Spotify: streamovanie hudby zadarmo konečne aj pre Windows Phone

Operačný systém Windows Phone konečne doháňa stratu na Android či iOS. Hudbu prostredníctvom Spotify možno konečne bezplatne počúvať aj na zariadeniach, ktoré bežia na platforme od Microsoftu. Tá až doteraz nelogicky vyžadovala predplatenie Premium balíka.

O populárnej službe Spotify sme už písali viackrát. Online databáza hudby momentálne obsahuje viac než 20 miliónov piesní, ktoré sú pre jej používateľov dostupné okamžite aj bez toho, aby im zaberala miesto na disku. Postačí len rýchlejšie pripojenie k internetu.

V prípade, že za službu nechcete platiť 5,99 € mesačne, je počúvanie hudby občas prerušované reklamou (stále však menej často ako v typickom komerčnom rádiu) a v mobilnej aplikácii dostanete možnosť prehrávať jednotlivé albumy a vlastné playlisty len v takzvanom shuffle móde, kde sa jednotlivé skladby spúšťajú v náhodnom poradí. Toto však až doteraz platilo len pre Android a iOS.

Majitelia windowsfónov opäť raz ťahali za kratší koniec a ich platforma bola jediná, kde bez Premium účtu nebolo možné hudbu počúvať vôbec. Absolútne nelogickú situáciu Spotify vyriešilo až dnes (26. 8. 2014), kedy sa ich aplikácia dočkala aktualizácie aj na najmladšom z trojice najznámejších operačných systémov.

ikona

Spotify už aj na Slovensku! Službu sme dôkladne otestovaliOd dnešného dňa (12. 12. 2013) je na Slovensku oficiálne dostupná prevratná služba na streamovanie hudby, ktorá zadarmo či za poplatok prostredníctvom vášho mobilu alebo počítača poskytuje prístup k 20 miliónom skladieb.

Ak vlastníte smartón s Windows Phone 8 alebo 8.1, konečne si môžete užívať všetky funkcie tak ako na ostatných mobilných platformách, vrátane vytvárania nových playlistov alebo ukladania obľúbenej novej hudby. Tú môžete nájsť aj pomocou funkcie Browse podľa jednotlivých žánrov alebo Rádia, ktoré automaticky prehráva skladby od podobných interpretov. V prípade, že chcete mať možnosť skladby spúšťať aj jednotlivo, naďalej sa nevyhnete nutnosti použiť Spotify na počítači alebo zaplateniu mesačného predplatného. V tom prípade si hudbu budete môcť hudbu stiahnuť aj do vnútorného úložiska vášho zariadenia a počúvať ju aj bez pripojenia k internetu.

Link na stiahnutie:

Windows Phone Store

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Zdroj: Spotify

Diskusia k článku:

Lumiak625 27.08.2014 - 15:30

Ja používal na WP8.1 Deezer. Premium sa dá zaplatiť cez zoznam.sk v časti Hudba aj cez Easy a iných opov formou SMS. Mám hudbu offline aj playlisty. 5,50€ za SMS nie je veľká položka.Navyše cez káblový net si zapnem hudbu vo vysokej kvalite. :)

Celá diskusia 1 príspevok