Telekom pokrýva 4G sieťou už 44 % populácie Slovenska

Telekom vo svojej správe informoval, že sieťou štvrtej generácie pokrýva už 44 % populácie a postupne buduje sieť nielen v ďalších mestách, ale sprístupňuje LTE sieť aj do desiatok menších lokalít.

Momentálne pokrýva 53 miest a ich okolie. V priebehu septembra pribudli mestá Bytča, Čadca, Kysucké Nové Mesto a Púchov.

Telekom LTE sieťou nepokrýva iba Bratislavu, všetky krajské a desiatky okresných miest, ale aj ich okolie a desiatky ďalších obcí. Vďaka zvoleným frekvenciám a budovaní siete sú takto pokryté aj ďalšie samostatné obce: pri Bánovciach nad Bebravou obce Horné Naštice, Prusy, Veľké Chlievany alebo pri Bytči obce ako Jablonové, Jasenica, Kotešová, Maršová-Rašov, Plevník-Drienové či Predmier. Kompletné pokrytie nájdete na aktualizovanej mape pokrytia.

Navyše v priebehu septembra pribudlo pokrytie aj do úplne nových menších lokalít ako: Alžbetin Dvor, Borinka, Dohňany, Grinava, Hlboké nad Váhom, Chorvátsky Grob, Ivanka pri Dunaji, Limbach, Lozorno, Malinovo, Most pri Bratislave, Nesluša, Nová Dedinka, Podvažie, Považská Teplá, Praznov, Predmier, Púchov, Slovenský Grob, Tomášov, Veľký Biel, Viničné, Vinosady a Zálesie. Telekom chce podporovať nástup LTE siete aj v okolí miest, na predmestiach i vidieku.

Zdroj: operátor

Diskusia k článku:

Začať diskusiu