Nokia X a XL dual SIM na Slovensku

Na Slovensku sa začali oficiálne predávať dve dual SIM novinky od Nokie, v ktorých beží nová platforma Microsoftu so schopnosťou spúšťať aplikácie určené pre operačný systém Android.

Obidva modely prinášajú známy dizajn, podoru pre dve SIM karty a používateľské prostredie s dlaždicami inšpirované radom Nokia Lumia. Plocha Fastlane umožní používateľom jednoduchšie prepínanie medzi aplikáciami.

Telefóny radu Nokia X umožňujú prístup k ručne vybraným a dôkladne prevereným aplikáciám z Nokia Obchodu, majú ale prístup do viac než dvanástich ďalších aplikačných obchodov. Všetky zariadenia tiež obsahujú rad programov a hier už z výroby. Nájdete tu napríklad Here Mapy so skutočnými offline mapovými podkladmi a integrovanou navigáciou. Nokia X a XL ponúkajú i bezplatné cloudové úložisko OneDrive.

Nokia X poháňa dvojjadrový procesor taktovaný na 1 GHz. Rovnaký nájdeme aj v druhej novinke. Operačná RAM pamäť ponúka 512 MB, interný priestor s kapacitou 4 GB bude možné rozšíriť pomocou microSD karty o ďalších 32 GB.

ikona

Základné info: Nokia XLacný dualSIM smartfón radu Nokia X s novou platformou kompatibilnou s Android aplikáciami, 4'' WVGA displejom, dvojjadrovým procesorom a 3 Mpix fotoaparátom bez AF a LED blesku. (živé fotografie)

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Štvorpalcový displej dostal rozlíšenie 480 x 800 bodov. Pod ním nájdeme jedno dotykové tlačidlo, ktoré je príznačné pre najnovšie smartfóny radu Asha. Fotoaparátu s maximálnym rozlíšením tri megapixle chýba automatické zaostrovanie a LED blesk. Videá je možné nahrávať v FWVGA rozlíšení. Predný fotoaparát chýba. Konektivitu zabezpečí 3G, Wi-Fi, GPS a Bluetooth. Batéria s kapacitou 1 500 mAh by mala zvládnuť približne 10 hodín hovoru v 3G sieti a 17 dní v pohotovostnom režime.

Nokia X v dual SIM verzii sa na Slovensku predáva v žiarivo zelenej, červenej, azúrovej, žltej, čiernej a bielej za odporúčanú cenu 118 eur.

Aj v Nokii XL beží nový operačný systém Nokia X platform 1.0, ktorý je postavený na zdrojovom kóde Android Open Source Project. Novinka ponúka 5-palcový displej s rozlíšením 480 x 800 bodov, dvojjadrový procesor taktovaný na 1 GHz a RAM s veľkosťou 768 MB. 4 GB Interný priestor je možné rozšíriť pomocou microSD karty o ďalších 32 GB.

ikona

Základné info: Nokia XLCenovo dostupný dual SIM smartfón nového radu Nokia X s novou platformou kompatibilnou s Android aplikáciami, 5'' WVGA displejom, dvojjadrovým procesorom a 5-megapixlovým fotoaparátom s AF a LED bleskom (video).

Na fotografovanie poslúži 5-megapixlový fotoaparát s automatickým zaostrovaním a LED bleskom. Videá je možné nahrávať v maximálnom FWVGA rozlíšení (864 x 480 bodov). Na video chat nájdete prednú 2 Mpix kameru. Batéria ponúkne kapacitu 2 000 mAh. Podľa výrobcu by mala zvládnuť 13 hodín hovoru v 3G a až 30 dní v pohotovostnom režime pri aktívnych oboch SIM kartách.

Nokia XL Dual SIM má odporúčanú cenu 148 eur a dostupné farby: žiarivo zelená, oranžová, azúrová, žltá, čierne a biela. V internetovom obchode Epicentrum.sk ju kúpite za 110 eur.

Na jeden záber: MWC 2014: Nokia XL

Zobrazte všetky posledné telefóny, ktoré už PRIŠLI NA TRH.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Lenka Ivančíková 16.04.2014 - 14:36

Do clanku doplnene video Nokie XL z MWC 2014 v Barcelone.

paul16.04.2014 - 15:41 Trvalý odkaz

cakal som vselico u nas ale 118€ urcite nie

galaxi16.04.2014 - 20:28 Trvalý odkaz

tak za 118eur im dlabem na to.

ondrakomous16.04.2014 - 20:34 Trvalý odkaz

dyt je to prijemna cena, kdyz si vezmes, ze to je cena na zacatku prodeje.

Brankooo16.04.2014 - 20:52 Trvalý odkaz

suhlasim... za 118€ je to na zaciatok super cena... tesim sa ked ju budem na obchode aby som si ju pozrel :)

Celá diskusia 15 príspevkov