Apple na fotografiách iPhonu 6 zavádza, rekordným predpredajom to nebráni

Tak ako po každom uvedení novej verzie iPhonu, aj tento rok sa Apple pochválil svojimi rekordnými predobjednávkami. Ich počet za 24 hodín prekročil hranicu štyroch miliónov. Z mnohých fotografií noviniek však nechal zmiznúť nepeknú hrču fotoaparátu.

Úchvatné číslo, ktoré zahŕňa predobjednávky na obidva modely, iPhone 6 a iPhone 6 Plus, môže Applu závidieť nejeden výrobca. Len 24 hodín od spustenia objednávok (12. septembra) stačilo na to, aby ich počet prekročil štyri milióny. Koľko zákazníkov od objednávky “cúvne” a nový iPhone si nekúpi nie je, samozrejme, ešte známe, ale dá sa očakávať, že reálny predaj nebude veľmi za zverejneným číslom zaostávať. Pre zaujímavosť: o minuloročné modely iPhone 5S a iPhone 5C bol menší záujem, aj keď opäť išlo o významné číslo. Za prvých 24 hodín sa prijalo vyše 2,2 milióna predobjednávok.

ikona

Základné info: Apple iPhone 6 PlusPrvý tabletofón Applu má rovnaký dizajn ako menší súrodenec iPhone 6, no väčší 5,5'' displej s Full HD rozlíšením, rovnako výkonný procesor, vylepšenú 8 Mpix iSight kameru s optickou stabilizáciou obrazu a nechýba ani NFC.

ikona

Základné info: Apple iPhone 6Nový model prináša tenké telo, kovovú konštrukciu, väčší 4,7'' HD displej, výkonnejší procesor, vylepšený 8 Mpix fotoaprát, iOS 8, až 128 GB kapacitu, barometer a konečne i NFC.

Z tlačovej správy Apple nie je jasné, o ktorý model bol väčší záujem. Minuloročný, polykarbonátový iPhone 5C bol pre mnohých sklamaním, tak sme zvedaví, ako používatelia prijmú prvý tabletofón s logom nakúsnutého jablka.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Impozantný dopyt však prekročil ponuku, čo prekvapilo samotného výrobcu, a tak sa k niektorým zákazníkom dostane ich vysnívaný kúsok až v októbri. Oficiálny predaj štartuje na vybraných trhoch tento piatok 19. septembra, ďalšie krajiny nasledujú týždeň na to. Presný dátum, kedy sa objaví v našich obchodoch stále nie je známy.

Apple, ktorý týmto opäť prekonal sám seba, sa teší z nového rekordu predobjednávok a zákazníkom zrejme vôbec neprekáža, že na fotografiách zavádza. Podľa snímok je nový iPhone tenký (7 mm), s čistými líniami, no akosi výrobca zabudol na verné zobrazenie vyčnievajúceho objektívu zadnej kamery. Jednoducho zmizol.

Na niektorých fotografiách s bočným pohľadom úplne chýba a telefón tak pôsobí dojmom, že zadná strana je úplne hladká, a jej líniu nenarúša žiadny hrboľ. No aby sme Applu nekrivdili, existujú aj produktové fotografie s nepeknou “hrčou” na chrbte. No tých je menej.

Zdroj: apple.com, theverge.com

Diskusia k článku:

Milan 17.09.2014 - 14:08

Kdyby to byla hrča co skličko objektivu chrání, dá se to tolerovat. Ale toto je čouhající objektiv!!!

Celá diskusia 1 príspevok