USB kľúč Sony pre smartfóny a tablety s microUSB konektorom

Vďaka USB OTG môžeme k niektorým smartfónom pripájať aj USB kľúče a prenosné harddisky. Väčšinou postačí jednoduchá redukcia, no vďaka Sony na ňu budete môcť už čoskoro zabudnúť.

Začalo to pripájaním klávesníc a myší, pokračovalo USB diskami. K smartfónom podporujúcim USB OTG (On-the-Go) ich väčšinou pripojíte pomocou špeciálnej redukcie, ktorú zasuniete do microUSB konektora na telefóne. Druhá strana obslúži disk či inú perifériu.

Sony však čoskoro všetko zjednoduší. Jej nový prenosný USB kľúč totiž obsahuje aj microUSB, aj štandardný USB konektor. Dostupný bude už v januári v 8, 16 a 32 GB kapacite za 19,99, 29,99 alebo 62,99 dolárov. Komunikovať by mal s každým Androidom 4.0.3 až 4.3 (podpora 4.4 KitKat je plánovaná) podporujúcim USB OTG. Uložíte naň ľubovoľný súbor, obrázky, hudbu alebo video.

Tie potom jednoducho presuniete inam, kľúč postačí druhou stranou zastrčiť do USB portu štandardných rozmerov v počítači. V zásade dokáže presne to isté ako bežný prenosný disk pripojený cez USB OTG redukciu, práve tú však s týmto kúskom od Sony budete môcť nechať doma a nezabúdať ju všade na počkanie.

ikona

Recenzia: Sony Xperia Z1 - takmer dokonalá

Recenzia nástupcu odolnej Xperie Z prináša silnejší procesor, krajší 5'' Full HD displej, 20,7 Mpix fotoaparát s objektívom Sony G a silnejšiu 3 000 mAh batériu.

Výhodou budú aj minimálne rozmery, výrobca dokonca naznačuje, že k smartfónu či tabletu bude môcť byť kľúč pripojený stále a rozširovať tak jeho vnútornú pamäť. Pravdepodobne bude dostupný v troch farebných variantoch, s bielym, čiernym a fialovým krytom jedného z USB konektorov. Vďaka pevnému spojeniu s telom ho nestratíte. Hmotnosť takéhoto pamäťového média dosahuje necelých 6 gramov a rozmery sú 19 x 9 x 31 mm.

Zdroj: Sony

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease 13.12.2013 - 10:43

Zaujímavé riešenie, akurát tá cena. 32GB kľúč + adapter micro USB - USB má vyjde na 20€ a operatívne môžem pripojiť aj HDD

Richard Hombauer13.12.2013 - 14:35 Trvalý odkaz

cenu totálne prestrelili, to je jasné

ondrakomous15.12.2013 - 15:26 Trvalý odkaz

paneboze sony! sony jede, koukam revolucni novinka, kterou vyrabi verbatim nekdy od roku devadesat, prodava se za cenu kolem 1euro. "sony super hot ass USB, SSHAU" bude to umet napajeni primo z prdele, potvrdil z reklamniho nataceni Banderas.

Celá diskusia 4 príspevky