Samsung Galaxy Note 4 odhaľuje špecifikácie

Medzi najčastejšie skloňované novinky blížiacej sa technologickej výstavy IFA 2014 v Berlíne, patrí štvrtá generácia tabletofónu Samsung Galaxy Note. Internetom už dlhší čas kolujú neoverené informácie o špecifikáciách i vzhľade. Zverejnené výsledky testu v AnTuTu Benchmark nám priblížili, na čo môžeme tešiť.

Dizajn by mal byť podobný, ako pri nedávno predstavenej novinke Galaxy Alpha. Pravdepodobne tak uvidíme plastové telo s kovovým rámom a špecificky zaoblenými rohmi.

Výsledky testu ukázali, že väčšina špekulácií o hardvérovej výbave sa potvrdila. Treba však pamätať na to, že stále nemôžeme hovoriť o potvrdených informáciách. Výkon by mal mať na starosti osemjadrový procesor Samsung Exynos 5433 a grafika Mali T760. Európska verzia Note 4 by vraj mala dostať procesor Qaulcomm Snapdragon 805. Operačná pamäť RAM ponúkne 3 GB (špekuluje sa a o 4 GB) kapacitu a vnútorný úložný priestor minimálne papierových 16 GB. K dispozícii ostáva, podľa zverejneného screenu, okolo 9 GB. K dispozícii budú zrejme aj verzie s vyššou pamäťou. O microSD kartách sa síce nič nehovorí, no veríme, že Samsung nepôjde v šľapajach modelu Galaxy Alpha, ktorému slot chýba, ale ponúkne rozšírenie pomocou pamäťových kariet.

“Samsungobr: mobifo.nl

Displej by mal mať QHD rozlíšenie 1 440 x 2 560 bodov a jeho veľkosť sa odhaduje na 5,7’’. Operačný systém Android pobeží v najnovšej verzii 4.4.4 KitKat. Fotoaparát by mal disponovať 15,8-megapixelovým snímačom. Vzhľadom na výkonný čipset by nemal byť problém s nahrávaním 4K videí. Určite sa nezabudne ani na prednú kameru, jej rozlíšenie zatiaľ nevieme. Chýbať by nemal ani snímač odtlačkov prstov a tepu srdca.

Či sú zverejnené údaje pravdivé sa dozvieme už o dva týždne. Samsung predstaví Galaxy Note 4 na veľtrhu IFA 2014 už 3. septembra, a my pri tom, samozrejme, nebudeme chýbať a prinesieme vám čersvé novinky.

Zdroj: mobifo.nl

Diskusia k článku:

Začať diskusiu