Samsung Gear VR: okuliare s rozšírenou realitou pre Galaxy Note 4

Nové okuliare, ktoré poslúžia na sledovanie filmov, videí i hranie hier, potešia predovšetkým nadšencov virtuálnej reality, vývojárov a fanúšikov mobilných technológií. (doplnené živé fotografie)

Na výstave IFA 2014 predstavil Samsung okrem tabletofónov a inteligentných hodiniek aj nové nositeľné príslušenstvo, ktoré poslúži na sledovanie mobilného obsahu v prostredí virtuálnej reality. Futuristicky vyzerajúce okuliare sú použiteľné len so Samsungom Galaxy Note 4.

ikona

Základné info: Samsung Galaxy Note 4Nový tabletofón radu Galaxy Note prichádza s 5,7'' QHD displejom (1 440 x 2 560 b.), výkonnejším procesorom, 3 GB RAM, 16 Mpix fotoaparátom s optickou stabilizáciou, kompletnou dátovou výbavou, vylepšeným dotykovým perom S Pen a 3 220 mAh batériou. (doplnené živé fotografie + VIDEO)

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Spoločne s firmou Oculus vytvoril Samsungnovú generáciu nositeľnej technológie s názvom Samsung Gear VR Innovator Edition. Podľa slov výrobcu umožní toto zariadenie plne sa ponoriť do filmového prostredia virtuálnej reality a vyskúšať úplne nový spôsob prijímania mobilného obsahu.

Bezdrôtové okuliare Gear VR pozostávajú z mäkkých, pružných náušníkov a ľahkých materiálov. Galaxy Note 4 vložíte do prednej časti zariadenia. Obraz zo smartfónu sa bude premietať cez dvojicu optických šošoviek s 96° zorným poľom, ktoré dokážu vytvoriť 3D efekt, ktorý je lákadlom nového príslušenstva. Okuliare poslúžia nielen na sledovanie filmov a videí, ale aj hranie hier.

Vďaka širokému výberu optimalizovaného obsahu virtuálnej reality rôzneho žánru si budú používatelia môcť vychutnať širokú škálu filmov, hier, 360° videí a náučný / zážitkový obsah.

Ovádajú sa cez touchpad umiestnený na boku, hardvérové tlačidlo Späť a nechýba koliesko na zaostrenie obrazu. Na tele sa nachádza aj microUSB konektor a slot na microSD kartu do veľkosti 16 GB (nájdete ju v balení). Súčasťou obsahu bude kolekcia 360°videí a 3D filmových trailerov. Rozmery zariadenia sú 198 x 116 x 90 mm, údaj o hmotnosti nepoznáme.

Samsung Gear VR bude k dispozícii v bielom prevedení v on-line predajnej sieti Samsung a cez vybraných partnerov v priebehu tohto roka. Cena zatiaľ nebola zverejnená.

Živé fotografie

Za dopravu a ubytovanie počas výstavy IFA 2014 ďakuje redakcia Fony.sk spoločnosti Samsung.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu