Sony Xperia Z3 a Z3 Compact prídu v októbri. Poznáme aj ceny

Najnovšie top modely Sony radu Xperia Z3 sa v slovenských obchodoch objavia už o pár dní a dostanú sa aj do ponuky operátorov. Na Xperia Z3 Tablet Compact si počkáme o mesiac dlhšie. Vieme i slovenské ceny obidvoch smartfónov.

Na novinárskom stretnutí so zástupcami Sony Mobile Slovensko sme sa dozvedeli termín spustenia predaja dvoch noviniek z berlínskej výstavy IFA 2014. Tretí člen rodiny Xperia Z3, osempalcový tablet, príde o mesiac neskôr.

ikona

Základné info: Sony Xperia Z3 (D6603)Nástupca vlajkovej lode Z2 dostal silnejší procesor, rovnaký 5,2'' Full HD displej i 20,7 Mpix fotoaparát, OS Android 4.4 KitKat, plnú dátovú výbavu a 3 100 mAh batériu. Nechýba odolnosť proti vode a prachu. (doplnené živé fotografie + VIDEO)

Nová vlajková loď Sony Xperia Z3 štartuje predaj spolu so svojou zmenšenou verziou Xperiou Z3 Compact už o niekoľko dní, a na pultoch predajní sa objaví od začiatku októbra. Telekom nám potvrdil, že do ponuky dotovaných zariadení postupne pribudnú v prvej polovici októbra a ceny budú veľmi podobné tým, za ktoré štartovali predchodcovia - Xperia Z2 a Xperia Z1 Compact.

ikona

Základné info: Sony Xperia Z3 Compact (D5803)Sony opäť predstavilo zmenšenú verziu svojej vlajkovej lode, ktorá si zachováva vodeodolnosť, štvorjadrový 2,5 GHz procesor a 20,7 Mpix fotoaparát. Má však menší displej, RAM a batériu. (doplnené živé fotografie + VIDEO)

Sony si získalo svojich fanúšikov ľahko odlíšiteľným dizajnom a odolnosťou voči prachu i ošplechnutiu vodou u svojich prémiových modelov. Takže sa nemusíte obávať telefonovania v daždi či prípadného pádu telefónu do záchodovej misy, čo sa vraj stáva naozaj často. Aj keď by podľa špecifikácií výrobcu mali zariadenia vydržať až 30-minútový pobyt v sladkej vode v hĺbke maximálne 1,5 metra, dlhý kúpeľ so smartfónom či tabletom vám radšej neodporúčame. Pozor i na slanú vodu. V prípade reklamácie z dôvodu "utopenia" telefónu by vám nebola uznaná ako oprávnená.

Sony Xperia Z3

Výhodou noviniek má byť aj úsporný režim Stamina, ktorý prichádza v oveľa prepracovanejšej verzii než pri minulých modeloch. Vďaka podrobným nastaveniam si režim prispôsobíte vlastným potrebám a môžete tak výrazne predĺžiť životnosť smartfónu.

Nadšencov hrania hier poteší ovládač PS4 Remote Play, s ktorým smartfón alebo tablet používate ako vzdiaľenú obrazovku, na ktorú sa môžete pripojiť a ovládať svoje PS4 hry. Alebo jednoducho pripojte zariadenie k PS4 cez domáce Wi-Fi, použite bezdrôtový ovládač DUALSHOCK 4 s hernou konzolou GCM10 Game Control Mount a môžete so smartfónom alebo tabletom pokračovať v hre kdekoľvek na inom mieste domácnosti.

Odporúčané ceny sú nastavené takto:

- Sony Xperia Z3 699 eur

- Sony Xperia Z3 Compact 549 eur

Cenu za Sony Xperia Tablet Z3 Compact sme sa zatiaľ nedozvedeli. Menší model Xperia Z3 Compact je už u nás v redakcii, môžete sa tak tešiť na podrobnú recenziu.

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease 21.09.2014 - 11:39

Inak v tej cene 699,- mnoho domácich aj zahraničných shopov dáva hodinky SmartWatch 2 (cca 150€) Zdarma. Ale ak už, Dual sim je v Poľsku za rovnakú cenu.

Lenka Ivančíková21.09.2014 - 13:35 Trvalý odkaz

zatial nevieme o ziadnej promo akcii s hodinkami, ale nebolo by to zle. :-)

Enceladus26.09.2014 - 00:17 Trvalý odkaz

Tesim sa na recenziu z3c,rychlo,rychlo.ale menit za sucasny model sa mi to asi neoplati podla toho co viem.som velmi zvedavy na ten prepracovany rezim stamina,lebo v mojej Z1C som s nim max.spokojny... Tak len to poriadne otestujte.uz sa tesim a cakam

Celá diskusia 5 príspevkov