Orange: 3G sieť je dostupná pre vyše 85 % Slovákov

Orange spustil vo svojej sieti na Slovensku do prevádzky už všetkých plánovaných 90 vysielačov podporujúcich technológiu UMTS 900. Vďaka tomu sprístupnil 3G internet aj prostredníctvom vysielačov, ktoré doteraz slúžili len na GSM komunikáciu.

V polovici novembra tohto roka spustil Orange do prevádzky nové vysielače s technológiou UMTS na frekvenciách 900 MHz, čím sa rýchly mobilný internet dostal aj do miest, kde to dovtedy nebolo možné.

V rovnakom čase informoval o svojich plánoch sprevádzkovať ďalších 90 vysielačov a 3G sieť s maximálnou prenosovou rýchlosťou do 21 Mbps sprístupniť pre vyše 85 % Slovákov. To sa operátorovi podarilo.

Orange pokryl technológiou UMTS 900 už 221 obcí, pričom za posledný mesiac pribudlo 108 obcí:

Bačkovík, Banské, Bátovce, Boliarov, Buclovany, Bušovce, Červenica, Červený Hrádok, Čižatice, Ďačov, Ďapalovce, Dedačov, Drážovce, Držkovce, Dubinné, Dubodiel, Gemerské Teplice, Gemerský Sad, Giglovce, Gočovo, Gruzovce, Harhaj, Henckovce, Holčíkovce, Holumnica, Hontianske Nemce, Hrabičov, Hrlica, Hucín, Ihľany, Jankovce, Janovce, Jasenovce, Jatov, Jurské, Kaluža, Kameňany, Karná, Kecerovce, Kláštor pod Znievom, Kochanovce, Koprivnica, Košarovce, Kožany, Kračúnovce, Krásna Ves, Kučín, Kurima, Ladzany, Lascov, Libichava, Licince, Lopušné Pažite, Ľubiša, Lúčina, Lukačovce, Martin nad Žitavou, Meliata, Mičakovce, Motyčky, Mudrovce, Muráň, Muránska Dlhá Lúka, Muránska Lehota, Nandraž, Nemčiňany, Nižná Sitnica, Nižná Slaná, Nižné Ladičkovce, Ohradzany, Opiná, Ordzovany, Orešany, Osuské, Ploské, Poliakovce, Poproč, Prihradzany, Rafajovce, Rákoš, Ratková, Ratkovská Lehota, Ratkovská Suchá, Ratkovské, Bystré, Rovné, Ružiná, Rybník, Sása, Sirk, Sklené, Slovenská Volová, Smolnícka Huta, Smolník, Šašová, Šišov, Šivetice, Šuňava, Šútovo, Toporec, Tvrdomestice, Úhorná, Unín, Veľké Pole, Veľopolie, Vlachovo, Vojňany, Železník, Žemberovce.

ikona

Orange: rozšírenie 3G siete na vidiek (15. 11. 2013)Orange vo svojej sieti spustil do prevádzky 60 nových vysielačov podporujúcich technológiu UMTS 900, vďaka ktorej sprístupní 3G internet aj prostredníctvom vysielačov, ktoré doteraz slúžili len na GSM komunikáciu.

Vysokorýchlostná mobilná dátová sieť od Orangeu v štandarde HSPA+ podporuje v súčasnosti rýchlosti odosielania dát až do 42,2 Mbps. V súčasnosti je signálom HSPA+ pokrytých 137 miest a 901 obcí.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Peter 17.12.2013 - 10:40

V nasej obci by som uvital aspon signal na jedneho operatora...

Richard Hombauer17.12.2013 - 11:55 Trvalý odkaz

v akej? ked uz sa stazovat, tak konkretne. btw. mozno ti aj trochu zavidim :-)

lacimir17.12.2013 - 12:25 Trvalý odkaz

Ja Ti dam priklad, napr. obce Velke straciny, alebo Ipelske Predmostie. Signal je tam nulovy. teda pardon, je tam signal, ale musite ist na kopec.

nerd18.12.2013 - 00:41 Trvalý odkaz

keby mali aj ostatni take pokrytie

janesbond118.12.2013 - 01:11 Trvalý odkaz

Chlapi.. Na to staci dat letovy rezim :-) uz je len na vas ako dlho ho nechate zapnuty ;-)

Celá diskusia 5 príspevkov