HTC Dot View: nápadité puzdro pre vlajkovú loď

HTC sa spolu so svojou poslednou novinkou, modelom One (M8), bude snažiť predávať aj čo najviac originálneho príslušenstva. Puzdro Dot View spojí ochranu displeja, aj prehľad o zmeškaných udalostiach v originálnej forme.

HTC One (M8) príde na pulty slovenských predajní už čoskoro. Z porovnania cien e-shopov v Čechách a jedného slovenského, kde sa objavil zatiaľ len na krátku dobu, sa zdá, že by sa jeho cena mala pohybovať okolo 640 eur. Spolu s ním pochopiteľne príde sada príslušenstva a doplnkov.

ikona

Základné info: HTC One (M8)Nová vlajková loď prináša výkonnejší štvorjadrový 2,3 GHz procesor, väčší 5'' Full HD displej, vylepšenú UltraPixel kameru s novými funkciami, slot na microSD karty, vylepšené predné stereo reproduktory a 2 600 mAh batériu.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Zaujme najmä originálne púzdro HTC Dot View. To má klasickú vaničku, do ktorej sa hliníková vlajková loď jednoducho zacvakne a jej chrbát tak zostane dôkladne chránený, okrem výrezov pre dvojicu fotoaparátov. Prednú stranu potom chráni flipová odklápacia časť z mäkkého plastu.

Dot View sľubuje, že zvládne ochranu displeja aj informovanie o zmeškaných udalostiach súčastne. Predná časť totiž dostala maticu otvorov, ktoré podstatné údaje zobrazia v kockatej "retro" grafike. Pôvodne sa špekulovalo, že v otvoroch bude sústava LED napájaná priamo batériou telefónu. V skutočnosti cez ne presvitá priamo displej.

Pri zobrazovaní aktuálneho času, zmeškaných udalostiach, SMS-kách či e-mailoch (zatiaľ len z poštového klienta priamo v HTC Sense) tak svieti vždy celá obrazovka - to si určite vyžiada o niečo viac energie z 2 600 mAh batérie HTC One M8. Používateľ tiež bude musieť panel vždy ručne zapnúť, či už vypínačom, alebo dotykom priamo na prednú časť puzdra.

Dot View tak možno nepracuje presne tak, ako sme očakávali. Grafické efekty a dôkladná ochrana však môžu byť dostatočným dôvodom na jeho kúpu. Hrúbka smartfónu s ním vzrastie na 13 milimetrov. Puzdro v bordovej, modrej, oranžovej a čiernej farbe bude dostupné za približne 50 dolárov (cca 36 eur).

HTC si k nemu pripravilo aj ovládaciu aplikáciu dostupnú priamo v Google Play. Dá sa teda očakávať, že množstvo funkcií ešte pribudne.

Zdroj: htc.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu