HERE mapuje Slovensko do 3D

Spoločnosť HERE, ktorá je súčasťou korporácie Nokia, zbiera panoramatické snímky ulíc v niekoľkých krajinách po celom svete v snahe vytvoriť čo najaktuálnejšiu a bohatú digitálnu mapu.

Po Google bude niektoré časti Slovenska snímkovať aj HERE. V priebehu septembra a októbra môžete na cestách stretnúť modré autá s logom HERE a špeciálnou panoramatickou kamerou pripevnenou na streche auta.

Vozidlá používajú najnovšie technológie na zber 3D bodov a snímok ulíc. Nazbierané dáta spolu vytvoria bohatú a podrobnú mapu Slovenska, ktorá umožní jednoduchšiu navigáciu v reálnom svete.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

V nasledujúcich týždňoch budú vozidlá mapovať ulice Bratislavy, Trnavy, Košíc, Prešova, Martina, Nitry, Popradu, Prievidze, Trenčína, Žiliny, Banskej Štiavnice, ďalej ich uvidíte vo Vysokých Tatrách a vo Zvolene.

Celý proces je plynulý a nebude obmedzovať dopravu. Viditeľne označené vozidlá, ktoré sú vybavené niekoľkými 3D panoramatickými kamerami, budú zbierať dátové body a snímky na verejných komunikáciách obchodného záujmu a v oblastiach s viacerými bodmi záujmu (napríklad obchody, čerpacie stanice a reštaurácie).

HERE sa zaväzuje rešpektovať a chrániť súkromie ľudí. Zachytené snímky sa ukladajú vo vozidle, neskôr sa prevedú do zašifrovanej podoby a prenesú do zabezpečeného úložiska. Následne sú snímky spracované špičkovým softvérom a vyspelými algoritmami na detekciu a rozmazanie tvárí a evidenčných čísel vozidiel. Snímky sa publikujú vždy až po rozmazaní tvárí a EČV.

V prípade, že by nedošlo k správnemu rozmazaniu obrazu, HERE umožňuje komukoľvek o rozmazanie požiadať dodatočne. Jednoducho navštívite on-line obrázok a kliknete na "Report image/Nahlásiť obrázok" v ľavom dolnom rohu mapy.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

rtg 16.09.2014 - 13:33

no ja som cez vikend pouzil HERE Drive a teda pekne som bludil po Polsku, v jednom meste ma dokonca navigacia presviedcala, ze mam ist cestou ktora tam nebola - bola v rekonstrukcii - a to bolo vsetko aktualizovane, dokonca ked som skusil ine smery, vzdy prepocitalo a nutilo ma ist tou neexistujucou cestou a takych situacii bolo viac, chvala Bohu za ochotu a charakternost Poliaka, ktory siel autom predomnou a vyviedol ma z mesta, co by som si inak nedal rady.. a takych situacii bolo viac...

Celá diskusia 1 príspevok