JBL Charge - Bluetooth reproduktor, ktorým si nabijete mobil

Recenzia bezdrôtového reproduktora s hlasnou reprodukciou, sympatickým dizajnom a neoprénovým puzdrom v balení. V núdzi poslúži aj ako nabíjačka.

Ak sa na JBL Charge pozriem čo len ako na Bluetooth reproduktor, získava si moje srdce nielen dizajnom, ale hlavne hlasitosťou, výdržou na jedno nabitie či kvalitou reprodukcie. Bez obáv ozvučí bežnú miestnosť nielen popri práci, ale aj na stretnutí s hlučnými kamošmi.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Lenže potom sa môže stať, že sa vám po pár hodinách počúvania hudby z pripojeného mobilu váš pomocník náhle vybije. Vtedy stačí zasunúť kábel do USB výstupu v reproduktore a smartfón nabiť.

V rámci testovania popri práci vydržal JBL Charge na jedno nabitie fungovať 10 hodín. A to sme ho vôbec nešetrili!

Ak sme potom batériu v reproduktore opäť nabili pomocou štandardnej nabíjačky s microUSB konektorom (napríklad k mobilu či tabletu), dokázali sme s ním dvakrát nabiť bežný smartfón (HTC One, Apple iPhone a podobné).

JBL Charge je tak primárne bezdrôtový reproduktor. Ako záložný zdroj poslúži skôr núdzovo. Navyše, musí byť v takom prípade zapnutý, čo znamená buď vyhľadávanie nejakého zariadenia na pripojenie, alebo funkčné Bluetooth spojenie, čo už samé o sebe spotrebúva nejakú energiu. Takže integrovaná 6000 mAh batéria nabije vaše mobily maximálne tak o 4000 mAh. Prakticky.

Kvalita zvuku nás prekvapila. Napríklad taký reproduktor Prestigio PBS7 za približne 60 eur totálne rozhádže jednotlivé kanály pomocou všakovakých efektov a z bežnej skladby je zrazu miš-maš. Prehnané výšky, potlačené stredy a prudké zásahy do hĺbok dokážu náročnejšiemu poslucháčovi pokaziť náladu. To sa pri JBL Charge za dvojnásobnú cenu stať nemôže.

Navyše hrá hlasnejšie, vyváženejšie, s nenormálnou reprodukciou hĺbok. Nabijete ho pomocou microUSB konektora, nechýba prepojenie bežným káblom cez AUX vstup a všetko to je zabalené do pekného dizajnu s viacerými farbami.

Na jeden záber: JBL Charge

Orientačná cena: 129,90 € (Vždy.sk)

Záver

Z celkového pohľadu je JBL Charge, ktorý kúpite napríklad v obchode Vzdy.sk za 129 eur, mimoriadne sympatickou kúpou. Kvalita aj hlasitosť reprodukcie prekonala naše očakávania, dizajn si tiež zaslúži pochvalu, majiteľa poteší aj neoprénové puzdro v balení a keď to bude treba, reproduktor dokáže svoju energiu cez USB konektor odovzdať vášmu mobilu, tabletu či fotoaparátu, keď ste na cestách. JBL Charge vyhlasujeme za top darček tohto leta.

Tento text pôvodne vyšiel v Riview 7/2014, kde nájdete množstvo zaujímavých článkov o technike, cestovaní, knihách a filmoch. Digitálny magazín Riview je tu pre vás každý mesiac.

Diskusia k článku:

Jurdo_220 13.08.2014 - 16:42

Vieme kvlitu reprodukcie porovnať s JBL PlayUp for Nokia a s Nokia Play 360°? Vďaka :)

Juraj19.08.2014 - 15:57 Trvalý odkaz

Pre mna je lepsia volba JBL Flip 2.

Celá diskusia 2 príspevky