Na jeden záber: Nokia Lumia 1320

V redakcii sme sa pozreli na šesťpalcový windowsfón s HD displejom, slotom na microSD karty, 5 Mpix fotoaparátom a silnou batériou. Lákadlom je doplnkový softvér od Nokie.

Nokia Lumia 1320 je lacnejšou alternatívou k svojej lepšie vybavenej sestre Lumie 1520. Zaujme oblou konštrukciou, veľkým 6-palcový displejom s HD rozlíšením (720 x 1 280 bodov) pokrytým odolným sklíčko Gorilla Glass, ktorý môžete ovládať aj v rukaviciach a špeciálnym softvérom od Nokie.

Dvojjadrový procesor s taktom 1,7 GHz je doplnený 1 GB pamäťou RAM a 8 GB vnútorným úložným priestorom. Nechýba ani slot na microSD kartu do veľkosti 64 GB a na uloženie multimediálnych súborov či dokumentov môžete použiť aj cloudovú službe OneDrive, v ktorej má každý používateľ k dispozícii minimálne 7 GB bezplatného priestoru.

ikona

Recenzia: Nokia Lumia 1320 - orezaná 1520-ka s dlhou výdržouRecenzia cenovo dostupnejšej verzia Lumie 1520 s dvojjadrovým procesorom, 6'' HD displejom, 5 Mpix fotoaparátom a výbornou výdržou.

Fotoaparát s 5-megapixelovým rozlíšením má automatické zaostrovanie aj LED diódu. Predná kamera disponuje iba VGA rozlíšením. Operačný systém Windows Phone 8 je doplnený o množstvo užitočného softvéru, nechýbajú ani fotografické funkcie. Nokia Camera spája fotografické režimy – Pro, Smart a video v jedinú aplikáciu pre snímanie fotografií, Nokia Storyteller umožňuje vďaka automatickému integrovaniu obrázkov s lokalizáciou Here vytvárať chronologický obraz cesty používateľa na mape a aplikácia Creative Studio zaistí jednoduchú editáciu obrázkov, vytváranie fotokoláže či používanie rôznych typov filtrov.

Konektivitu zabezpečí podpora rýchlej dátovej siete HSPA+, Wi-Fi, LTE, GPS, Bluetooth 4.0 i audio jack. Poteší silná batéria s kapacitou 3 400 mAh.

Na jeden záber: Nokia Lumia 1320

Chcete byť vždy v obraze? Sledujte náš YouTube kanál Fony.sk

Diskusia k článku:

Vlastimil 16.04.2014 - 22:49

Ako sa nosí taký mobil vo vačku? Momentálne mam E72 a hľadám niečo nového už a tieto veľké nokie su celkom nadupané za rozumnú cenu. Len neviem čo povie na to vačok na letných nohaviciach :) A teraz reakcia na fotenie menu mobilov v recenziach. Nie je vhodné aby fotograf bol videný v odraze na displeji :D Kompozičná chyba, ale účel to splní. Ak by mala redakcia záujem mohol by som kázať v štúdiu ako to spraviť bez odrazu :)

Brankooo17.04.2014 - 10:40 Trvalý odkaz

Paci sa Ti fotograf alebo telefon? :)

Vlastimil17.04.2014 - 18:26 Trvalý odkaz

nepáči sa mi fotograf, preto reagujem :D
mobil celkom fajn, len neviem ako sa to nosí vo vačku a pod.

ondrakomous17.04.2014 - 20:24 Trvalý odkaz

k veci, moje aktualni postrehy z winsek, nastaveni sou strasne slozity, az bych rekl chaoticky, vsechny ty podsekce, abys hledal potrebny veci celej pulvecer. dvojity poklepani sem nemohl vubec najit, to stejny s baterkou a hodinama na uspane obrazovce. prohlizec je vybornej, pinch to zoom funguje lip jak na androidu, sice nechapu, proc je vyhledavaci lista umistena dole, asi nejaky nepodareny novum. nastaveni fotaku nokia camera, uplne nestastny, potahnu ikonu fotaku do leva a zobrazi se kola, ktery mi zakryji celej zaber, vubec nevim, jak je dat pryc, ouuuuu. tak pouzivam horni listu, kde si pro jistotu nastavuju jednotlivy hodnoty, abych nahodou nespustil "ty kola", kde je veskery nastaveni, zkousel jsem to posunout prstem zpatky, reaguje to zbesile, fakt dobra blbost.konkretne k Nokii Lumia 1320, v tom videu jde slyset, jak ten kryt brutalne vrze, nasteti mam unibody. atresnicka na dortu, kdyz ti treba najde wifi sit, tak ti nahore vyskoci notifikacni lista s oznamenim, ktera ti vyskoci primo do nastaveni fotaku nokia camara a prekryje ti tu ovaldaci listu, hahahaha. takze nevyfotis ani kulovy.

David20.04.2014 - 15:06 Trvalý odkaz

Kedy bude recenzia na HTC one m8

Celá diskusia 5 príspevkov