Samsung Galaxy Note 4 sa začne predávať v piatok 24. októbra

Najnovší model radu Samsung Galaxy Note s prémiovým vzhľadom a nadupanou výbavou, na ktorý mnohí netrpezlivo čakajú, sa na Slovensku začne predávať už o pár dní. Cena je vysoká.

Štvrtá generácia tabletofónu prichádza na slovenský trh. Pre novinku je charakteristické integrované elektronické pero S Pen a rozšírené funkcie, ktoré toto pero využívajú. Z klasického smartfónu sa tak stáva prístroj pre praktické pracovné využitie. Záujemcovia si budú môcť vybrať z dvoch farebných prevedení – čiernej a bielej.

Samsung Galaxy Note 4 má po bokoch kovový rám inšpirovaný modelom Galaxy Alpha a vzhľadom na rozmery sa pocitovo zdá hmotnosť 176 gramov oveľa nižšia. Novinka má krásny 5,7-palcový Super AMOLED displej s jemným QHD rozlíšením 1 440 x 2 560 bodov. Verzia predávaná na Slovensku dostala 2,7 GHz štvorjadrový procesor, 3 GB RAM, 32 GB vnútorný priestor a OS Android 4.4 KitKat.

ikona

Základné info: Samsung Galaxy Note 4 (SM-N910F)Nový tabletofón radu Galaxy Note prichádza s 5,7'' QHD displejom (1 440 x 2 560 b.), výkonnejším procesorom, 3 GB RAM, 16 Mpix fotoaparátom s optickou stabilizáciou, kompletnou dátovou výbavou, vylepšeným dotykovým perom S Pen a 3 220 mAh batériou. (doplnené živé fotografie + VIDEO)

V kombinácii s vylepšeným perom S Pen môžete aplikácie minimalizovať, meniť veľkosť okna alebo ho posúvať na vami vybrané miesto. Nová funkcia Smart Select umožní vybrať si akúkoľvek časť (alebo časti) displeja a zdieľať ju cez e-mail, sociálne siete či iné kanály. Ďalšou funkciou je Snap Note, pomocou ktorej zhotovíte snímku písaného textu a smartfón z nej automaticky pripraví poznámku.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Zadná kamera má 16-megapixelový snímač, automatické zaostrovanie, LED blesk a optickú stabilizáciu. Tá predchodcovi chýbala. Zaujímavosťou je spúšť fotoaparátu na čítačke tepu pod objektívom. Predná kamera si polepšila na dvojnásobok pôvodnej hodnoty a ponúkne 4-megapixelové rozlíšenie. Výhodou má byť Wide Selfie, 120° panoramatický snímok.

Kapacita batérie narástla len minimálne, má 3 220 mAh, no Samsung sľubuje, aj napriek vyššiemu rozlíšeniu obrazovky, lepšiu výdrž na jedno nabitie. 50 % batérie dobijete už za 30 minút, čo je takmer dvakrát rýchlejšie než na staršom modeli. Vo výbave nechýba podpora rýchle dátovej siete HSPA+, LTE, GPS, Glonass, Wi-Fi, Bluetooth 4.1, NFC, microUSB s funkciou MHL na pripojenie externých zariadení, 3,5 mm jack, infraport, snímač tepu srdca, ani snímač odtlačku prstov.

Navyše všetci noví majitelia Note 4 môžu využiť Galaxy Gifts – aplikácie a služby, ktoré získavajú používatelia vďaka Samsungu úplne zadarmo, a ktorých celková hodnota je viac než 500 eur. Na výber sú aplikácie z kategórií ako je napríklad Produktivita, Zábava alebo Šport. Kompletný prehľad nájdete na webovej verzii obchodu Galaxy Apps. Používatelia sa do sekcie takisto dostanú priamo zo svojho mobilného telefónu buď prostredníctvom Galaxy Apps obchodu, alebo cez widget na displeji.

Samsung Galaxy Note 4 sa začne predávať od 24. 10. 2014 v značkových predajniach Samsung v Bratislave, Nitre a Košiciach, a od 27. 10. u ostatných partnerov. Odporúčaná cena je 769 € s DPH.

Na jeden záber: Samsung Galaxy Note 4 naživo

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Roland 21.10.2014 - 20:00

asi sa rozplačem

markos922.10.2014 - 09:24 Trvalý odkaz

za také tri mesiace ked zlacnie o dákych 200eur bude cena trochu lepšia :)

Celá diskusia 2 príspevky