Festival Bažant Pohoda bol o hudbe, rýchlom internete a pomoci druhým

Okrem toho, že hudobný festival Bažant Pohoda bol tento rok po prvý raz pokrytý LTE sieťou od Orangeu padol aj rekord v množstve prenesených dát. Výrazne bola prekročená hranica 1 000 GB. Orange preto plní sľub a zdvojnásobí finančný príspevok na dobrú vec.

Orange bol jedným z hlavných partnerov tohtoročného hudobného festivalu Bažant Pohoda a návštevníkom priniesol množstvo zaujímavých aktivít. Okrem toho pokryl celý areál LTE sieťou. Festival tradične láme rekordy v objeme prenesených dát a tentokrát návštevníci dostali vďaka 4G sieti ešte väčšie možnosti.

Množstvo dát prenesených počas festivalu bolo oproti minulému roku viac než dvojnásobné – celkovo 1 498 GB. Z celkového množstva pritom preniesli návštevníci 377 GB cez mobilnú sieť Orangeu, z toho vyše 10 % cez sieť 4G.

Operátor sa zaviazal, že pokiaľ na tohtoročnom festivale padne 1 000-gigabajtová hranica množstva prenesených dát, zdvojnásobí sumu, ktorou na pomoc neziskovým organizáciám prispeli návštevníci Pohody sadením slnečníc v Záhradke optimistov. Podarilo sa. Návštevníci festivalu zasadili presne 998 symbolických kvetov, za každý z nich Nadácia Orange venuje na dobrú vec 3 eurá, čo znamená 2 994 eur. Orange sa zaviazal takto venovanú sumu zdvojnásobiť, a tak neziskovým organizáciám nakoniec celkovo poputuje až 5 988 eur.

Orange Bažant Pohoda 2014obr: pohodafestival.sk

ikona

Orange: hudobný festival Bažant Pohoda 2014 v znamení LTEZnámy hudobný festival bude plnohodnotne pokrytý signálom 4G od Orangeu. Zákazníci si tak budú môcť bezplatne vyskúšať surfovanie v LTE sieti. Viac zábavy si užijú aj na facebookovom profile operátora, kde okrem iného ponúkne streaming vybraných vystúpení. Nechýba ani súťaž o vstupenky.

Ale nepomáhalo sa len sadením slnečníc. Nadácia Orange mala na tohoročnej Bažant Pohode aj svoj Optimistan, kde si návštevníci festivalu mohli nakúpiť namiesto peňazí za dobrý skutok v Obchode pre optimistov. Záujem účastníkov festivalu bol veľký – za dobrý skutok sa predalo všetkých 100 výrobkov z chránených dielní.

Vďaka 4G sieti si festival mohli úplne novým spôsobom užiť aj nadšenci, ktorí sa na festival nedostali. Atmosféru im cez profil Orangeu na Facebooku sprostredkúval reportér vybavený špeciálnou kamerou na prilbe. Usmerňovať jeho činnosť pritom mohli ľudia z pohodlia svojich obývačiek prostredníctvom komentárov – celkovo ich reportérovi poslali 2 974.

Orange Bažant Pohoda 2014obr: pohodafestival.sk

Niekoľko zaujímavých čísel:

- vo všetkých nabíjačkárňach bolo nabitých 7 246 mobilov

- v areáli festivalu Orange použil vyše 1,5 kilometra ethernetového kábla a 480 metrov optickej kabeláže

- výrazne narástli objemy prenesených dát v mobilnej 3G sieti – oproti roku 2013 vzrástli až o 43 %

- špeciálnu aplikáciu Bažant Pohoda 2014 powered by Orange, ktorá slúžila ako praktický sprievodca celým festivalom, si stiahlo viac ako 10-tisíc návštevníkov

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu