Samsung Gear 2 Neo

Lacnejšia verzia nástupcu Galaxy Gear prichádza s plastovou konštrukciou 1,63'' displejom, OS Tizen, silnejším procesorom a infraportom. Integrovaný fotoaparát však chýba. (živé fotografie)

Základné parametre:

OS: Tizen

chipset: ???

procesor: dvojjadrový 1 GHz

grafický procesor: ???

frekvencie: nepodporuje

rozmery: 38 x 59 x 10 mm,

hmotnosť: 55 gramov

displej: Super AMOLED, dotykový (kapacitný), 16 mil. farieb, 320 x 320 b., uhlopriečka 1,63'' (41 mm)

fotoaparát: nie

predná kamera: nie

pamäť: pamäť 512 MB RAM + 4 GB ROM

globálny prenos dát: prenos GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA (do ??? Mbps), HSUPA (do ??? Mbps),

lokálny prenos dát: Bluetooth 4.0,

hudba: hudba MP3 prehrávač,

ostatné: akcelerometer, gyroskop, baterka, Samsung Apps, ChatON, S Voice, hlasový záznamník, krokomer, stopky, časovač, infraport, IP67,

batéria: Li-Ion batéria 300 mAh

SAR: ??? W/kg (norma 2 W/kg),

Cena a dostupnosť: neuvedená / apríl 2014

Neobsahuje/nepodporuje: slot na SIM kartu, fotoaparát, xenónový blesk, LED blesk, Wi-Fi, GPS, minimalizácia aplikácií, multitasking, prehliadač dokumentov, HDMI, DLNA,

Softvérová verzia testovaného zariadenia: zatiaľ netestované

Obsah balenia: neznáme

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Minuloročné chytré hodinky Galaxy Gear majú dvoch nástupcov. Okrem Galaxy Gear 2 aj ich "odľahčenú" a čaká sa, že aj lacnejšiu verziu Galaxy Gear 2 Neo. Tá sa líši absenciou fotoaparátu, plastovým vyhotovením konštrukcie a nižšou hmotnosťou (55 gramov vs. 68 gramov u Galaxy Gear 2). Zvyšné parametre i dizajn sú rovnaké. Potešia výmenné farebné remienky a certifikácia IP67, ktorá by mala garantovať odolnosť proti vode a prachu.

Dvojjadrový procesor je taktovaný na 1 GHz, operačná pamäť RAM má 512 MB a vnútorný úložný priestor disponuje 4 GB kapacitou. Opäť sa tu stretávame, tak ako pri Galaxy Gear 2, s operačným systémom Tizen, namiesto pôvodného Androidu, ktorý mala prvá generácia hodiniek. Samsung do hodiniek implementoval aj hudobný prehrávač a spolu s Bluetooth slúchadlami vám poslúžia na počúvanie hudby aj bez nutnosti pripojiť smartfón. Fitness nadšencov a fanúšikov turistiky poteší krokomer, snímač srdcového rytmu, nechýba ani gyroskop či akcelerometer.

Nad 1,63'' Super AMOLED displejom s rozlíšením 320 x 320 bodov nájdeme infraport, ktorý oceníte pri ovládaní domácej techniky, pod displejom je ovládacie hardvérové tlačidlo. Batéria s kapacitou 300 mAh má ponúknuť dva až tri dni výdrže pri bežnej záťaži.

Samsung Galaxy Gear 2 Neo sa začnú predávať v apríli tohto roka v troch farbách: čiernej, sivej a oranžovej. Cenu sme sa zatiaľ nedozvedeli.

Živé fotografie:

Cestu a ubytovanie redaktora na MWC 2014 zabezpečila spoločnosť Samsung. Ďakujeme!

Diskusia k článku:

Michal 19.12.2014 - 23:17

neviem síce ako ste ste testovali tieto hodinky ale určite viem ze podporujú minimalizácia aplikácií, multitasking :D :D :D

Celá diskusia 1 príspevok