HTC One dostáva Android 4.3 s HTC Sense 5.5

Majitelia medzinárodnej verzie špičkového smartfónu dostávajú v týchto dňoch na displeje svojich zariadení oznámenie o dostupnosti novej verzie Androidu. Súčasťou aktualizácie je aj používateľské prostredie HTC Sense 5.5 s novými funkciami.

Začiatkom leta tohto roka sprístupnilo HTC pre svoju vlajkovú loď Android 4.2.2, ktorý priniesol množstvo vylepšení i nové funkcie. Po štyroch mesiacoch sa používatelia dočkali ďalšej väčšej aktualizácie. Čo prináša?

Okrem tradičnej opravy chýb a drobných vylepšení sa zásadné zmeny týkajú domácej obrazovky BlinkFeed, funkcií fotoaparátu, nastavení skratiek v oznamovacej lište, úpravy kariet v aplikácii Telefón či podpory OpenGL/ES 3.0.

Komu v Sense prekáža služba BlinkFeed, môže konečne túto funkciu vypnúť. Nájdete ju nastavení domácich obrazoviek (stačí zoštipnúť prstami obrazovku a potvrdiť hlúpy preklad "BLINKFEED zapnúť", čím sa táto otravná funkcia vypne).

Naopak, fanúšikovia BlinkFeedu sa potešia implementácie sociálnej siete Google+ a pribudla i možnosť odložiť si zaujímavé články a odkazy na neskoršie prečítanie v offline režime.

ikona

Google predstavil novinky v Androide 4.3 (24. 7. 2013)Najzásadnejšou zmenou je podpora obmedzení v používateľských účtoch a Open GL 3.0 pre hry v natívnom Full HD rozlíšení. Ako prvý dostane verziu 4.3 Nexus 7 II a už predávané zariadenia Google Nexus.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Veľkými zmenami prešla aj Galéria. Prepínanie režimov (Albumy, Udalosti...) je ako na HTC One Max. V obľúbenej funkcii Video Highlights (Zaujímavé videá) môžete použiť vlastnú skladbu, a to ktorúkoľvek jej časť, nielen začiatok. Konečne je možné spraviť zostrih aj chronologicky, aktivovať pôvodné zvuky videí a využiť nové, ešte lepšie farebné filtre a motívy.

Aj fotoaparát dostal novú funkciu: pri zaostrovaní telefón na snímaný objekt zasvieti, čo oceníte hlavne pri zhoršených sveteľných podmienkach alebo v tme.

Prekvapenie čaká i vo výsuvnej lište. Poradie skratiek rýchlych nastavení sa dá upravovať, objavil sa aj nový časovaný tichý režim Nerušiť s možnosťou udeliť výnimku vybraným kontaktom a budíkom.

Tiež sa dá meniť poradie kariet v aplikácii Telefón a nepoužívané karty môžete aj odstrániť.

ikona

Recenzia: HTC One - smartfón, ktorý ma bavilRecenzia špičkového smartfónu s OS Android 4.1.2, štvorjadrovým 1,7 GHz procesorom, 4,7'' Full HD displejom, 4 Mpix kamerou s unikátnymi možnosťami fotogalérie a špičkovými stereo reproduktormi.

Medzi novinkami sa nachádza technológia TRIM, ktorá pomôže prečistiť flash pamäť a tým telefón udrží v dobrej kondícii aj po dlhom čase používania.

Android 4.3 nainštalujete do zariadenia priamo, cez službu OTA, bez nutnosti pripojiť smartfón k počítaču. Aktualizačný balík má však veľkosť vyše 600 MB, preto odporúčame použiť na jeho siahnutie Wi-Fi sieť.

Diskusia k článku:

q0s 29.10.2013 - 12:17

Aktualizáciu mám už vyše týždňa,ale okrem vecí,ktoré píšete, mne sa výrazne zhoršila batéria.Odpojím pri 100% a po minúte pozriem na telefón,ukazuje 96% :-/

Richard Hombauer29.10.2013 - 21:15 Trvalý odkaz

mne veľmi chýba možnosť vypnúť uzamknutú / odomykaciu obrazovku. táto možnosť v nastaveniach vôbec nefunguje. pomohla však appka No lockscreen z Google Play.

Gunovsky05.01.2014 - 12:41 Trvalý odkaz

Je možné, že po aktualizácii na Android 4.3 horný reproduktor začal pri vyšších hlasitostiach chrčať a hrať mierne tichšie ako spodný? Predtým to vraj nerobilo.

Celá diskusia 3 príspevky