IVIO od Samsungu: bezplatná filmová knižnica aj pre smartfón či tablet

Samsung vo svojom obchode s aplikáciami zverejnil aplikáciu, ktorá umožní sledovať filmy a seriály z on-line databázy Ivio.tv aj na jeho smartfónoch a tabletoch. Hoci ponuka za konkurenčnými službami výrazne zaostáva, poteší aspoň český dabing filmov a rozprávok pre deti.

Sledovať filmové tituly priamo na tablete, smartfóne či počítači chce mnoho používateľov internetu, no veľká časť tak nerobí celkom legálne. Zložitá situácia ohľadne autorských práv pre naše územie sa našťastie v poslednom čase vylepšuje a služby ako iTunes či Filmy v Google Play sú už dostupné aj pre Slovákov.

Hoci sú sumy za vypožičanie filmu pomerne prijateľné, mnohí stále hľadajú aj úplne bezplatné možnosti. Samsung teraz sprístupnil aplikáciu IVIO, ktorú nájdete v obchode Samsung Galaxy Apps. Znamená to teda, že bude zatiaľ dostupná iba pre tablety a smartfóny tejto značky (konkrétne pre série Galaxy Tab S, Note Pro, Tab Pro, Tab 3, Tab 4, Note 10.1, Note 3, Note 3 Neo, S5, S4 a S4 Active).

ikona

Samsung premenoval svoj obchod s aplikáciami na Galaxy AppsWebová verzia obchodu s aplikáciami Samsung Apps sa odteraz volá Galaxy Apps. Zmenou prešla aj mobilná aplikácia.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Podľa autorov ponúkne tisíce hodín filmov a seriálov z domácej i zahraničnej produkcie. Majitelia nového radu tabletov Galaxy Tab S navyše dostanú aj prémiový účet na tri mesiace zadarmo - ten prináša napríklad prehrávanie bez reklám, HD obsah, možnosť off-line prehrávania bez pripojenia k internetu a koniec-koncov aj ešte o približne 20 % viac filmových titulov než základná verzia (licenčné práva pri nich totiž vraj vyžadujú určitú formu poplatku). Bežne zaň zaplatíte 29 Kč mesačne (cca 1,06 €).

Treba priznať, že exkluzivita Samsungu sa týka len mobilných zariadení, v prípade prístupu cez desktop či notebook má všetky funkcie webu ivio.tv k dispozícii úplne každý. Zabudnite na najnovšie filmové novinky, tu sa služba nechytá ani na Google Play, nie to ešte na obľúbené iTunes. Výhodou je však to, že takmer všetky filmy ponúkajú aspoň český dabing, vrátane sekcie rozprávok pre deti. Ivio tak, či už na počítači alebo mobilnom zariadení od Samsungu s Androidom 4.1 a novším, zrejme budú využívať najmä menej jazykovo zdatní fanúšikovia filmov a rodičia.

Ďalšie tipy na aplikácie nájdete pod týmto odkazom.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu