Potrebujete dostať video či film do iPadu alebo iPhonu? Máme dve riešenia

Radi by ste si na iPade pozreli video z dovolenky či film z DVD-čka? Počítačový program Freemake Video Converter, ktorý slúži na konvertovanie videí aj pre Apple zariadenia, raz-dva stiahnete z webu www.freemake.com/sk/.

Po inštalácii programu si v počítači vyberiete video, ktoré chcete skonvertovať, v spodnej časti vyberiete položku "Pre Apple", zvolíte si vaše zariadenie (trebárs iPad mini), prípadne upravíte výstupnú kvalitu, rozlíšenie obrazu a nakoniec potvrdíte odoslanie do iTunes hneď po skonvertovaní súboru. Je to šikovné a bezplatné riešenie, ako sledovať na iPade napríklad videá z vášho fotoaparátu.

Video sa následne objaví v počítačovom programe iTunes v sekcii Filmy, kde treba potvrdiť synchronizáciu a túto následne spustiť, ak ju nemáte zapnutú automaticky. iPad či iPhone odporúčame k počítaču pripájať káblom, je to najrýchlejšie riešenie.

Na pozeranie videí na iPade či iPhone prvou alternatívou tak potrebujete počítač a dva programy (Freemake Video Converter a iTunes), ale ide to bez akýchkoľvek poplatkov a zvládne to aj laik. Postup celkom dobre opísal chlapík v nasledujúcom videu:

Druhou možnosťou je VLC prehrávač. Ten si stiahnete z App Store do iPadu či iPhonu, následne zariadenie pripojíte k počítaču a otvoríte iTunes. Tam skočíte do položky Aplikácie a v jej spodnej časti Zdieľanie súborov označíte aplikáciu VLC. Vpravo dole použijete možnosť Pridať..., vyberiete si nejaké video v počítači, zosynchronizujete ho priamo s aplikáciou a je to.

Podobne to funguje aj s platenou aplikáciou AVPlayer (AVPlayer HD pre iPad), ktorá by mala ponúknuť pri sledovaní filmov aj nejaké funkcie navyše.

Tipy na iOS aplikácie a užitočné rady pre majiteľov iPhonov a iPadov vám na Fony.sk prináša Telekom.

Diskusia k článku:

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne 17.03.2014 - 12:12

Odporucam este Handbrake http://handbrake.fr/ Velmi podarena a sikovna utilita, ja ju pouzivam na konvertovanie filmov a dvd do ipadu na mp4 format. Vacsinou vsak prehravam filmy vo VLC. :-)

zemiak17.03.2014 - 13:13 Trvalý odkaz

Handbrake casto rozmrvi synchronizaciu audia, ked konvertuje z AVI

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne17.03.2014 - 14:57 Trvalý odkaz

Skutocne? S tymto som sa este nestretol. Ale zas ho nevyuzivam denne, to je pravda.

zemiak17.03.2014 - 16:29 Trvalý odkaz

No, pouzivam ho na DVD uplne bez problemov, ale na AVI je naprd

Celá diskusia 6 príspevkov