ZENS: bezdrôtová nabíjačka do vášho auta

Bezdrôtové nabíjačky zväčša nájdeme len v podobe podložiek alebo stojanov na stôl. Firma ZENS prichádza aj s riešením, ktoré dá zabudnúť na pripájanie káblov počas jazdy autom. Jej Wirelles Car Charger však nie je práve najlacnejší.

Bezdrôtové nabíjanie máme možnosť v praxi využívať už niekoľko mesiacov. Pomocou príslušenstva v podobe výmenných krytov ho podporujú najmä Samsungy, natívne potom napríklad Nexusy 4, 5 a 7. Lídrom je však najmä Nokia. Lumia 930 by mala indukčnú nabíjačku komunikujúcu so štandardom Qi na niektorých trhoch dostať priamo v predajnom balení.

Používateľ s takýmto vybavením môže zabudnúť na otravné pripájanie káblov - smartfón len položí do špeciálneho stojanu alebo na nabíjaciu podložku. Firma ZENS ale ponúka aj menej obvyklé riešenia. Aj keď káblu sa v konečnom dôsledku ani tu nevyhnete.

Jej Qi Wirelles Car Charger, ako už názov napovedá, nájde svoje uplatnenie najmä pri jazde autom. Tam každý kábel navyše poriadne zavadzia a bezdrôtové podložky by zas mobil neudržali na jednom mieste v zákrutách alebo pri svižnejších rozjazdoch z križovatiek.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Car Charger ho skryje v úzkej štrbine, z ktorej určite nevypadne. Výrobca tvrdí, že pojme zariadenia s uhlopriečkou displeja menšou než päť palcov. Qi kompatibilný smartfón sa po vložení začne okamžite nabíjať. Všetko potom položíte do klasického držiaka na nápoje medzi sedadlami alebo pod prístrojovou doskou vo vašom aute. Potom už pripojíte len kábel ku klasickej 12 V zásuvke. Kto však má v aute držiak na nápoje zabudovaný v hornej časti prístrojovej dosky, tomu bude kábel zavadzať rovnako, ako keby ho nabíjal v klasickom stojane cez autonabíjačku. Komfort je tu výrazne závislý od umiestnenia držiaku a 12 V zásuvky.

ikona

Recenzia: Prestigio Power Bank 8000 - externá batériaHľadáte záložný zdroj vhodný pre nabitie viacerých telefónov? Otestovali sme externú batériu, ktorá až trikrát doplna nabije váš vybitý mobil, pričom ponúka dva USB konektory a stojí menej než 50 eur.

Takáto nabíjačka navyše disponuje aj USB portom, ktorý poskytne energiu pre ďalší mobil alebo iné zariadenie. Qi Wirelles Car Charger tak bude vhodný pre každého, koho auto disponuje vlastným navigačným systémom alebo jednoducho len jazdí na trasách, počas ktorých na displej svojho smartfónu vidieť nepotrebuje. A na telefonovanie počas jazdy bez hadsfree sady rovno zabudnite. Odradiť vás môže i cena. 69,99 € v oficiálnom e-shope nie je práve najmenej.

Oproti značkovým bezdrôtovým nabíjacím podložkám, ktoré kúpite aj u našich internetových predajcov, je to prakticky dvojnásobok. K najlacnejším patrí Nokia DT-900.

Za rovnakých 69,99 € ponúka ZENS aj bezdrôtové nabíjanie z prenosného akumulátora (Power Bank) s kapacitou 4 500 mAh, do ktorého si najprv energiu uskladníte z USB portu počítača alebo klasického zdroja k bežnému mobilnému telefónu. V tomto prípade je cenovka veľmi podobná Mugenizeru N11, o ktorom sme písali vlani.

ikona

Mugenizer N11: externá batéria s bezdrôtovým nabíjaním QiMugenizer N11 Portable Wireless Charger Power Bank nie je iba tradičnou 4 800 mAh externou batériou. Za cenu necelých 70 dolárov totiž prináša aj podporu bezdrôtového nabíjania š

Zdroj: makezens.com

Diskusia k článku:

ferineveri 14.04.2014 - 10:46

len by ma strašne zaujímalo, či to nie je dosť škodlivé pre človeka táto nabíjačka. hlavne keď je to takto blízko pri vodičovi/spolujazdcovi.

Matej Krajčovič14.04.2014 - 13:24 Trvalý odkaz

To bude pravdepodobne na rovnakú diskusiu, ako škodlivosť vysielačov samotného mobilného telefónu...

Celá diskusia 2 príspevky