Samsung Galaxy S5 a Gear Fit aj ako elektronická opatrovateľka

Smartfóny od Samsungu ponúkajú viacero zaujímavých funkcií. Jednu takú sme objavili pri testovaní najnovšej vlajkovej lode. Upozorní vás na detský plač.

Aj po pár dňoch intenzívneho používania Samsungu Galaxy S5 a výborného náramku Gear Fit ma tieto dve zariadenia vedia milo prekvapiť. Najnovšie som v zozname všetkých nainštalovaných aplikácií objavil Detektor detského plaču.

ikona

Základné info: Samsung Galaxy S5Nová vlajková loď s kódovým označením SM-G900F prichádza s 5,1'' Full HD displejom, Androidom 4.4, štvorjadrovým procesorom, 16 Mpix fotoaparátom, snímačom odtlačkov prstov, integrovaným meračom srdcovej frekvencie a plnou dátovou konektivitou. Navyše je odolný proti vode a prachu. (živé fotografie + video)

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

V ponuke aplikácií ju však nevidím a nevidím ju ani po prepnutí do detského režimu. Nakoniec som ju našiel. Samsung túto veľmi zaujímavú funkciu skryl v Nastaveniach. Konkrétne v ponuke Zjednodušenie ovládania, v kategórii Sluch.

Po zapnutí funkcie sa na obrazovke zobrazí pár informácií o používaní. Samsung odporúča umiestniť telefón do vzdialenosti maximálne jedného metra od dieťaťa. To zatiaľ nemám, a tak som si pomohol detským plačom z YouTube. Ak má vaše dieťa operné nadanie, telefón ho zaregistruje aj z troch metrov.

Na detský plač vás upozorní vibrácia a taktiež blikanie blesku. Lenže telefón musí byť pri dieťati a musím naň aj vidieť. Teda aj ja som pri dieťati. Aký to ma teda zmysel? Napríklad pri počúvaní hudby. Ja mám na ušiach slúchadlá a telefón si položím na stôl obrátený bleskom nahor. Ďalším príkladom sú nepočujúci rodičia, ktorých upozorní vibrácia a svetlo.

Gear Fit som si po pár dňoch zamiloval a aj v tomto prípade je jeho kúpa užitočnou investíciou. Telefón nechám v detskej izbe a o plači má informuje vibrácia náramku a notifikácia na jeho displeji.

Diskusia k článku:

Peter Pavlinsky 02.04.2014 - 17:21

Neviem či náhrada detskej vysielačky, je zrovna bomba, viem si predstaviť že batéria v telefóne ide rapídne dole, keď je mikrofón v pohotovosti. Ale ako pridaná hodnota maličké plus by som to vnímal...

Celá diskusia 1 príspevok