Android a iOS TIP: aktuálna teplota vzduchu na základnej obrazovke

Widgety zobrazujúce predpoveď počasia pozná a používa asi každý, aktuálna teplota však môže byť decentne skrytá. Pre jej kontrolu tak používateľovi postačí letmý pohľad na displej svojho smartónu a aplikáciu nemusí ani otvárať. Vhodné riešenie je dostupné dokonca aj pre iOS.

V obchodoch pre Android i iOS nájdeme množstvo aplikácií predpovedajúcich počasie. V prípade operačného systému od Googlu väčšina z nich ponúkne aj widgety s náhľadom pre každý deň a radar zrážok či oblačnosti. Čo však v prípade, že nás takto podrobné informácie nezaujímajú (respektíve sa uspokojíte s tým, že sa zobrazia po otvorení samotnej aplikácie) a chceme poznať iba aktuálnu teplotu?

V tom prípade je akýkoľvek widget zbytočný a len zaberá miesto na základnej obrazovke vášho androidu. WeatherBug vám po otvorení aplikácie ponúkne detailnú predpoveď pre nadchádzajúce hodiny či desaťdňový výhľad na ďalšie obdobie. Nechýbajú ani mapy zrážok či oblačnosti, my sme si ho však obľúbili pre minimalistické zobrazovanie aktuálnej teploty v notifikačnej lište.

Nezaberá prakticky žiadne miesto a používateľovi ráno stačí jeden letmý pohľad na displej (hoci aj počas kontroly nových e-mailov) aby zistil, že vonku je napríklad 23°C. Teplota sa môže zobrazovať pre fixne nastavené mesto alebo (s pomocou GPS a GSM lokalizácie) vždy pre oblasť, kde sa práve nachádzate.

WeatherBug je zadarmo dostupný v Google Play.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Ako iste viete, iOS žiadne widgety na základnej obrazovke nezobrazuje. Pre akúkoľvek predpoveď počasia teda budete musieť vždy otvoriť konkrétnu aplikáciu. Stručné informácie síce nájdete aj po vysunutí lišty s upozorneniami, no základné počasie zrejme vyhovuje iba málokomu.

Na radary či viacdennú predpoveď viditeľnú okamžite po rozsvietení displeja teda bez jailbreaku musíte zobudnuť, no informáciu o aktuálnej teplote môžete mať aj tu. Postačí, ak si nainštalujete aplikáciu Celsius.

Ponúkne jednoduchú predpoveď pre viac dní, pričom detaily ako mapa zrážok, oblačnosti či vlhkosť vzduchu vždy čakajú na rozkliknutie prstom. Aktuálna teplota sa šikovne zobrazuje na odznaku aplikácie - tvári sa teda ako počet nevybavených udalostí, no skutočne sa jedná o aktuálnu teplotu v stupňoch Celzia. Jediný problém budete mať v zime pri hodnotách pod bodom mrazu. Aplikácia síce znamienko "-" zobraziť nedokáže, no na mrznutie vás vždy upozorní.

Aktualizácia hodnôt batériu vášho iPhonu či iPadu nijako výrazne nezaťažuje. Potvrdiť môžeme približne 15 minútové intervaly. Celsius je v App Store dostupný zadarmo, no pre úplne bezproblémové fungovanie odporúčame autorom venovať 0,89 € za platenú verziu.

Ďalšie tipy na aplikácie nájdete pod týmto odkazom.

Tipy na iOS aplikácie a užitočné rady pre majiteľov iPhonov a iPadov vám na Fony.sk prináša Telekom.

Diskusia k článku:

Matej 22.07.2014 - 11:31

a je to odskúšané? lebo už som mal kadejaké aj widgety ktoré ukazovali aktuálnu teplotu, no a keď som vyšiel von tak som bol prekvapený a musel som sa ísť prezliecť :D

Matej Krajčovič22.07.2014 - 12:25 Trvalý odkaz

Dlhodobo som používal WeatherBug na Androide a teraz používam platenú verziu Celsiusu na iOS a fungujú skvele oba.

Peter22.07.2014 - 14:00 Trvalý odkaz

Na to aby som vedel ako je aktualne vonku mi staci pozriet z okna pripadne vyjst na balkon, ani by ma nenapadlo pozerat kvoli tomu na mobil. Pocasie v mobile mam max tak na predpoved na dalsie dni.

rtg22.07.2014 - 15:48 Trvalý odkaz

ja iba rozsvietim displej a vidim teplotu, tak neviem aky ma toto zmysel

janesbond122.07.2014 - 16:09 Trvalý odkaz

Tak isto... vyberiem z vrecka fon, sam sa rozsvieti a v statusbare mam teplotu vonku a vedla teplotu okolia (miestnosti ci zariadenia).

Celá diskusia 5 príspevkov