Len za tri dni bolo predaných desať miliónov iPhonov

A máme tu ďalšie rekordné číslo. Apple sa pochválil, že za prvé tri dni od uvedenia noviniek do predaja, sa predalo neuveriteľných desať miliónov nových iPhonov. Konkurencii sa o podobnom čísle zatiaľ len sníva.

Neprajníci môžu len škrípať zubami. Číslo, ktoré mnohí výrobcovia nedosiahnu ani za tri mesiace, zvládol Apple za tri dni. Predaj iPhone 6 a iPhone 6 Plus odštartoval vo vybraných desiatich krajinách v piatok 19. septembra. Dvadsať krajín spustí predaj 26. septembra, a do konca tohto roka budú nové smartfóny k dispozícii v ďalších 115-tich krajinách. Medzi nimi aj na Slovensku.

ikona

Základné info: Apple iPhone 6 PlusPrvý tabletofón Applu má rovnaký dizajn ako menší súrodenec iPhone 6, no väčší 5,5'' displej s Full HD rozlíšením, rovnako výkonný procesor, vylepšenú 8 Mpix iSight kameru s optickou stabilizáciou obrazu a nechýba ani NFC.

ikona

Základné info: Apple iPhone 6Nový model prináša tenké telo, kovovú konštrukciu, väčší 4,7'' HD displej, výkonnejší procesor, vylepšený 8 Mpix fotoaprát, iOS 8, až 128 GB kapacitu, barometer a konečne i NFC.

Generálny riaditeľ Tim Cook je šťastný, že tržby za iPhone 6 a iPhone 6 Plus predčili všetky očakávania. Sklamaní by nemali byť ani majitelia nových modelov. Prvé zahraničné recenzie sú zväčša kladné a recenzenti v nich vyzdvihujú krásny displej a rýchly fotoaparát. Chybičkou krásy, inak ako vždy kvalitnej konštrukcie, môže byť práve jeho vystuplý objektív, ktorý narúša hladké línie a môže byť náchylný na poškriabanie. Vyretušovaným snímkam s “neviditeľnou” zadnou kamerou sme sa venovali v tomto článku. Novinky dostali aj vylepšený dizajn, tenšie telo, výkonnejší procesor a konečne aj podporu NFC.

Na Slovensku sa nové iPhony očakávajú na prelome októbra a novembra, takže by mali stihnúť, pre obchodníkov najzaujímavejší, predvianočný čas. Cena za 16 GB iPhone 6 je 699 eur, za iPhone 6 Plus s rovnakou kapacitou zaplatíte o sto eur viac.

A kto stojí tie niekoľkodňové dlhé rady na nové iPhony? Dozviete sa z videa.

Zdroj: apple.com

Diskusia k článku:

Peter 23.09.2014 - 03:00

Nerozumiem inac ako predali 10 000 000ks. Len v Nemecku bol problem s kusmi, a vela ludi co cakali par hodin sa ani mobil neusiel. Tak o akych 10 mil. hovoria? Cez predobjednavky, ale ludia ten fon realne v ruke nemaju? To by som neratal. Ked ich predali dokopy 0,5mil. fyzicky, tak vela. Cela propaganda a potom malo kusov na predajni, dlhe rady a tlacenice mi ukazuju, ze apple sa vyziva v tom. Policajne hliadky, auta v centrach a kuklaci pred obchodmi, to mi pride smiesne. Taka spolocnost akou Apple je ma zvladnut predaj uplne inym sposobom, akym to zvlada. Vyzera to ako blsak pre mensinu potom. Takze sa spickovy mobil nepredava... Hanba im.

ondrakomous23.09.2014 - 11:52 Trvalý odkaz

a jak tomu chces predejit, meli vyrobit 50mega smartu a naskladnit kamenny prodejny. na kamenne prodejne v Nemecku nebyl jedinej 6+ na prodej, protoze prej vsechno slo na predobjednavky.Vystat frontu dneska nestaci, spoustu lidi si ty telefony objednalo pres internet a ti budou udajne cekat nekolik tydnu, protoze nestihaji vyrabet.

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease23.09.2014 - 12:01 Trvalý odkaz

Čo je na tom nepochopiteľné, že predali 10 miliónov ajFonov.. Pol milióna sa ich vyrobí denne. A dopyt je ešte väčší takže hlavne iP6 plus sa k svojim majiteľom dostane až v októbri.
Jediné čo mi hlava celkom nebere sú 4 milióny predobjednavok na niečo čo som "nevidel", nepoznám technické špecifikácie. Toto sa nedeje u žiadneho spotrebného tovaru iba u iPhonov.
Ale v podstate aj za to klobúk dole pred Apple.

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease23.09.2014 - 12:32 Trvalý odkaz

A za ďalšie, to sú tak nenormálne objemy, že aj v Apple sú z toho zaskočený.
Pre porovnanie také HTC predá za ROK všetky MODELY spolu cca 36 mil. Microsoft cca 27 mil. Lumii za ROK. Applu na také predaje stačí mesiac dva.

Celá diskusia 16 príspevkov