Huawei Ascend P7 Sapphire Edition: zafírové sklo a keramický kryt

Huawei predstavil minulý týždeň v Berlíne popri Ascend Mate7 a G7 i exkluzívnu, limitovanú edíciu svojho top modelu Ascend P7 Sapphire Edition, ktorý je prvým (bežne) komerčne dostupným telefónom s extrémne odolným zafírovým krycím sklom displeja a keramickým zadným krytom.

Po limtovanej edícii Arsenal vydal Huawei ďalšiu špeciálnu verziu svojej vlajkove lode. Tvrdší než zafír je na stupnici tvrdosti už iba diamant, takže displej Ascendu P7 v zafírovom prevedení skutočne bežným spôsobom nepoškodíte.

ikona

Recenzia: Huawei Ascend P7 - štýlová placka pre fanúšikov selfiesRecenzia vlajkovej lode s pútavým dizajnom, kvalitnou konštrukciou, 5'' Full HD displejom, spomalenými reakciami, 8 Mpix prednou kamerou a priemernou výdržou.

Huawei Ascend P7 Sapphire Edition má luxusný vzhľad, 7 mm tenké telo a 5’’ displej s Full HD rozlíšením 1 080 x 1 920 bodov. Hmotnosť však, vďaka použitým materiálom, mierne narástla o 26 gramov. Nezaostáva ani zvyšná výbava. Nájdeme tu štvorjadrový procesor Hisilicon Kirin 910T s taktom 1,8 GHz, 2 GB operačnú pamäť RAM a 16 GB vnútorný priestor.

V bočnej stene nechýba slot na microSD kartu do veľkosti 64 GB. Operačný systém Android beží vo verzii 4.4.2 KitKat a je doplnený o používateľskú nadstavbu Emotion UI 2.3 s množstvom softvérových vylepšení.

Lákadlom smartfónu je aj 13-megapixelový fotoaparát s automatickým zaostrovaním, prisvetľovacou diódou a sveteľnosťou f/2.0. Videá zvládne nahrávať vo Full HD kvalite rýchlosťou 30 snímok za sekundu. Predná kamera s 8-megapixelovým snímačom poteší hlavne milovníkov dnes tak populárnych selfie. I touto kamerou zhotovíte videá v rozlíšení 1 920 x 1 080 bodov.

Medzi zvyšnú výbavu patrí podpora rýchlej dátovej siete HSPA+, LTE, Wi-Fi, Bluetooth 4.0, GPS, Glonass, NFC i FM rádio. Poteší 2 500 mAh kapacita batérie, a v nastaveniach nechýba špeciálny úsporný režim.

Nový model sa objaví v priebehu 3. kvartálu v obmedzenom množstve zatiaľ iba na čínskom trhu v single a dual SIM verzii. Európska verzia by mala nasledovať neskôr. Sme zvedaví aj na cenu.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

fiatraider 15.09.2014 - 13:38

Prvý so zafírovým sklom? :D Veď prvá bola predsa Motorola Aura už v roku 2008, takže to nieje nič nové ;)

Celá diskusia 1 príspevok