Filmy z Google Play si kúpite už aj u nás. iTunes je stále lepší

Slovenskí používatelia si už okrem aplikácií a hudby z obchodu Google Play konečne stiahnu aj filmy. Ich ponuka je zatiaľ malá, no ceny mierne podliezajú zabehnutý iTunes. Momentálne však musíte zabudnúť na slovenský či český dabing.

Google Play určite pozná každý majiteľ smartfónu s operačným systémom Android. Väčšina ho však pozná len ako centrum, ktoré ponúka aplikácie na stiahnutie - či už zadarmo alebo za poplatok po spárovaní s platobnou kartou. Zo zahraničia však v obchode Googlu môžete kúpiť aj zariadenia z modelovej línie Nexus alebo špeciálne Google edície telefónov od HTC, Samsungu a Motoroly.

U nás boli možnosti donedávna výrazne oklieštené. K aplikáciám ale na jar pribudla možnosť kupovať si hudbu a teraz konečne pribudli aj filmy. K ich ponuke sa dostanete buď kliknutím na menu pri ľavom okraji Google Play alebo po zadaní konkrétnej adresy play.google.com/store/movies do okna vášho prehliadača. Samozrejmosťou je aj prístup z mobilného telefónu alebo tabletu s Androidom.

ikona

Hudbu v Google Play si už čoskoro kúpite aj na SlovenskuSlužby Google sa dočkajú ďalšieho rozšírenia. Už čoskoro bude možné v obchode Google Play kupovať hudbu aj zo slovenských počítačov a smartfónov. Cena mesačného predplatného bude porovnateľná so zabehnutými službami Deezer a Spotify.

Google chce okrem filmových noviniek ponúkať aj obľúbené klasiky. Zmluvy má napríklad s filmovými štúdiami Universal, Paramount Pictures, Warner Bros, 20th Century Fox alebo Sony Movies (300: Vzostup impéria, Zimný príbeh, Gravitácia, či Späť do ringu). Po výbere konkrétneho filmu dostane používateľ na výber z viacerých možností.

Filmy si budete môcť požičať (na 30 dní, pričom na ich dopozeranie po prvom spustení dostanete 48 hodín) alebo kúpiť (neobmedzený prístup a počet prehratí). Pri vypožičkách sumy začínajú na 2,99 € za film v SD rozlíšení, HD verzia je zvyčajne o euro drahšia. Pri kúpe zaplatíte 7,99 € a viac, podľa konkrétnej položky. Vyššie rozlíšenie v tomto prípade znamená prirážku 2-3 €, no ceny sa veľmi rôznia.

Po stiahnutí filmu už Google Play nebude potrebovať pripojenie k internetu, filmy teda budete môcť bez problémov sledovať aj vo vlaku či v zahraničí. Avšak v prípade, že pripojení zostanete, rozpozeraný film na počítači budete môcť dopozerať aj na tablete či smartfóne.

V našom rýchlom porovnaní vychádza zabehnutý iTunes ako v priemere rovnako drahý, má však výrazne širšiu ponuku filmových titulov, ktorú bude Google Play ešte dlho dobiehať. Nezabudnite tiež na to, že slovenský názov v Google Play ešte nemusí znamenať, že film bude dostupný aj s našimi titulkami, preto si vždy pozorne prečítajte celý popis. V iTunes tiež nie je problém nájsť film so slovenským alebo českým dabingom s priestorovým zvukom Dolby 5.1. V obchode Googlu sú momentálne len filmy s originálnym zvukom (a len ako stereo).

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení.

Porovnanie Google Play a iTunes:

The LEGO Movie (SD) - iTunes: 3,99 € požičanie, 13,99 € kúpa, Google Play: 3,99 € požičanie, 13,99 € kúpa

The LEGO Movie (HD) - iTunes: 4,99 € požičanie, 16,99 € kúpa, Google Play: 4,99 € požičanie, 16,99 € kúpa

Gravity (SD) - iTunes: 3,99 € požičanie, 13,99 € kúpa, Google Play: 3,99 € požičanie, 13,99 € kúpa

Gravity (HD) - iTunes: 4,99 € požičanie, 16,99 € kúpa, Google Play: 4,99 € požičanie, 16,99 € kúpa

The Amazing Spider-Man (SD) - iTunes: 7,99 € kúpa, Google Play: 7,99 € kúpa

The Amazing Spider-Man (HD) - iTunes: 9,99 € kúpa, Google Play: 11,99 € kúpa

Inception (SD) - iTunes: 3,99 € požičanie, 11,99 € kúpa, Google Play: - € požičanie, 11,99 € kúpa

Inception (HD) - iTunes: 4,99 € požičanie, 11,99 € kúpa, Google Play: - € požičanie, 13,99 € kúpa

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu