Android a iOS TIP: Katalóg IKEA pre rok 2015

Katalóg s nábytkom od švédskeho výrobcu si opäť môžete prezerať aj prostredníctvom vášho smartónu alebo tabletu s Androidom či iOS. Nezabudlo sa ani na využitie moderných technológií. Nábytok môžete vďaka funkcii rozšírenej reality umiestniť priamo do vašej obývačky.

Švédsky obchodný dom IKEA opäť aktualizoval svoju aplikáciu pre zariadenia s Androidom a iOS, cez ktorú sa dostanete k elektronickej podobe jeho katalógov s nábytkom. Po jej stiahnutí je potrebné nastaviť správnu lokalitu, teda Slovensko a slovenský jazyk.

Následne dostanete možnosť prehliadať si všeobecný katalóg pre rok 2015 alebo katalógy skríň, kuchýň či kúpeľní. Pri prvom otvorení však musíte počkať, kým sa načíta do pamäte vášho smartfónu alebo tabletu.

Obsahom môžete prechádzať po stranách, zoomovať ho gestami alebo v ňom vyhľadávať fulltextovo či podľa jednotlivých kategórií. Na každej strane potom vidíte zoznam nábytku, ktorý sa nachádza na ilustračnej fotografii. Jeho rozkliknutím sa už dostanete priamo na podrobné informácie vrátane ceny. Výrobok si môžete hneď aj objednať, kedže aplikácia plynule prejde do webového rozhrania s vaším profilom u predajcu.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Takéto nakupovanie by však bolo príliš nudné. Ak máte poruke aj klasické tlačené vydanie katalógu, ktoré bolo distribuované zadarmo do schránok, môžete na niektorých jeho stranách pohľadať symbol "+". Takúto stránku môžete prostredníctvom smartfónu naskenovať a dostanete tak možnosť sledovať krátke videá alebo 3D pohľady na konkrétny tovar priamo na jeho displeji. Potrebné však bude pripojenie k internetu.

Využiť môžete aj režim rozšírenej reality, ktorý poznáme napríklad z fotoaparátov v modeloch Xperia od Sony. Konkrétny nábytok tak budete môcť virtuálne umiestniť priamo do vášho bytu. Zobrazí sa na obrazovke spolu s pozadím snímaným prostredníctvom zadnej kamery. Vy ho potom môžete otáčať či zväčšovať a urobiť si tak aspoň približný obraz o tom, ako by nové kreslo vyzeralo napríklad vo vašej obývačke. Všetky funkcie by mali byť dostupné aj na starších zariadeniach.

Zdá sa, že IKEA nové technológie a previazanosť so smartfómi berie vážne. Na YouTube dokonca umiestnila virálne video, v ktorom si neodpustila ani slávne biele pozadie a pár vtipov na účet tabletov od Applu.

Linky na stiahnutie:

Android

iOS

Tipy na iOS aplikácie a užitočné rady pre majiteľov iPhonov a iPadov vám na Fony.sk prináša Telekom.

Diskusia k článku:

harm22 17.09.2014 - 14:05

bookbook :D ked som to prvy krat videl, smial som sa pol hodiny... :D

Celá diskusia 1 príspevok