Microsoft sprístupnil aktualizáciu Lumia Cyan s Windows Phone 8.1

A je to tu. Micosoft spustil globálnu aktualizáciu smartfónov radu Nokia Lumia, na ktorých beží operačný systém Windows Phone 8. Ako prví sa z nových funkcií tešia majitelia modelov Lumia 625 a 925.

Oficiálne bola platforma Windows Phone 8.1 predstavená začiatkom apríla tohto roka. Aj keď prvé odhady o sprístupnení novej verzie hovorili o konci leta či dokonca začiatku jesene, Microsoft prekvapil a s globálnou aktualizáciou začal už v polovici júla.

Potvrdila sa tak informácia indickej divízie, ktorá na svojom Twitter účte začiatkom júla oznámila, že sa update začne šíriť do dvoch týždňov.

ikona

Microsoft oficiálne predstavil Windows Phone 8.1Verzia s poradovým číslom 8.1 sa konečne dočkala oficiálneho uvedenia. Najprv ju dostanú nové Lumie, neskôr všetky zariadenia, na ktorých aktuálne beží WP 8. Prinesie hlasovú asistentku, tretí rad dlaždíc či nový Internet Explorer.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Aktualizácia pomenovaná Lumia Cyan prináša množstvo vylepšení a nových funkcií, medzi ktoré patrí napríklad možnosť pridať na domácu obrazovku ďalší stĺpec dlaždíc, meniť ich veľkosť, pozadie obrazovky môžete oživiť obľúbenou fotografiou a pribudla i nová klávesnica WordFlow v štlýle Swype. Aplikácie sa konečne dajú presúvať na pamäťovú kartu, a vylepšenia sa dočkali aj aplikácie Nokia Camera, Camera Roll, Nokia Storyteller, Creative Studio a ďalšie.

Nová sťahovacia lišta na spôsob Androidu informuje o zmeškaných udalostiach, doručených správach a získate tu aj rýchly prístup k niektorým nastaveniam. Konečne sme sa dočkali aj oddelenia zvukov zvonení a notifikácií od médií a aplikácií.

Update sa skladá z dvoch častí, preto po prvej menšej aktualizácii nechajte telefón opäť vyhľadať nový softvér a proces opakujte. Nezabudnite na dostatočne nabitý akumulátor a pokiaľ nemáte veľký dátový balík od operátora, odporúčame vám radšej použiť Wi-Fi sieť.

Verzia Lumia Cyan je uvoľňovaná postupne. Medzi prvé modely s prístupnou aktualizáciou patria Nokia Lumia 625 a Lumia 925. Dostupnosť svojho zariadenia si môžete overiť na stránke www.nokia.com.

Zdroj: nokia.com

Diskusia k článku:

vauvauvau 16.07.2014 - 12:31

vcera vecer som to teda dal aktual a ja ti neviem, uz som bol totalne nauceny na vsetko a teraz mam zas zmatky, vsetko je menej prehladne, hry a app pokope, zlozka video hudba uplne posrana, vela hovadin, ja nie som fanda vycackanosti a blbosti mam rad jednoduchost a ucelnost a win 8.1 teda taky nie je

miv16.07.2014 - 13:20 Trvalý odkaz

Hmmm. Neviem neviem... Ja mam wp8 na 1020 a wp8.1 na 920 a nic take som nepostrehol... Urcite mas mobil s WP? ;-) mierne sa zmenila organizacia hier ale nie je to tragicke...

vauvauvau16.07.2014 - 13:40 Trvalý odkaz

ono sa to da ale ak je hier cca15 dotoho 20 app je v tom bordel. ale pochvalil by som explorer. konecne mozem v noci pohoda stahovat cez wifi. app subory je tiez ok. zda sa mi len ze teraz je tam toho prplaveho nastavovania vela. proste som taky. nerad sa prehrabavam v nastaveniach. vzhlad obchodu tiez mohol zostat. super je ze fon hlada nove aktual na app

Miskolczi16.07.2014 - 14:28 Trvalý odkaz

Dobrý deň, Vie niekto či aktuálizáciea na WP8.1 bude aj na HTC WP 8X

Lenka Ivančíková16.07.2014 - 15:11 Trvalý odkaz

Kedze ma WP8 aktualizaciu by mal dostat, no kedy este nie je zname.

Celá diskusia 5 príspevkov