií ešte spomeniem snímanie HDR fotografií. Samsung to s HDR-kom vie.

UHD video zaznamenané Samsungom Galaxy Note 4

Výraznou pridanou hodnotou najvybavenejších modelov značky Samsung je bohatá nádielka rôznych zaujímavých funkcií a aplikácií. Jednou z nich je aj S Health. Práve v tejto aplikácií si môžete zmerať tep srdca prostredníctvom senzora na zadnej stene alebo dokonca odmerať intenzitu UV žiarenia. Obe funkcie som však používal iba sporadicky. Najpoužívanejšou funkciou bolo v mojom prípade meranie počtu prejdených krokov. Ďalšie zaujímavé aplikácie hľadajte v obchode Galaxy Apps. Napríklad bezplatnú hlasovú offline navigáciu HERE Beta. Tá ma okrem možnosti offline navigovania potešila aj prehľadným a intuitívnym prostredím. Vyhľadanie satelitov bolo rýchle, a to aj v idúcom aute.

Kapacita batérie sa v porovnaní s predchodcom zvýšila iba nepatrne z 3 200 mAh na 3 220 mAh. Pribudla však jedna veľmi užitočná funkcia. Podľa výrobcu by nabitie na 50 % pomocou priloženej dvojampérovej nabíjačky malo trvať asi 30 minút. Ja som nameral približne 33 – 34 minút. Každopádne je to výborný výsledok a na rýchle nabíjanie som si veľmi zvykol. A ako je na tom výdrž? Počas celej doby používania som ani raz nezažil situáciu, kedy by som musel telefón pripájať k nabíjačke ešte v ten istý deň. V priemere to bol deň a pol. Pocitovo je na tom Galaxy Note 2 o čosi lepšie, no väčšie rozlíšenie robí svoje. Tak či tak považujem výdrž Galaxy Note 4 za úplne dostačujúcu. V prípade núdze môžete siahnuť po úspornom režime.

Výhody:

+ reprezentatívny dizajn s kovovým lemom

+ Quad HD displej s odolným sklom

+ špičkový hardvér

+ množstvo zaujímavých funkcií prepojených s perom S Pen

+ výborný fotoaparát s optickou stabilizáciou

+ asi najlepšia predná kamera na trhu

Nevýhody:

- chýba FM rádio

- cena

- priemerný reproduktor v zadnej stene

- niekomu môže chýbať microUSB 3.0 z Galaxy Note 3

- kapacita batérie ako na Galaxy Note 3

Orientačná cena: 769 €

Záver:

Samsung Galaxy Note 4 je smartfón bez kompromisov. Za nie najmenší peniaz ponúkne krásne telo, špičkový hardvér, výborný fotoaparát, prostredie nabité rôznymi vychytávkami a mimoriadne užitočné dotykové pero S Pen. A chváliť by som mohol aj ďalej. A čo mi na ňom vadí? Chýbajúce FM rádio. Môže sa to zdať smiešne, ale žiaden pre mňa výraznejší nedostatok som počas celej doby používania nespozoroval.

Samsung Galaxy Note 4 je mojou mobilnou láskou roku 2014. Je pekná, kvalitne stavaná, nebojí sa práce, no je s ňou aj zábava.

foto s HDR

foto s HDR

foto z prednej kamery

Diskusia k článku:

Knoxville 22.10.2014 - 00:40

Tu na fony.sk mi pomohla recenzia pred rokom keď som chcel kúpiť Samsung Galaxy S5, a teraz mi pomohla taktiež pri rozhodovaní o kúpe Samsungu Galaxy Note 4 !!! A v oboch prípadoch som absolútne spokojný, vystriedal som už asi 20 mobil od Note 1,2 cez huawei, Lenovo a pár Nokií, ale S5 a Note4 sú bezkonkurenčné mobily od 135 do 179€ !!! Nech si vraví kto chce čo chce, iný mobil sa samsungu nevyrovná proste ! S5 ako klasický dotykáč okolo 5" s perfektným foťákom + super stabilitou + všetkými pripojeniami a hlavne super prehrávačom hudby (keď počúvam cez kvalitné Yamaha peckové alebo bezdrôtové Sony sluchátka...) A Note 4 ako parádny "manažérsky" väčší mobil s brutálnym výkonom a dotykovým perom čo je boží dar v svete mobilov a bohužiaľ žiadny iný výrobca nieje dostatočne inteligentný aby na to doteraz prišiel...

Knoxville22.10.2014 - 00:40 Trvalý odkaz

Trocha dost zaujata recenzia ale to uz sme si na to vychvalovanie samsungu na strankach fony.sk Zvykli.Mne napr.chyba ohodnotenie zvukoveho vystupu,ci uz do sluchadiel alebo cez externy reproduktor...

janesbond122.10.2014 - 01:58 Trvalý odkaz

Papierovo a vzhľadom to vyzerá ozaj na poriadne delo..ak nebude mať žiadne "bugy",bude to pre mňa asi to naj na trhu. Ciže recenzia v tom prípade v súlade s mojim názorom :-)

markos922.10.2014 - 09:01 Trvalý odkaz

pekný mobil, presne ako vyrobený pre mňa, vždy keď chcem prejsť na inú značku tak samsung vymyslí takúto potvoru aby si ma udržal, mam samsungy od galaxy s2, s3,s4,s4mini, 2x note2, najlepsie prístroje boli doteraz podla mna s3 a note2 a tento note4 by mohol byt dobrym pokracovateľom mojej série ak bude v poriadku, ak sa nebude prehrievať alebo lagovať alebo najako podobne blbnúť, neviem ako iné androidy ale zatiaľ všetky samsungy maju vlastnosť po polroku alebo po roku sa príšerne spomaliť a robia haluze, preinštalovanie nového softu pomôže len na chvíľu, a vadí mi že namiesto bielej vidím stále zažltnutie na amolede, ale čo už, treba si zvyknúť, no a mal som aj iphone 4s, 5s, mám ipad mini, 2x ipad air a tam nikdy nenastalo žiadne spozorovanie toho že časom by sa mal systém spomaliť alebo niečo podobné, ale na moje používanie je pre mňa najvýhodnejšia kombinácia tabletu ipad air z mobilom note2, do budúcna note4 alebo xpéria z3, aj keď xpérie nepoznám tak neviem, sorry že som sa rozkecal, prajem mier a pekný deň všetkým :)

Richard Hombauer22.10.2014 - 10:16 Trvalý odkaz

Zadny reproduktor sa uz roky nezmenil a je to skoda. Otvor je na nevhodnom mieste a zvuk je priemerny. Hodnotit audio vystup do sluchadiel si netrufam.

Celá diskusia 28 príspevkov