Ovládajte spúšť fotoaparátu v mobile Bluetooth vysielačom Flajzar

Spúšť fotoaparátu v mobilnom telefóne alebo tablete môžete ovládať aj na diaľku. Napríklad malým Bluetooth vysielačom firmy Flajzar.

Flajzar je česká firma, ktorá vyrába množstvo zaujímavých vecí. Aj pre mobily. Nedávno sme vám na našom webe predstavili GSM zásuvku pre zapojenie spotrebičov prichádzajúcim hovorom, SMS-kou alebo zabudovaným termostatom.

ikona

GSM zásuvka Flajzar - ovládanie zariadení cez mobilRecenzia GSM zásuvky pre zapojenie spotrebičov prichádzajúcim hovorom, SMS-kou alebo zabudovaným termostatom. Nechýba konfigurácia pomocou aplikácie.

Ďalším kúskom, ktorý stojí za pozornosť je Bluetooth spúšť fotoaparátu. Možno sa mnohí teraz pousmejete, že na čo by mi to bolo. No niektorí používatelia ocenia možnosť zhotoviť fotografiu či nasnímať video na diaľku bez toho, aby fyzicky museli stlačiť spúšť či dotykové tlačidlo na displeji smartfónu.

Malý vysielač v tvare kľúčenky má iba deväť gramov a rozmery 50 x 30 x 11 mm. Medzi podporované operačné systémy patrí Android 4.2.2 a novší a iOS od verzie 6.0. Keďže sa na párovanie s mobilným zariadením používa technológia Bluetooth 3.0, treba pamätať na to, že dosah je približne 10 metrov.

obr: flajzar.com

Na ovládanie fotoaparátu slúžia dve malé klávesy (jedna je určená pre Android, druhá iOS), po bokoch je posuvný vypínač vysielača a modrá indikačná LED dióda. Pred prvým použitím musíte vložiť batériu CR2032, tá však, bohužiaľ, nie je súčasťou balenia. Výrobca upozorňuje, že vysielač sa správa ako Bluetooth klávesnica, a preto počas jeho používania nemusí fungovať softvérová klávesnica smartfónu či tabletu.

Bluetooth spúšť fotoaparátu od firmy Flajzar kúpite v e-shope výrobu za cenu 290 českých korún, čo je približne 11 eur. K cene si však pripočítajte poštovné vo výške 7 eur. Nájdete ju aj v ponuke zopár slovenských obchodov za cenu asi 14 eur.

Zdroj: flajzar.cz

Diskusia k článku:

calas 28.08.2014 - 11:21

fotka je zo stranky http://www.mobilnet.sk/sk/prislusenstvo-na-mobilne-telefony/bluetooth-spust-cierna-10705 flajzar ma svoje fotky :)

Lenka Ivančíková28.08.2014 - 12:03 Trvalý odkaz

ano, mas pravdu. dik. :)

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease28.08.2014 - 14:11 Trvalý odkaz

Príliš jednoúčelové zariadenie.
To dokážu aj niektoré prívesky na kľúče s funkciou vyhladania mobilu alebo fitnes náramky..

Celá diskusia 3 príspevky