NFC náramok Sony SmartBand SWR10 monitoruje vaše aktivity cez deň i v noci

So smart náramkami sa na MWC 2014 roztrhlo vrece. Aj Sony má jeden. Inteligentný, vodotesný náramok vám po spárovaní s Androidom umožní sledovať všetko, čo robíte - vaše pohyby, komunikáciu i to, čo fotíte alebo počúvate.

O Bluetooth náramkoch firiem Huawei a Samsung sme vás už informovali v samostatných článkoch. Svoj rad príslušenstva rozšírilo aj Sony. Po hodinkách SmartWatch 2 predstavilo na MWC 2014 zaujímavý náramok.

SmartBand SWR10 má odnímateľné jadro, tri informačné LED diódy a po spárovaní je v neustálom kontakte s vaším smartfónom. Na ruke ho môžete nosiť 24 hodín, sedem dní v týždni. Keďže je vodotesný (spĺňa certifikáciu IP58), nemusíte sa báť s ním ísť napríklad do sprchy, prípadne si zaplávať v bazéne. Zvládne aj teploty v rozpätí -20 °C až +60°C.

Jemné vibrácie vás upozornia na prichádzajúci hovor, správu, či inú notifikáciu. Pri počúvaní hudby na cestách ho môžete použiť ako diaľkový ovládač hudobného prehrávača v mobile. Pripojenie je jednoduché, cez Bluetooth alebo pomocou NFC.

ikona

Sony SmartWatch 2 - rozumný luxusUž žiadne behanie k mobilu kvôli každej esemeske či e-mailu. Vodeodolné Bluetooth hodinky od Sony prekonali moje očakávania.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Spolu s aplikáciou budete informovaní o vašich fyzických aktivitách. Na zhromaždenie údajov sú využívané snímače ako v náramku, tak aj senzory v telefóne. Lifelog počíta vaše kroky, rýchlosť a dokonca môže sledovať ako spíte a prebudí vás, podľa vášho spánkového cyklu, v tom najvhodnejšom čase.

Sleduje aj zábavné aktivity, fotky čo nasnímate, hudbu, ktorú počúvate, videá ktoré pozeráte. Všetky získané informácie prezentuje v interaktívnom rozhraní aplikácie vo vašom smartfóne.

Náramok je kompatibilný s mobilným zariadením, v ktorom beží OS Android 4.4 KitKat, čo je trošku sklamaním. Vyžaduje aj podporu Bluetooth verzie 4.0, to by ale pri dnešných smartfónoch nemal byť problém. Má hmotnosť 21 gramov a nabíja sa cez microUSB port. Batéria s kapacitou 35 mA by mala ponúknuť do 5 dní bežnej záťaže a jej nabíjanie by malo trvať približne jednu hodinu.

V produktovom balení nájdete odnímateľnú jednotku a dva čierne náramky v dvoch veľkostiach - 250 mm a 214 mm. Pokiaľ vás čierna farba nudí, v obchodoch by sa mali objaviť aj samostatné, výmenné náramky v deviatich farbách.

Cenu a dostupnosť produktu zatiaľ nepoznáme.

Zdroj: sonymobile.com

Cestu a ubytovanie redaktora na MWC 2014 zabezpečila spoločnosť Samsung. Ďakujeme!

Diskusia k článku:

petris 28.02.2014 - 15:05

sledovanie pohybov v noci po sparovani s androidom vyznieva fakt divne :-)

Celá diskusia 1 príspevok