Facebook predstavil funkciu Save pre čítanie odkazov neskôr

Facebook dokáže nahradiť už aj Read it Later čítačky. Odkazy na články, ktoré si chcete uložiť, aby ste si ich mohli prečítať neskôr, teraz možno uchovať priamo v mobilnej aplikácii pre Android, iOS či v klasickom desktopovom rozhraní webu.

Najpopulárnejšia sociálna sieť nemusí byť len plná zbytočných a nezaujímavých odkazov či fotografií od vašich priateľov. Keď však vo svojom News Feed-e objavíte nejaký článok, ktorý nemáte čas čítať hneď, čo s tým?

Riešením je otvoriť si ho v internetovom prehliadači, kde môže počkať, kým sa k nemu vrátite. V prípade Chromu či Safari a zosynchronizovaných tabov (okien s webstránkami) to bude možné aj z tabletu či desktopového počítača. Alternatívnym riešením je jeho uloženie v niektorej z takzvaných "Read it Later" ("prečítaj si neskôr") aplikácií - k najznámejším patrí napríklad Pocket.

Svoje riešenie ale konečne začal ponúkať aj samotný Facebook. Či už v mobilnej aplikácii alebo na desktope, všetky odkazy, eventy, videá a podobný obsah (okrem fotografií, albumov a klasických statusov) teraz môžete uložiť do špeciálnej kategórie Saved.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Postačí kliknutie na malú šípku v pravom hornom roku konkrétneho príspevku a výber tej správnej funkcie z ponúknutého menu. Na mobile potom vaše uložené príspevky nájdete v karte More a položke Saved.

Podobne pohodlný je aj prístup z klasického internetového prehliadača. Facebook uložený obsah filtruje podľa viacerých kategórií a z času na čas vám ho opäť ponúkne do klasického News Feed-u, teda okna, ktoré máte pravdepodobne otvorené najčastejšie.

Facebook údajne testuje aj spoluprácu s internetovými obchodmi, kde by sa pod reklamou na konkrétny produkt mohlo začať zobrazovať tlačidlo "Kúpiť". Používateľ by si tak ľubovoľný tovar mohol objednať priamo cez svoj profil a zaplatiť ho kreditnou kartou či prostredníctvom PayPal účtu. Špekuluje sa aj o možnosti posielať malé platby vašim priateľom rovno cez Messenger. Ten by tak fungoval podobne ako napríklad na Slovensku rozšírená služba Viamo.

Zdroj: Facebook

Diskusia k článku:

Začať diskusiu