Samsung Galaxy Note 10.1 (2014 Edition) P605

Vylepšený nástupca desaťpalcového tabletu Note s OS Android 4.3, WQXGA displejom, výkonným procesorom, 8 Mpix fotoaparátom a 8 220 mAh batériou. Nechýba dotykové pero S Pen.

Základné parametre:

OS:Android Android 4.3 Jelly Bean

chipset: Qualcomm Snapdragon 800

procesor: Octa-core 1,9 GHz (3G / Wi-Fi verzia), Quad-core 2,3 GHz (LTE verzia)

grafický procesor: Adreno 330

frekvencie: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz, UMTS 900 / 2100 Mhz + LTE

rozmery: 243 x 171 x 8 mm,

hmotnosť: 535 gramov

displej: Super Clear LCD, dotykový (kapacitný), 16 mil. farieb, 2 560 x 1 600 b., uhlopriečka 10,1'' (257 mm)

fotoaparát: fotoaparát 8 Mpix, LED blesk, autofókus, nahrávanie Full HD videí (1 920 x 1 080 b., 60 fps)

predná kamera: 2 Mpix

pamäť: pamäť 3 GB RAM + 16/32/64 GB ROM + microSD karta (do 64 GB),

globálny prenos dát: prenos GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA (do 42 Mbps), HSUPA (do 5,76 Mbps),

lokálny prenos dát: Bluetooth 4.0, microUSB, prenos Wi-Fi (802.11 a/b/g/n/ac),

hudba: hudba MP3 prehrávač, 3,5 mm jack,

ostatné: minimalizácia aplikácií, multitasking, prehliadač dokumentov, gps GPS, Glonass, akcelerometer, IrDA,

batéria: Li-Ion batéria 8 220 mAh

SAR: ??? W/kg (norma 2 W/kg),

Cena a dostupnosť: neuvedená / Q3 2013

Neobsahuje/nepodporuje: xenónový blesk, FM rádio,

Softvérová verzia testovaného tabletu: zatiaľ netestovaný

Obsah balenia: neznáme

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Na berlínskej výstave IFA 2013 sme sa stretli aj s vylepšeným nástupcom minuloročného desaťpalcového tabletu radu Galaxy Note. Oproti predchodcovi prináša silnejší a výkonnejší procesor, štíhlejšie telo, nižšiu hmotnosť, vyššiu kapacitu batérie, lepší fotoaparát a displej s vyšším rozlíšením. Potešilo nás pridané hardvérové tlačidlo na spodnej strane, ktoré doteraz desaťpalcovému Note-u chýbalo. Dizajnová línia je zhodná s najnovším tabletofónom Galaxy Note 3. Zadnú stranu takisto tvorí plastová imitácia kože.

Tablet Samsung Galaxy Note 10.1 (edícia 2014) je vybavený špičkovým 10,1-palcovým Super Clear LCD displejom s rozlíšením 2 560 x 1 600 bodov, 3GB operačnou pamäťou RAM, a v závislosti na verzii buď osemjadrovým 1,9 GHz (3G a Wi-Fi verzia) alebo štvorjadrovým 2,3 GHz procesorom (LTE verzia). Operačný systém Android pobeží v najnovšej verzii 4.3 Jelly Bean, nebude chýbať používateľské prostredie TouchWiz. Po bokoch zariadenia nájdeme sloty na SIM a microSD kartu, ktorou si môžete rozšíriť vnútornú pamäť (16, 32 alebo 64 GB) o ďalších 64 GB. Bočné stereoreproduktory sme pre veľký hluk vo výstavnej hale nemohli vyskúšať.

Fotografie a videá vo Full HD rozlíšení zhotovíte zadným 8-megapixelovým fotoaparátom s automatickým zaostrovaním a LED diódou, na video chat poslúži predná 2 Mpix web kamera. O konektivitu sa postará technológia HSPA+ s prenosovou rýchlosťou do 42 Mbps, LTE, Bluetooth 4.0, Wi-Fi, GPS a nechýba ani 3,5 mm jack na pripojenie slúchadiel. V hornej stene sa nachádza infraport na ovládanie domácej techniky, v dolnej je microUSB konektor. FM rádio sa v menu stále nenachádza. Batéria dostala slušnú kapacitu 8 220 mAh.

V tele tabletu nechýba priestor na skrytie dotykového pera S Pen s aktualizovanými funkciami, ktoré už poznáme z Galaxy Note 3. Medzi ne patrí napríklad Action Memo, Scrapbook, Screen Write a S Finder. Používatelia môžu vďaka novým funkciám Scrapbook jednoducho pomocou pera S Pen označiť zaujímavý obsah a roztriediť si ho do individuálnych "zošitov". Funkcia S Note bola inovovaná a ponúka teraz používateľsky príjemnejšie rozhranie. Majitelia získavajú prístup k súborom s poznámkami a zápisníkom, ale vďaka možnosti využiť pero S Pen si môžu robiť tiež ručne písané poznámky. Pomocou funkcie Easy Chart je následne možné ručne načrtnuté vizualizácie dát okamžite previesť do bežných tabuliek a grafov.

Novinka je vybavená zdokonalenou ochranou súkromných informácií a ochranou prístroja pred krádežou, ktoré zaisťuje nástroj Samsung Knox. Umožňuje spúšťať a ukladať aplikácie pracujúce s citlivými dátami a ukladať citlivé dáta do chráneného prostredia, v ktorom sú tieto aplikácie spúšťané (tzv. "kontajner"). Uložený obsah je chránený pred malwarom a phishingovými útokmi i pred pokusmi o prelomenie v prípade, že dôjde k strate alebo krádeži prístroja. V kontajneri je tak možné mať uložené napríklad dôležité osobné fotografie alebo videonahrávky bez obavy, že by kvôli hackerskému útoku mohlo dôjsť k úniku údajov.

ikona

Recenzia: Samsung Galaxy Note 10.1 - edícia 2014Recenzia špičkovo vybaveného tabletu so stylusom S Pen, výborným displejom s jemným rozlíšením, stereo reproduktormi a slušnou výdržou. Lacné to však nebude!

Používatelia si tiež môžu zvoliť možnosť ukladať podnikové aplikácie a dáta, ako sú firemné e-maily, kontakty a kalendár, čo umožní oddeleniu IT spravovať príslušný kontajner prostredníctvom serveru EAS (Exchange ActiveSync Server).

Tablet Samsung Galaxy Note 10.1 (2014 Edition) bude celosvetovo k dispozícii v dvoch farebných variantoch – čiernej Jet Black a bielej Classic White. Na trh bude uvedený v treťom štvrťroku 2013. Cenu sa dozvieme neskôr.

Za zabezpečenie cesty a ubytovania na výstave IFA 2013 ďakujeme spoločnosti Samsung.

Diskusia k článku:

Dominik 27.12.2013 - 14:37

Nahodou VIDEO NA JEDEN ZABER k tomuto tabletu nebude? Dik

Celá diskusia 1 príspevok