Aktualizácia iOS 8 je tu. Dropbox upozorňuje na problém s kompatibilitou

Spolu s predstavením nových iPhonov informoval Apple na svojej prezentácii o dostupnosti najnovšej verzie operačného systému iOS 8. Od 19-tej hodiny nášho času môžu majitelia iPhonov a iPadov skúšať svoje šťastie, a z preťaženého servera si stiahnuť novú platformu. Dropbox však hlási problém.

Nám v redakcii sa aktualizáciu zatiaľ nainštalovať nepodarilo, a tak vám podrobnejší článok s prvými dojmami a popisom noviniek prinesieme pravdepodobne až zajtra.

ikona

Apple predstavil iOS 8: Handoff, aktívne notifikácie, widgety a ľubovoľná klávesnicaNa nový iOS 8 si budeme musieť počkať až do jesene, no už teraz je jasné, že ponúkne možnosť odpovedať na notifikácie priamo v ich tele, povolí softvérové klávesnice tretích strán a notifikačné centrum obohatia widgety, Potvrdil sa aj príchod jednotného centra pre fitness údaje HealthKit.

Aktualizácia je dostupná pre iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5S, iPhone 5C, iPad 2, iPad s Retina displejom, iPad Air, iPad mini, iPad mini s Retina displejom a iPod touch 5. generácie.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Čo na vás v novej verzii čaká?

Dropbox hlási problém s iOS 8. Nefunguje automatický upload.

Spozornieť by mali všetci používatelia Dropboxu. Ten na svojej stránke informoval, že s novým systémom iOS je nekompatibilný a nebude zatiaľ možné nahrávať na úložisko fotografie či videá, a všetko bude fungovať po najbližšom update aplikácie, ktorý sa už pripravuje. Tento problém sa týka iba používateľov, ktorí prešli na iOS 8. Dropbox dočasne pozastavil automatický upload, aby zabránil nedorozumeniu, čo bolo zálohované a čo nie. Zároveň odporúča nemazať z Apple zariadení žiadne multimédiá, aby ste o ne neprišli. Na zálohovanie použite desktopovú verziu.

Aktualizované o 21:34: Dropbox už do App Store poslal aktualizovanú verziu svojej aplikácie, v ktorej by malo synchronizovanie vašich fotografií opäť fungovať bez problémov.

Svoje aplikácie pre iOS 8 už aktualizoval aj Facebook, Instagram, Evernote, Pocket, SoundCloud a mnohí ďalší vývojári.

Diskusia k článku:

Richard Hombauer 18.09.2014 - 14:23

Než spracujeme článok s praktickými postrehmi s iOS 8, upozorňujem na šialenú potrebu voľného priestoru pre aktualizáciu, a to 5,7 GB pre iPhone 5S a 4,7 GB pre iPhone 5. Majitelia 16-gigabajtových verzií to teda nemajú vôbec ľahké.

Manobb18.09.2014 - 23:10 Trvalý odkaz

.... a čo už potom majú na to povedať majitelia iPhone 4s/8GB .... ;-)
Niekde som dokonca čítal, že doporučujú všetko zálohovať na iCloud, lebo sa po aktualizácii môžu vymazať kontakty a pod.

Asi v CIA/FBI potrebujú zaktualizovať data svojich iOvečiek. ;-)

zemiak18.09.2014 - 23:51 Trvalý odkaz

Ale ved sa nepototo ludia. Pripojte telefon kablom k pocitacu a aktualizujte over the cable. Na rozdiel od nemenovanej konkurencnej platformy bude upgrade bez straty kontaktov, dat, aplikacii, fotiek, atd.

marek19.09.2014 - 12:45 Trvalý odkaz

ktoru platformu mas na mysli, WP?

Celá diskusia 4 príspevky