Vertu Signature Touch

Luxusný a drahý telefón z ušľachtilých materiálov so štýlovým dizajnom, OS Android 4.4, štvorjadrovým procesorom, 4,7'' Full HD displejom, 13 Mpix fotoaparátom, 2 275 mAh batériou, podporou LTE, NFC i s funkciou USB OTG.

Základné parametre:

OS: Android Android 4.4 KitKat

chipset: Qualcomm Snapdragon

procesor: štvrojadrový 2,3 GHz

grafický procesor: Adreno 330

frekvencie: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz, UMTS 900 / 2100 Mhz + LTE

rozmery: 145 x 69 x 11 mm,

hmotnosť: 192 gramov

displej: TFT, dotykový (kapacitný), 16 mil. farieb, 1 080 x 1 920 b., 473 ppi, uhlopriečka 4,7'' (119 mm), zafírové sklíčko,

fotoaparát: fotoaparát 13 Mpix, dual LED blesk, autofókus, nahrávanie Full HD videí (1 920 x 1 080 b., 30 fps),

predná kamera: 2,1 Mpix

pamäť: pamäť 2 GB RAM + 64 GB ROM

globálny prenos dát: prenos GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA (do 42 Mbps), HSUPA (do 5,76 Mbps),

lokálny prenos dát: Bluetooth 4.0, microUSB, prenos Wi-Fi (802.11 a/b/g/n/ac), USB OTG, NFC,

hudba: hudba MP3 prehrávač, 3,5 mm jack,

ostatné: minimalizácia aplikácií, multitasking, prehliadač dokumentov, gps GPS, akcelerometer, bezdrôtové nabíjanie

batéria: Li-Ion batéria2 275 mAh

SAR: ??? W/kg (norma 2 W/kg),

Cena a dostupnosť: jún 2014 / od 7 900 eur

Neobsahuje/nepodporuje: xenónový blesk, HDMI, pravdepodobne pamäťové karty a FM rádio

Softvérová verzia testovaného telefónu: zatiaľ netestovaný

Obsah balenia: mobil, nabíjačka, USB kábel, slúchadlá, čistiaca handrička, adaptér nanoSIM karty, dokumenty

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

V kolekcii Vertu zariadení pribudla novinka, ktorá by svojou hardvérovou výbavou potešila nejedného technoida. Pri tejto značke sme boli zvyknutí skôr na nezameniteľný dizajn, pri ktorom výbava nehrala až takú rolu, no tento model skĺbil jedinečný vzhľad, luxusné materiály a výborné špecifikácie. Za cenu, ktorá začína pri cenovke osem tisíc eur.

Vertu Signature Touch je high-end ko sa patrí. Dizajn nikoho nenechá na pochybách, že má pred sebou výnimočný, ručne vyrobený kúsok, kde sa titán snúbi s kožou. Pod odnímateľnou zadnou časťou nechýba podpis toho, kto konkrétny kúsok poskladal. Hmotnosť patrí k tým vyšším, 192 gramov vo vrecku už pocítite, čo je však daňou za použité materiály.

Dotykový displej s 4,7-palcovou uhlopriečkou a Full HD rozlíšením 1 080 x 1 920 bodov je krytý zafírovým sklíčkom odolným proti poškriabaniu. O výkon sa stará štvorjadrový procesor Qualcomm Snapdragon s taktom 2,3 GHz, grafika Adreno 330 a 2 GB operačná pamäť RAM. Vnútorný 64 GB priestor sa pravdepodobne nebude dať rozšíriť microSD kartami. Operačný systém Android beží v najnovšej verzii 4.4 KitKat.

Ani fotoaparát sa nemá za čo hanbiť. Na fotografovanie a nahrávanie Full HD videí poslúži 13-megapixelový snímač s automatickým zaostrovaním a duálnym LED bleskom, na chatovanie cez Skype využijete prednú 2,1 Mpix kameru. Medzi špecifikáciami nájdeme podporu rýchlej dátovej siete HSPA+ s prenosovou rýchlosťou do 42 Mbps, LTE, Wi-Fi, Bluetooth 4.0, GPS, NFC, audio jack i microUSB konektor s funkciou USB OTG, k smartfónu tak môžete pripojiť externé zariadenie, napríklad USB kľúč. Kapacita batérie 2 275 mAh neurazí, ale ani nenadchne.

Spolu s kúpou smarfónu získavate aj prémiové služby Vertu Life a Vertu Certainty. Vertu Life poskytne vstup do exkluzívnych klubov, na športové či kultúrne podujatia, zjednoduší nákup v módnych značkových domoch a podobne. S Vertu Certainty budú vaše dáta pomocou prístupu k šifrovanej Wi-Fi sieti po celom svete v bezpečí.

Vertu Signature Touch bude dostupné už tento mesiac, jeho cena je závislá od použitých materiálov a začína pri sume 7 900 eur.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu