Na jeden záber: Sony Xperia Z3 Compact

Krátky video pohľad na výborne vybavený, vodeodolný android s 4,6'' HD displejom, plnou dátovou konektivitou, priemerným, aj keď 20,7 Mpix fotoaparátom s množstvom rôznych foto aplikácií a veľmi slušnou výdržou.

Sony Xperia Z3 Compact je zmenšená verzia vlajkovej lode Xperie Z3 bez kompromisov.Nechýba odolnosť voči vode. Má rovnaký procesor, grafický čip i fotoaparát ako nadupaná zet trojka. Stretávame sa tu s 2,5 GHz štvorjadrovým procesorom, 2 GB operačnou pamäťou RAM a 16 GB úložiskom s možnosťou rozšírenia microSD kartami do veľkosti 128 GB. Operačný systém Android 4.4 KitKat je doplnený o grafické prostredie výrobcu.

Displej s 4,6’’ uhlopriečkou má dostatočné HD rozlíšenie a je prekrytý sklíčkom odolným proti poškriabaniu. Tvrdené sklo sa nachádza aj na zadnej strane smartfónu. Smartfón láka na 20,7-megapixelový fotoaparát, ktorý ponúka rovnaké funkcie a vylepšenia ako high-end, z ktorej tento model vychádza. Na autorpotréty poslúži predná kamera s 2,2 Mpix rozlíšením.

ikona

Základné info: Sony Xperia Z3 Compact (D5803)Sony opäť predstavilo zmenšenú verziu svojej vlajkovej lode, ktorá si zachováva vodeodolnosť, štvorjadrový 2,5 GHz procesor a 20,7 Mpix fotoaparát. Má však menší displej, RAM a batériu.

Oproti Xperii Z3 je tu menšia batéria, no jej 2 600 mAh sa tu pasuje s menším displejom a menším počtom pixelov. Výrobca uvádza, vďaka vylepšeným módom Stamina a Ultra Stamina, celé dva dni výdrže. Vo výbave nájdeme podporu HSPA+, LTE, Bluetooth 4.0, Wi-Fi, GPS, Glonass, FM rádio, DLNA i NFC.

Na jeden záber: Sony Xperia Z3 Compact

Chcete byť vždy v obraze? Sledujte náš YouTube kanál Fony.sk

Diskusia k článku:

Michal 16.10.2014 - 20:07

Fotoaparat je na slovenskych mobilných forach častokrat diskutovaný a neustale sa o nom vraví ako o priemernom. Je zaujimave že na Slovensku su taketo nazory a už v zahraničných čechách su hodnotenia podstatne lepšie. Možno zaleži od distribucie, možno nejaký vadný kus nejaka zla aktualizacia, zašpinená šošovka alebo možno len nejaký tŕň v oku menom Sony. Ale rad by som dal do pozornosti testovanie na najrenomovanejšom zahraničnom fore v oblasti testovania fotoaparatov. Link, nech sa pači http://www.dxomark.com/Mobiles/Sony-Xperia-Z3-New-Sony-flagship-Smartphone-tested Vysledky su ako u Samsungu S5 a o malinko horšie ako ip6 a iP6 plus. V prvej 5tke najlepších fotakov na mobile čo boli kedy vyrobene ma SONY model Z3 aj Z2 takže kde je chyba? Nevieme ten foták používať? Ja osobne nevidim fotoaparat na mobile ako plnohodnotný, takže vždy treba brat kvalitu s rezervou a neporovnavat to so zrkadlovkami, to da logiku. Takisto uznam že superior auto nemusi vždy najlepšie vyhodnotit scenu alebo respektive ju nastavi tak, že fotka je sice kvalitna ale človek by si ju rad predstavil v teplejšich farbach. a nie v bielom svetle. Aj preto použivam manualny režim a radšej si zvolim sam vyvažovanie bielej farby a aj hodnotu ISO a uprimne tým fotkám sa nedá nič vytknut, a aj na 4 k telke s uhlopriečkou 120cm vyzeraju krasne aj vdaka 21mpix fotaku. Ako najdoležitejšie považujem však progresivnost. S tým fotakom sa da bavit celý den a nasledne aj dalši aj další a nenudi ma. Mam na to formulku, ktoru opakujem. Sony ako prve vytvorilo fotoaparat s otvoreným systémom, do ktoreho uživatel ma možnost stiahnut a doinštalovat nové aplikacie tretich stran, ktoré sa priamo implementuju do SW fotoaparatu a plne využivaju potencial hardveru, čím si takto človek zvyšuje samotnu funkcionalitu fotoaparatu. Tým sa otvoril priestor pre vývoj aplikacii nezavislými vývojarmi a pre realizaciu nových napadov v oblasti vyvoja fotografických funkcii. A tie Sony využíva nie len na zadnom fotaku ale aj na prednej kamere. Ten fotoaparat človeka proste neomrzí a baví ho.

fedinko17.10.2014 - 11:41 Trvalý odkaz

Neviem kde na to ludia chodia že Xperia má zlý foťák. Ja mám Xperiu Z 1 compact a fotky robí úplne perfektné, keď ju porovnám s mojím druhým telefónom Galaxy S 4 mini, tak je to obrovský rozdiel. Ano aj S 4 mini robí dobré, postačujúce foto, ale za zhoršených svetelných podmienok sa nedajú porovnať. Xperia vám dokonca odfotí objekty aj za úplnej tmy bez blesku, pričom Samsung odfotí akurát tak tmu, toto som zatial ešte u žiadneho telefónu nevidel. Jediný blud o Xperii je použitie skla vpredu aj vzadu, to neviem kto pustil do éteru, ale neviem ako to môže niekto aj šíriť :-) plast ktorý sa vám nosením v púzdre doškriabe za pár dní

Enceladus17.10.2014 - 12:58 Trvalý odkaz

Mal by som jednu otazku.mam v z1c najnovsi android 4.4.4,ako si mozem urobit aktualizaciu na fotak? Alebo kedy sa to da? Mam zrkadlovku sony a s kvalitou som spokojny,tak.akurat postprocessing urobi s fotkou kde co,tak kvalitu sony fotakou neriesim,lebo ich ISO bude vzdy o nicom a vzdy sa.najdu canonisti.a.nikonisti co sa im sony pacit nebude,ale teraz k veci.fotak na.mobile je.desny a nastavit si ho v manualnom rezime viem presne podla.svetelnych podmienok danej sceny,ale naozaj by som cakal trochu viac od.toho cipu.vraj sony cipi.su vo viacerych konkurencnych mobiloch,maju to softw. Lepsie spracovane,nieco take pre sony.sa nenajde? Dakujem za odpoved

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne17.10.2014 - 14:33 Trvalý odkaz

Mozes skusit nejaku inu appku:
Pro Capture,
Camera Zoom FX,
A Better Camera (nic moc ale skusal som ju kratko),
Google Camera (HDR je dost preexponovane a je dobre snimky prehnat snapseedom + pomaly zaostruje).

Ja som ich skusal na Z3C, ProCapture je asi najblizsie k stock app + ma nejake ficurky naviac.

MIUI ma vyborne tutorialy; http://en.miui.com/thread-38395-1-1.html
Najma tento http://en.miui.com/thread-47806-1-1.html je fajn.

Enceladus17.10.2014 - 19:23 Trvalý odkaz

Vdaka,urcite nieco skusim :-)

Celá diskusia 5 príspevkov