Aplikácia Printic vytlačí a pošle fotky z vášho mobilu kam len budete chcieť

Vyberte zopár vydarených záberov, odošlite ich prostredníctvom aplikácie Printic do databázy a už o pár dní potešíte peknými zábermi buď seba, alebo niekoho blízkeho. Poštovné do Európy alebo Ameriky je už zahrnuté v cene služby.

Printic bola radosť testovať. Ponúka totiž viacero benefitov.

Prvým je už samotné pohodlné vytlačenie štvorcovej fotografie s rozmerom 76 x 76 mm na papier 83 x 101 mm, takže o ňu už pri strate či zničení telefónu neprídete.

Druhým je praktický popis snímky pekným písmom. Škoda len, že namiesto slovenských znakov ľ, š, č, ť, ž, ý, ň aj ď sa na prijatej snímke dočkáte iba otáznikov. Na správne vytlačenie sa môžete spoľahnúť len pri znakoch á, í, é, ô, ó, ú. Možno to vyrieši nejaký update aplikácie. Zatiaľ musíme vytvárať popis buď vynaliezavo len s istými slovenskými znakmi,

alebo bez diakritiky, či ho radšej vytvoriť ručne doma.

Tretím, najpodstatnejším benefitom, je zaslanie obálky s minimálne tromi fotografiami na akúkoľvek adresu v Európe, Južnej alebo Severnej Amerike. Zásielky sú odosielané z Francúzska, pričom k nám na slovenskú dedinu prišli do dvoch dní od odoslania, tri pracovné dni od objednania.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Vďaka aplikácii Printic (pre Android alebo iOS) tak jednoducho odošlete vaše vybrané fotografie orezané na štvorcový formát komukoľvek v Európe ako milú pozornosť a viac sa nemusíte starať.

Každá snímka je síce spoplatnená sumou 0,79 €, ale Printic mi neustále e-mailom posiela nejaké zľavy. Už prvých 50 centov môžem na zásielke ušetriť zdieľaním správy na facebooku, twitteri či prostredníctvom SMS. Príjemca vašej zásielky zase dostane zľavový kód na dve fotografie zadarmo, aspoň tak tomu bolo v našom prípade.

Pred pár dňami mi dokonca prišla informácia o vianočnej cene 0,39 € za každú snímku do 25. decembra 2012. Nechýba ani možnosť kúpy viacerých kreditov (1 kredit = 1 fotografia), napríklad 10 za 3,90 € alebo 50 za 19,90 € či dokonca 150 za 49 €, z čoho vyplýva cena 0,33 € / snímka. Neviem však, koľko kreditov sa odráta za prvú snímku v zásielke, ktorá má štandardne zvýšenú cenu oproti ostatným.

Skrátka, Printic sa snaží nielen o peknú aplikáciu, ktorá uľahčí vytlačenie a odoslanie snímok vašim blízkym, ale aj o cenové zvýhodnenie služby, ak ju plánujete využívať častejšie.

A musíte uznať, že tri pekné zábery odoslané priamo z dovolenky, vašich starých rodičov určite potešia viac než nudná pohľadnica, ktorej kúpa a odoslanie stojí prakticky podobné peniaze.

Postrehy z testovania:

- aplikácia Printic je dostupná pre Android a iOS

- Kvalita štvorcových Printic fotografií na ploche 7,6 x 7,6 cm je úplne dostatočná, z dvadsiatich centimetrov je fotografia pekne ostrá a z toho, že pri piatich centimetroch vidím na snímkach raster, vedu nerobím.

- Formát fotografií je ideálny nielen ako pozornosť pre vášho blízkeho, ale aj na pracovný stôl, nástenku či chladničku.

- Snímky z Instagramu hľadal v mojom prípade Printic výhradne v telefóne, nie online. Ak máte nový mobil, z ktorého ste na Instagram ešte nič neodoslali, budete trochu sklamaní. Instagramovské štvorcové zábery sú pritom pre Printic ako stvorené.

- V prípade Facebooku a Dropboxu si aplikácia pýta prístupové povolenie a snímky hľadá online na serveroch týchto služieb.

- Chýbala mi akákoľvek úprava farieb snímky v štýle Instagramu. Možno sa chytáte za hlavu, ale ja radšej pošlem v jednej zásielke päť podobne zladených záberov než jeden presaturovaný, druhý takmer monochromatický a podobne.

- Minimálna objednávka znamená aspoň tri snímky v obálke.

- Prvá snímka v každej zásielke stojí vždy 1,59 €, až tie ďalšie sú spoplatnené štandardnou sumou 0,79 €, resp. nejakou zľavnenou. Takže sa viac oplatí poslať desať záberov (aktuálne 5,10 €, t.j. 0,51 € / snímka) než päť (3,15 €, t.j. 0,63 € / snímka). Ale pri súčasnej vianočnej akcii už za tri zábery zaplatíte len 2,37 €, čo je akoby 3 x 0,79 € (t.j. štandardná cena za snímku bez zvýšenej hodnoty prvého záberu).

- Vo verzii pre iOS máte aj možnosť vytvoriť kalendár z vašich záberov a zaslať na ľubovoľnú adresu.

- List 2. triedy s hmotnosťou do 50 gramov odoslaný Slovenskou poštou kamkoľvek do Európy stojí 0,90 €. Navyše, ak chcete niekomu niečo poslať, musíte na tú poštu aj fyzicky ísť. A, pochopiteľne, predtým do fotolabu.

- Hlavným konkurentom služby Printic je Polagram s rovnako francúzskym pôvodom. Podobný princíp, len väčšie fotografie (až +55 % plochy), výhradne do EÚ + Švajčiarska, text na samostatnom papieri (ale bez problémov s diakritikou), tiež s prístupom ku fotkám na Facebooku a Instagrame (tam sa však pripojí online ku všetkým vaším záberom) a s trochu inou cenovou politikou (prvých päť záberov v zásielke za 3,99 €, každá ďalšia za 0,39 €, t.j. 5,94 € za 10 záberov). Avšak podobne ako Printic, aj Polagram mi posiela rôzne zľavy e-mailom. Napríklad stačilo vyplniť všetky údaje, ale snímky neodoslať a už som mal na druhý deň v elektronickej pošte zľavu 15 %. Alebo 4. decembra mi prišľa vianočná ponuka platná len v daný deň - 10 záberov za 3,99 € aj s odoslaním kamkoľvek v EÚ.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu