Sony vo videu láka na tri novinky. Dočkáme sa nového radu Xperia Z3?

Každý technologický nadšenec netrpezlivo čaká na začiatok septembra. Už o niekoľko dní sa otvoria brány berlínskeho veľtrhu IFA 2014 a výrobcovia už teraz lákajú na svoje novinky. Aj Sony.

Samsung už odhalil svoj nový model chytrých hodiniek Gear S so slotom na SIM kartu, LG ukázalo nový tabletofón strednej triedy G3 Stylus a luxusne vyzerajúce smart hodinky G Watch R s okrúhlym ciferníkom.

Pozadu nechce zostať ani Sony. Vo zverejnenom videu ukázalo tri nové zariadenia. Dva smartfóny a jeden tablet. Už dlhší čas sa špekuluje, že sa dočkáme tretej generácie vodeodolného androidu radu Xperia Z a jeho zmenšenej verzie Xperia Z3 Compact. Treťou novinkou by mal byť Xperia Z3 tablet.

No vyzerá to, že pôjde o menšiu uhlopriečku displeja než doteraz tradičných 10,1’’. Osempalcovú verziu tenkého, vode odolného tabletu by iste mnohí uvítali. Odkaz na číslo tri, výkon a vodeodolnosť je z videa jasný. V štyridsiatej sekunde sa dokonca na okamih objavia aj siluety zariadení.

Všetky podrobnosti sa dozvieme už o pár dní. Na výstave IFA 2014 samozrejme nebude chýbať ani zástupca našej redakcie, sledujte nás.

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease 29.08.2014 - 21:34

Z3 takmer bezo zmien oproti Z2. Akurát novšia verzia čipsetu s vyšším taktom (2,5GHz). O 100mAh slabšia batéria. Mierne iný dizajn. Bude aj dual sim verzia, žiaľ zrejme nie pre EÚ trh. Z3 Compact. Opäť NORMAL SIZE Killer. 4,6" fullHD displej v rozmeroch Z1C. HW identický s velkou Z3. Čiže Snapdragon 801, 3GB RAM... Z3 Tablet Compact. 8", HW o fus lepší ako 10" Z2 Tablet. Takže lacné to nebude.

Michal30.08.2014 - 03:35 Trvalý odkaz

No Sony sa nemá moc kde pohnuť, Z2 je myslim doterajší vrchol na globalnom trhu, bez kompromisov, natlačené všetko čo sa dalo v najlepších alebo takmer najlepších variaciach. Od modelu Z2 sa trh dalej neposunul, každy vyrobca len dohnal parametre Z2jky takže SONY asi nemá potrebu zase skočit s topmodelom pol roka pre osttných. Z2 by si zaslužila možno update, taký malý aby bol MT menší, vyladenejši soft, spravené to prehrievanie, zdokonalene stereo audio , doladenejši fotak a hlavne nejaka poriadna predna kamerka na to dnes oblubene selfie. Lae Z3 by som z toho asi nerobil, progres bude asi malý.
Najzaujimavejšia bude určite compact. Ale s tým normal sice killer sa obavam, vieme ako si sony oblubilo solidne siroke okraje, verim tomu že tých 4,6palca bude velkých ako 5 palcový od LG alebo Samsungu.

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease30.08.2014 - 16:07 Trvalý odkaz

Nemá kam pohnúť? Stačia detaily, infaport, min. 32GB internal, vodotesné MicroUSB, Snapdragon805..

S fotakom si nerob ilúzie bude rovnaký ako na Z2 aj ten predný. Repro detto, ale je to už obohnaná platňa, že výrobca audia a fotoaparátov to nevie využiť v mobiloch..

Ad Z3C, abys nebol prekvapený rozmermi.

Michal30.08.2014 - 16:32 Trvalý odkaz

Neviem kde je problem so Snapdragonom 805, vravi sa o nom trištvrte roka a stale nikde. infraport pokial viem tak Z2 má, vnutorna pamat 16 je dost, to bohato staci kedže mas podporu kariet do 128gb.

Budem velmi rád, ale uprimne rád, ked s tými rozmermi ostanem prekvapený

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease30.08.2014 - 18:06 Trvalý odkaz

Neviem, zrejme je drahý.
Nasadený bol zatial iba v Korejskych verziách Samsung Galaxy S5 LTE-A a LG G3 LTE-A Cat.6

Onedlho v jednej z verzií Samsung Galaxy Note 4, v hlavnej bude 64 bitový Exynos 5 Octa 5433..
Počíta sa aj s nasadením v Google Nexus X. Plus možno na IFA prekvapia a iný výrobcovia..

Žiaľ Z2 Infraport nemá.

Celá diskusia 9 príspevkov