Satya Nadella je novým výkonným riaditeľom Microsoftu

Microsoft si vybral nového výkonného riaditeľa. Steva Ballmera nahradí doterajší viceprezident pre cloudové a podnikové riešenia Satya Nadella. Zmení sa aj úloha Billa Gatesa. Ten bude v spoločnosti pôsobiť ako technologický poradca.

V auguste minulého roka sa Steve Ballmer rozhodol odísť z vedenia Microsoftu. Na poste po legendárnom Billovi Gatesovi však zostával až do momentu, kým predstavenstvo našlo jeho nasledovníka. Tým sa teraz oficiálne stal Satya Nadella.

46-ročný Američan s indickými koreňmi doteraz v spoločnosti zastával pozíciu viceprezidenta pre cloudové služby a viceprezidenta pre oddelenie podnikových riešení. Staral sa aj o vyhľadávač Bing či Windows Server. Do roku 1992 pracoval v Sun Microsystems. Vo svojom príhovore pre zamestnancov uviedol, že viesť Microsoft preňho bude cťou a po viacerých úspechoch bude chcieť pre spoločnosť dokázať ešte viac. Najmä uspieť v súčasnom svete mobilov a cloudu. To budú pravdepodobne oblasti, na ktoré sa v budúcnosti najviac zamerajú.

S menovaním nového CEO sa mení aj úloha Billa Gatesa. Ten odstúpi z postu predsedu dozornej rady a Nadellovi poslúži ako technologický poradca. Gates tak bude v spoločnosti opäť oveľa aktívnejší, jednotlivým produktovým tímom by mal venovať až tretinu svojho času. Kolotoč uzavrie John Thompson (doterajší výkonný riaditeľ pre virtuálne nástroje), ktorý prevezme stoličku po Gatesovi.

obr: Microsoft

ikona

Steve Ballmer do roka skončí vo vedení MicrosoftuDoterajší šéf spoločnosti svoj post opustí hneď, ako výkonná rada vyberie nasledovníka. Ballmer v Microsofte strávil 33 rokov, z toho 13 v najvyššej pozícii.

Zdroj: Microsoft

Diskusia k článku:

Začať diskusiu