Odolný telefón Samsung Xcover 271 je v predaji už takmer štyri roky!

Odolný mobilný telefón Samsung Xcover 271 (B2710) s ochranou proti vode, prachu a poškriabaniu odoláva aj zubu času. Hoci jeho dizajn na prvý pohľad prezrádza, že bol na trh ako novinka uvedený už v októbri 2010, skrýva jeho robustnejšie telo prepracované komponenty, ktoré patria aj v dnešnej dobe k vyhľadávaným a oceňovaným predovšetkým medzi priaznivcami outdoorových aktivít.

Základné info: Samsung Xcover B271

„Telefón Samsung Xcover už nespĺňa súčasné najvyššie požiadavky na estetiku a dizajn, ale vďaka svojej húževnatosti si získal priazeň už viac ako 83 000 majiteľov v Čechách a na Slovensku. Preto verím, že sa v našej ponuke udrží čo najdlhšie a jeho rekord bude skutočne ťažké prekonať,“ hovorí Ivan Kapec, produktový a marketingový manažér spoločnosti Samsung Electronics Czech and Slovak.

Optikou dnešnej doby je Samsung Xcover 271 skôr taký Quasimodo. Srdcia mnohých ľudí si však získava svojou vernou usilovnosťou aj v ťažkých podmienkach. Je odolný proti vode i prachu podľa normy IP67 (rovnako ako jeho najmladší kolega GALAXY S5) a dokáže fungovať až 1 meter pod vodnou hladinou alebo byť ponorený až 30 minút. Podobne ako GALAXY S5 tiež kladie dôraz na vysokú výdrž – batéria s kapacitou 1300 mAh ponúkne v 2G sieti až 610 hodín prevádzky, resp. 590 hodín v 3G sieti.

Pri porovnaní s najnovšími telefónmi, môžu ľudia považovať za veľkú slabinu modelu Xcover 271 jeho displej. V dnešnej dobe, kedy viac znamená lepšie, pôsobí 2-palcový displej až maličký. Jeho nespornou devízou je však opäť odolnosť – s tvrdosťou 4H ponúka ochranu proti poškriabaniu.

Kompas a baterka robia z telefónu Xcover 271 spoľahlivého spoločníka aj v extrémnych podmienkach. Hoci absencia dotykového ovládania pôsobí značne zastaralo, outdooroví nadšenci nedajú na klávesnicu 3x4 dopustiť, pretože tlačidlá je možné stlačiť ľahko a s dostatočnou presnosťou aj v rukaviciach. Rovnako tak masívnejšie telo telefónu Xcover 271 s protišmykovými prvkami má svoje nesporné výhody pri manipulácii v náročných poveternostných podmienkach.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu